Jump to content

F-8E Crusader VF-103 'Sluggers' 1/72 Academy

rudy0007
 Share

Recommended Posts

Witam. F-8E Crusaider 1/72 Academy- samolot trzeci w tej skali, który z założenia miał być 'czysty', wyszło jednak inaczej. Model przy którym nie ustrzegłem się błędów. W trzech miejscach taśma zerwała mi farbę, z większymi kalkami też sobie za bardzo nie poradziłem. W kilku miejscach się pomarszczyła (pewnie przez za dużą ilość płynów), nie wszędzie też naddała się linią podziału. Na pewno zadowolony jestem z preshading'u, zróżnicowania koloru kamuflażu, trochę pobawiłem się filtrami. Wszystkie zacieki wykonałem kredkami akwarelowymi. Silnik wyeksploatowałam cieniami do powiek. W kabinie użyłem kilku blaszek. Galerii na forum miało nie być dzięki mojej drugiej połówce, której to model niestety spadł i dość mocno się 'pokaleczył'. Jakoś go poskładałem w całość. Efekty widać poniżej.

ed5ffa12c4e7e02egen.jpg

64e8f240cb3d4d00gen.jpg

cd8ae1d75ce96b02gen.jpg

e3ece6df540cbde3gen.jpg

3fe4f0da093fb09cgen.jpg

d17973a835300077gen.jpg

d41845ffeb2ba8b6gen.jpg

60f7c2311546d38dgen.jpg

6f4cdc0a731d0c85gen.jpg

95de68690c8a92f2gen.jpg

• Like 1

Bardzo fajny, wcale nie widać po nim tych wszystkich przejść, a skoro Ukochana użyczyła (?) cieni do powiek i wyraża w ten sposób zrozumienie, a nawet może akceptację dla hobbystycznego zacięcia - no to powiem tak, że masz w domu prawdziwy skarb.

Pozdrawiam

Hubert

Bardzo ładny model pięknej maszyny, ma coś w sobie ten samolot, aż nabrałem chęci na krzyżowca, tylko pewnie 1/48. Dzięki za inspirację. Błędy o których pisałeś nie rzucają się w oczy a całość robi bardzo fajne wrażenie.

P.S. Kolejny dowód, że "połówka" może doprowadzić do upadku

Pozdro

Fajnie że się podoba. To z pewnością motywuje

Bardzo fajny, wcale nie widać po nim tych wszystkich przejść, a skoro Ukochana użyczyła (?) cieni do powiek i wyraża w ten sposób zrozumienie, a nawet może akceptację dla hobbystycznego zacięcia - no to powiem tak, że masz w domu prawdziwy skarb.

Pozdrawiam

Hubert

Kendzhub - z tym użyczeniem to nie było tak do końca, musiałem się trochę przy tym nakombinować. Wiesz jak jest... Trzy lata nieużywany, to się nagle przypomniało że się w ogóle go ma itd. itd.