rudy0007 Napisano 28 Września 2017 Share Napisano 28 Września 2017 Witam. F-8E Crusaider 1/72 Academy- samolot trzeci w tej skali, który z założenia miał być 'czysty', wyszło jednak inaczej. Model przy którym nie ustrzegłem się błędów. W trzech miejscach taśma zerwała mi farbę, z większymi kalkami też sobie za bardzo nie poradziłem. W kilku miejscach się pomarszczyła (pewnie przez za dużą ilość płynów), nie wszędzie też naddała się linią podziału. Na pewno zadowolony jestem z preshading'u, zróżnicowania koloru kamuflażu, trochę pobawiłem się filtrami. Wszystkie zacieki wykonałem kredkami akwarelowymi. Silnik wyeksploatowałam cieniami do powiek. W kabinie użyłem kilku blaszek. Galerii na forum miało nie być dzięki mojej drugiej połówce, której to model niestety spadł i dość mocno się 'pokaleczył'. Jakoś go poskładałem w całość. Efekty widać poniżej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pazazu Napisano 28 Września 2017 Share Napisano 28 Września 2017 Spoko, nie masz się czym martwić. Samolotek pikny jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 29 Września 2017 Share Napisano 29 Września 2017 Bardzo fajny, wcale nie widać po nim tych wszystkich przejść, a skoro Ukochana użyczyła (?) cieni do powiek i wyraża w ten sposób zrozumienie, a nawet może akceptację dla hobbystycznego zacięcia - no to powiem tak, że masz w domu prawdziwy skarb. Pozdrawiam Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 29 Września 2017 Share Napisano 29 Września 2017 Się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prezes69 Napisano 29 Września 2017 Share Napisano 29 Września 2017 Bardzo ładny model pięknej maszyny, ma coś w sobie ten samolot, aż nabrałem chęci na krzyżowca, tylko pewnie 1/48. Dzięki za inspirację. Błędy o których pisałeś nie rzucają się w oczy a całość robi bardzo fajne wrażenie. P.S. Kolejny dowód, że "połówka" może doprowadzić do upadku Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 1 Października 2017 Autor Share Napisano 1 Października 2017 Fajnie że się podoba. To z pewnością motywuje Bardzo fajny, wcale nie widać po nim tych wszystkich przejść, a skoro Ukochana użyczyła (?) cieni do powiek i wyraża w ten sposób zrozumienie, a nawet może akceptację dla hobbystycznego zacięcia - no to powiem tak, że masz w domu prawdziwy skarb. Pozdrawiam Hubert Kendzhub - z tym użyczeniem to nie było tak do końca, musiałem się trochę przy tym nakombinować. Wiesz jak jest... Trzy lata nieużywany, to się nagle przypomniało że się w ogóle go ma itd. itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi