Mateusz Miarka Napisano 24 Września 2017 Share Napisano 24 Września 2017 Witam, mój ostatni model , robiony prosto z pudła+troszkę własnej inwencji twórczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 24 Września 2017 Share Napisano 24 Września 2017 Podoba mi sie, ladny modelik, ale te gaski.... trzeba by poprawic bo tak nie moga zostac, zaszalales z nimi, troche do tego jeszcze popracowac nad brudzeniem zawieszenia i gaski przetrzec metalizerem , no i bedzie super model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Miarka Napisano 24 Września 2017 Autor Share Napisano 24 Września 2017 Gaski niby są za długie,wiem, ale sa fotki 1:1 gdzie gąski tez tak zwisały.Gąski i koła sa przetarte, na fotkach może tak tego nie widać.To miał być z załozenia model prosto z pudła.Szkoda mi było kasy na jakies friule itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Września 2017 Share Napisano 24 Września 2017 Ja jednak poprę Michała. Te gąsienice wyglądają jakościowo słabo. Do tego nawet jeżeli zwisy były tak duże, to pomiędzy rolkami podtrzymującymi powinny być symetryczne. No takie prawa grawitacji. Reszta mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Miarka Napisano 24 Września 2017 Autor Share Napisano 24 Września 2017 No tak,przyznam racje.Mogłem dokupic jakies... :| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 25 Września 2017 Share Napisano 25 Września 2017 Jestem pod wrażeniem zmalowania modelu i tego, co udało Ci się wyciągnąć z wypustu Zvezdy . Ćwiczę ten model od dłuższego czasu, i wiem ile pracy, i w co włożyłeś . Niemniej szkoda, że nie poprawiłeś kilku szczegółów, które jednak rzucają się w oczy: 1. Usunięcie "ramki" wokół osłony wizjera kierowcy i dorobienie spawu; 2. Przerobienie uchwytów zbiorników paliwa/oleju na "blaszanne" ; 3. Brak pręta pomiędzy zawiasami płyty tylnej; 4. Haki do podnoszenia wieży chyba powinny być spiłowane w "szpic". To tak z grubsza... Podoba mi się to co zrobiłeś z błotnikami . Z zestawowych gąsienic zrobiłeś chyba maksa, bo to co daje Zvezda, to przecież masakra jest . Tak jak wspomniał Krzysztof, zwisy troszkę za duże. Niemniej, symetria zwisów może być zachwiana przez tylne koło napędowe, gdy pojazd jest w ruchu: Jeśli masz ochotę na poprawę gąsienic, bez popadania w duże koszta ( Friule) to jest Eastern Express za ok. 40zł do upolowania ( plastikowe ogniwka ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Miarka Napisano 25 Września 2017 Autor Share Napisano 25 Września 2017 Dzięki, przyznaje ze nie było łatwo, zwłaszcza z gaskami, a co do tych elementów ktore wymieniłeŚ,robiłem model z pudła i jakos nie zagłebiałem sie w kwestie co jest do poprawienia:) Gdzie takie gąski mozna zdobyć? Bo, szczerze to bym nabył coś takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 26 Września 2017 Share Napisano 26 Września 2017 A te wręgi przytrzymujące stanowisko km-u z tyłu wieży sam dorabiałeś, czy tak było już w zestawie?. Odnośnie gąsek, to bywają w moje hobby i martoli. A teraz są akurat na allegro: http://allegro.pl/eastern-express-35105-gasienice-dla-czolga-is-1-35-i6964415229.html#thumb/1 Oczywiście idealne to one nie są, ale za tą cenę, wydają mi się spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Miarka Napisano 26 Września 2017 Autor Share Napisano 26 Września 2017 Były w zestawie, odlane razem z ta osłona.Dzieki za linka.Szukalem ale nie znalazłem.Gąski zmienie, ale to pozniej,teraz będe miał więcej pracy(m1a2 tusk+podstawka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 27 Września 2017 Share Napisano 27 Września 2017 Teraz sobie przypomniałem, faktycznie były, tylko ja je wyciąłem, bo coś mi nie pasowały i potem dorabiałem, dawno temu to było . A te gąski rzeczywiście rzadko w sklepach bywają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 3 Października 2017 Share Napisano 3 Października 2017 Jakby Cię interesowały gąsienicę gumowe z modelu Tamiya, mają poprawny wzór. To mam takie na zbyciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi