Gość Napisano 9 Sierpnia 2017 Share Napisano 9 Sierpnia 2017 Wszystko będzie dobrze . Odstępy między wizjerami są zachowane, a jeśli chodzi o samo malowanie ich, to tutaj sprawę załatwi folia imitująca antyrefleks, którą DEF dał w pudełeczku, i którą nazwał Aurora . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 9 Sierpnia 2017 Share Napisano 9 Sierpnia 2017 (edytowane) Wszystko będzie dobrze . Odstępy między wizjerami są zachowane, a jeśli chodzi o samo malowanie ich, to tutaj sprawę załatwi folia imitująca antyrefleks, którą DEF dał w pudełeczku, i którą nazwał Aurora . No bo ta optyka tak się chyba nazywa. W oryginale oczywiście Bodaj od nazwy firmy, ale nie chce mi się szukać Edytowane 9 Sierpnia 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Sierpnia 2017 Share Napisano 9 Sierpnia 2017 A tego akurat nie wiedziałem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 9 Sierpnia 2017 Share Napisano 9 Sierpnia 2017 A tego akurat nie wiedziałem . Ja też do końca nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Sierpnia 2017 Share Napisano 9 Sierpnia 2017 Kilka postów wcześniej, Bazylms pytał mnie: Ile będzie widać tego wnętrza? Odpowiadam, aż tyle Zapodałem też koła, dla sprawdzenia, czy prosto stoi. Stoi prosto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 9 Sierpnia 2017 Share Napisano 9 Sierpnia 2017 Kilka postów wcześniej, Bazylms pytał mnie: Ile będzie widać tego wnętrza? Odpowiadam, aż tyle E tam... Jeżeli chodzi o właz kierowcy to przy założonej wieży będzie widać połowę, a przy wieży na wprost nic. Pomijając fakt że będzie tam ciemno jak wiadomo gdzie Ale i tak jest fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Sierpnia 2017 Share Napisano 10 Sierpnia 2017 A może byś się Grzesiu o jakąś serwisową dioramkę postarał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Sierpnia 2017 Share Napisano 10 Sierpnia 2017 (edytowane) No i " popielniczka " się złożyła : Niestety, konwersja nie daje nam możliwości zrobienia klapy włazu ruchomej. Może być albo otwarta, albo zamknięta. Na szczęście mój model ma wnętrze, więc mogę sobie na to pozwolić . Poza tym... Panocek powiedział, że już mu się znudziło siedzenie w Strykerze i on chce do Abramsa. Chyba mu nie odmówię ? Edytowane 10 Sierpnia 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 10 Sierpnia 2017 Share Napisano 10 Sierpnia 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Sierpnia 2017 Share Napisano 10 Sierpnia 2017 A może byś się Grzesiu o jakąś serwisową dioramkę postarał? Na takie rzeczy, brak mi czasu, umiejętności i miejsca w domu Krzyśku. Wnętrze wyszykuje mu na tip top, ale zniknie ono pod pancerzem. Może to i bez sensu, ale tak zdecydowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Sierpnia 2017 Share Napisano 10 Sierpnia 2017 Pozorant nie został jeszcze zatwierdzony. Nie wiem, czy on się w ogóle zmieści do dziury we włazie, która jest dość wąska. Poza tym uważam, że sposób w jaki ludek został upozowany, nie predystynuje go do stania obok czołgu. Żeby go zmieścić we włazie, musiałbym amputować mu rączki, przeciskać go przez dziurę od dołu i potem znów przeszczepiać ręce. Się zobaczy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Sierpnia 2017 Share Napisano 11 Sierpnia 2017 No i robi się tu coraz ciaśniej : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Sierpnia 2017 Share Napisano 15 Sierpnia 2017 Witam! Jako że nie mam kompletnie weny do malowania wnętrza, a przydało by się już zamknąć skorupę, postanowiłem sprawdzić, jak będzie pasować osłona panocka, co siedzi obok dowódcy i strzela z mniejszego karabina . Pasuje bardzo dobrze: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Sierpnia 2017 Share Napisano 19 Sierpnia 2017 No i mały update : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 19 Sierpnia 2017 Share Napisano 19 Sierpnia 2017 No i chyba nie ma się o co przyczepić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Sierpnia 2017 Share Napisano 19 Sierpnia 2017 No i chyba nie ma się o co przyczepić Mam nadzieję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 20 Sierpnia 2017 Share Napisano 20 Sierpnia 2017 Noo fajnie wygląda, fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Sierpnia 2017 Share Napisano 20 Sierpnia 2017 Noo fajnie wygląda, fajnie. A dziękować, dziękować. Kurcze, mam trzy dni wolnego od pracy, wymarzony czas, by budować model, a tu lipa. Przywlekło mi się zapalenie spojówek i muszę przerwać. A rączki świeżbią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 25 Sierpnia 2017 Share Napisano 25 Sierpnia 2017 Ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 31 Sierpnia 2017 Share Napisano 31 Sierpnia 2017 Witam! Moje oczęta wylizały się już z zapalenia spojówek, więc można było coś podziubać. Praktycznie mam już skończoną całą wieżę, i mógłbym zacząć myśleć o malowaniu ( muszę jeszcze tylko wyrzutniki granatów dymnych owinąć w chusteczkę higieniczną ), ale coś mnie wczoraj tknęło i zacząłem się baczniej przyglądać kopule dowódcy ( tej z DEF ). Im dłużej się gapiłem, tym mniej mi się podobała. Nie mam jej nic do zarzucenia, poza tym, że wizjery, tudzież peryskopy, są w niej płaskie zupełnie i naklejenie na nie folii antyodblaskowej spowoduje, że zrobią się wypukłe, co w realu nie ma miejsca. szukając rozwiązania problemu, wziąłem w ręce kopułę zestawową, obejrzałem z każdej strony i... zrobiłem jej małe harakiri. Ogoliłem ją z pierścienia, dzięki któremu, w prawdziwym czołgu, dowódca może obracać WKM-em, potem to wyszlifowałem i... trzeba tylko dorobić inny pierścień, na samym dole kopułki. Według mnie to wygląda lepiej niż to: No a tak wygląda model na chwilę obecną: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 31 Sierpnia 2017 Share Napisano 31 Sierpnia 2017 Świrujesz... Ta od Defa jest prawidłowa, ta od RMF nie ma dolnej listwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 31 Sierpnia 2017 Share Napisano 31 Sierpnia 2017 Kurcze, przecież napisałem, że ją dorobię, poza tym, przecież nic nie tracę. Jak mi nie wyjdzie przeróbka zestawowej, ciągle mam tą z DEF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 31 Sierpnia 2017 Share Napisano 31 Sierpnia 2017 Kurcze, przecież napisałem, że ją dorobię, poza tym, przecież nic nie tracę. Jak mi nie wyjdzie przeróbka zestawowej, ciągle mam tą z DEF. Jak Tereska uważa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Września 2017 Share Napisano 6 Września 2017 Witam kolegów. Pomalutku zbliżam się do końca budowy. W zasadzie cały kadłub i wieża są skończone oprócz, granatów dymnych na wieży, no i muszę dokończyć kopułę dowódcy, przerabiam zestawową i muszę dorobić do niej taki płaski pierścień ze śrubami u dołu. Jeśli chodzi o kadłub, to muszę oblaszkować fartuchy przeciwkumulacyjne. O gąsienicach wolę nie myśleć. jedno ogniwo, to 6 elementów, a ma być ich 76 x 2 . Przerażające. Wiem, że są tacy, którzy mają konwersję DEF-a i planują ją przeszczepić do modelu Abramsa, innego niż Dragon 3536, do którego została stworzona. Na początku tego warsztatu pisałem, że owa konwersja pasuje świetnie do modelu RFM. Owszem pasuje, ale nie pod każdym względem. Na przykład wspomniana wyżej kopuła u DEF-a jest nieco za wąska ( za mały obwód ), dlatego właśnie zdecydowałem się przerobić kopułę z pudła. Oprócz tego, ten element: Który zaczyna się tu: i powinien schować się pod tą blaszką: jest o wiele za krótki. Nie wiem, czy to po prostu taka wada produkcyjna, czy może wieża modelu Dragona jest krótsza, ale do RFM ten element, był o dobry 1cm za krótki. Mnie poratował kolega Jaxiu, pozostałościami po modelu Academy 13298. Więcej problemów z tą konwersją, nie stwierdziłem. Nie jest idealnie, ale jak widać da się zbudować V2-kę z RFM i DEF-a: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 6 Września 2017 Share Napisano 6 Września 2017 1. Albo mi się wydaje, albo masz krzywo przyklejone boczne zasobniki na wieży. 2. Ślady po wypychaczach na tych otwartych klapkach od wizjerów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi