maciekw Napisano 1 Listopada 2017 Share Napisano 1 Listopada 2017 Klasa 2 - Pojazdy wojskowe Kategoria Specjalna 2 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych Witam. Jako, że mam problemy z modelem z którym wystartowałem w kategorii pojazdów cywilnych - postanowiłem zrobić szybki model prosto z pudła. Wybór padł na Centuriona mk5/1 w wersji z wojny w Wietnamie. Wypraski wyglądają ładnie i poprawnie. Zestaw jest też całkiem przyzwoicie wyposażony. Najpierw rzut okiem na pudło i zawartość. Następnie pierwsze prace wykonane dzisiaj po południu: Sklejone wózki Sklejony tylny zasobnik (?), pojemnik (?) Początek sklejania wanny Planem jest wykonanie klejenia "w weekend". A następnie do końca konkursu zająć się malowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 1 Listopada 2017 Share Napisano 1 Listopada 2017 Ech, ależ mi się marzy model Centuriona na półce... podglądam z ciekawością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TerraIncognita Napisano 1 Listopada 2017 Share Napisano 1 Listopada 2017 Model jest bardzo dobrze wykonany to fakt. Ale powiedz czy w zestawie jest zawarty fartuch osłaniający jarzmo działa? Bo z tego co mi się kojarzy był sprzedawany osobno, ale ten mini zestaw jest już praktycznie niedostępny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 2 Listopada 2017 Share Napisano 2 Listopada 2017 Dokup ten zestaw -> http://www.voyagermodel.com/productdetails.asp?itemid=PE35126 Masz w nim praktycznie wszystko co potrzeba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekw Napisano 3 Listopada 2017 Autor Share Napisano 3 Listopada 2017 @TerraIncognita Fartucha w zestawie nie ma. Drobne postępy prac. Sklejona wanna, częściowo oszpachlowana i częściowo oszlifowana Poklejone błotniki Poklejone zasobniki na wieżę Poklejona wieża Wklejone błotniki Wklejone zasobniki na wieży razem z jednym bocznym "włazem" Tak wygląda całość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekw Napisano 6 Listopada 2017 Autor Share Napisano 6 Listopada 2017 Kolejne drobne postępy. Wklejone detale do wanny. Wydech założony na sucho. Wklejone dwie lufy oraz kosz na wieży. Tak wygląda całość Czy ktoś ma pomysł, jak mam wkleić część I42? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni44 Napisano 6 Listopada 2017 Share Napisano 6 Listopada 2017 Hej ,masz do wyboru albo metalowa albo plastikowa lufa ,na pudełku widać jedną lufę żuć monetą i po sprawie ARNI44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekw Napisano 6 Listopada 2017 Autor Share Napisano 6 Listopada 2017 Chyba jednak sprawa nie jest taka prosta. Patrząc na zdjęcia można zobaczyć coś takiego: Oraz tak podszedł inny modelarz do tematu. Czyli w sumie dalej nie wiem jak to zamontować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni44 Napisano 6 Listopada 2017 Share Napisano 6 Listopada 2017 zostaw tak jak 3 fotce od góry ,i też będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekw Napisano 29 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2017 (edytowane) Drobne postępy Edytowane 29 Grudnia 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 29 Grudnia 2017 Share Napisano 29 Grudnia 2017 Nie widać zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekw Napisano 29 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2017 Nie widać zdjęć. Teraz powinno być OK. Już miałem pisać "u mnie działa", ale zauważyłem, że na używając innej przeglądarki rzeczywiście nie działało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi