Tomasz Andryk Napisano 26 Sierpnia 2017 Share Napisano 26 Sierpnia 2017 Witam serdecznie Chciałbym zaprezentować mój najnowszy model.Model sklejało się dość ciężko. Wiele części na wypraskach było zdeformowanych, było sporo ubytków oraz nadlewek . Krótka historia egzemplarzu przedstawionego na modelu: W 2014 roku kiedy zaczynała się wojna w donbasie ukraina miała zmagazynowane kilkadziesiąt sztuk Btr 60 w różnych wersjach. Wszystkie pojazdy zostały wtedy przywrócone do służby i przydzielone do formujących się wtedy batalionów ochotniczych. Podczas walk w rejonie Doniecka pojazd został porzucony przez siły ukraińskie i przejęty przez separatystów. Wtedy pojazd zyskał samorobne dopancerzenie z przodu pojazdu. Pojazd został przydzielony do obstawy blokpostu na przedmieściach Doniecka. Dalsza historia pojazdu jest nieznana. Po długim wstępie zapraszam do galerii modelu: Zapraszam do komentowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 29 Sierpnia 2017 Share Napisano 29 Sierpnia 2017 Fajnie wyszedł. Może tylko piłę warto by "odciąć" nieco innym odcieniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Andryk Napisano 29 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2017 Fajnie wyszedł. Może tylko piłę warto by "odciąć" nieco innym odcieniem? Dzięki. Co do piły to faktycznie wygląda słabo i coś postaram się wykombinować, może po prostu pomaluje ją na czarno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 29 Sierpnia 2017 Share Napisano 29 Sierpnia 2017 Detale mu wyciągnij, bo jest płasko a ma scenka potencjał. Iła nie czarno a raczej gunmetal i krawędzie srebrnym pigmentem czy suchym pędzlem jej potraktuj. Delikatnie washem wyciągnij linie, bo takie pokrywy luków otworów strzelniczych znikły, piasty kół też wyglądają płasko. Delikatnie, pinwash, tylko dla wyciągnięcia linii. Rury wydechowe przed i za tłumikiem też się o stalowy czy rdzawy kolor proszą. I powinno być bardziej ostro z detalami. Scenka fajna, z potencjałem, trochę pracy jeszcze na pewno jej pomoże. Tylko trzepak z tą nieco za długą dolną poprzeczką przyklejoną z boku słupków się nie broni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Andryk Napisano 29 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2017 Detale mu wyciągnij, bo jest płasko a ma scenka potencjał. Iła nie czarno a raczej gunmetal i krawędzie srebrnym pigmentem czy suchym pędzlem jej potraktuj. Delikatnie washem wyciągnij linie, bo takie pokrywy luków otworów strzelniczych znikły, piasty kół też wyglądają płasko. Delikatnie, pinwash, tylko dla wyciągnięcia linii. Rury wydechowe przed i za tłumikiem też się o stalowy czy rdzawy kolor proszą. I powinno być bardziej ostro z detalami. Scenka fajna, z potencjałem, trochę pracy jeszcze na pewno jej pomoże. Tylko trzepak z tą nieco za długą dolną poprzeczką przyklejoną z boku słupków się nie broni Wielkie dzięki za rzeczowe i przydatne porady . Od razu siadam do poprawek. Za 2-3 dni powinna pojawić się aktualizacja ze zdjęciami poprawionego modelu. I jeszcze takie małe pytanko, jakiego koloru washa najlepiej byłoby użyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 29 Sierpnia 2017 Share Napisano 29 Sierpnia 2017 Brązowy może zniknąć wśród kolorów, więc na moje oko czarny. Byle tylko pin-washowo go nakładać, niech się tylko wzdłuż linii sam rozleje. Nie kryłbym całego modelu i potem zmywał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 29 Sierpnia 2017 Share Napisano 29 Sierpnia 2017 Lubie takie modele z historia. Jest jakies zdjęcie oryginału ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Andryk Napisano 29 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2017 Jest jakies zdjęcie oryginału ? Niestety nie. Znam tylko historię tego modelu taką jaką napisałem w poście oraz wiem, że oryginał miał numery 329 w tych miejscach w których są one na modelu. Reszta to mój wymysł jak pojazd mógł wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 29 Sierpnia 2017 Share Napisano 29 Sierpnia 2017 A na czym oparłeś pomysł dodatkowego opancerzenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Andryk Napisano 30 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2017 A na czym oparłeś pomysł dodatkowego opancerzenia ? Wiedziałem, że pojazd miał z przodu dospawane płyty. Reszta to moja interpretacja tego jak mogło to wyglądać, na podstawie zdjęć pojazdów z wojny w Donbasie. Jednym z najpopularniejszych rodzajów dopancerzeń były właśnie takie rdzawe w miarę cienkie płyty przyspawane do pojazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 30 Sierpnia 2017 Share Napisano 30 Sierpnia 2017 Przyjemnie się oglądało galerie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Andryk Napisano 31 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2017 Przyjemnie się oglądało galerie. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 10 Września 2017 Share Napisano 10 Września 2017 Z tymi płytami trochę jak w klimatach MadMaxa Fajna dioramka, jakbym miał się czepiać to trochę "za gruby" ten trzepak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi85mig Napisano 10 Września 2017 Share Napisano 10 Września 2017 Hehe dokładnie to samo miałem napisać, trzepak gruby jak gdyby zrobiony z luf czołgów czekoladowego fhurera ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi