eMGie Napisano 18 Listopada 2017 Share Napisano 18 Listopada 2017 Kurcze, podziwiam wkład własny i wykonanie. Gąsienice faktycznie odstają jakościowo od twej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 18 Listopada 2017 Autor Share Napisano 18 Listopada 2017 Dzięki, gąski pójdą do wymiany ale w styczniu jak będę miał wolne. Zamierzam odwiedzić z moimi modelami pare imprez w przyszłym roku, więc będzie trzeba model poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 19 Listopada 2017 Share Napisano 19 Listopada 2017 Cudo. Chapeau bas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 20 Listopada 2017 Autor Share Napisano 20 Listopada 2017 Dzięki, ale nie chwalmy dnia przed zachodem, czeka mnie jeszcze wykończeniówka i podstawka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Z Napisano 30 Listopada 2017 Share Napisano 30 Listopada 2017 Całkiem fajnie wychodzi. Przy okazji: lepiej łączyć górę od FtF i dół od Mirage czy Mirage wypada ogólnie lepiej? Do tego oczywiście blachy Parta i gąsienice z blaszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 30 Listopada 2017 Autor Share Napisano 30 Listopada 2017 Zdjęcia na maksymalnym powiększeniu i przybliżeniu, przycięte i powiększone, model jest mały i nie jest źle moim zdaniem. Lubie nowe modele Miragea, ale siódemka to wg mnie szmelc nie wart ceny (ta bezczelność producentów w modelarstwie 72, zwłaszcza żywicach jest normą). Najlepiej to ftf góra, dorobienie nitów na płytach poziomych, koła od miragea a gąski z um albo z blaszki, co do blach parta nie podobają mi się one koncepcyjnie, dużo jest elementów bezsensownych, często ich robienie to sztuka dla sztuki, chyba że np. błotniki chcemy mieć powyginane. Jeśli zamierzasz robić 7tp w 72, to zachęcam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamerio Napisano 30 Listopada 2017 Share Napisano 30 Listopada 2017 Nie da się połączyć blaszek Parta z FtF - zmierzyłem i ogólnie nie trzyma wymiarów z planami. Co do gąsek lepsze wg. mnie są te z UM - blaszkowe może i łatwiej ułożyć itd. ale wyglądają "cienko". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 30 Listopada 2017 Autor Share Napisano 30 Listopada 2017 Zamierzasz robić siódemkę? Brakuje ambitnie wykonanej jw w internetach. Jak tak będzie dalej to sam się wezme (wprawdzie jedną mam niedawno skończoną i ładną, ale żałuje że nie przerobiłem tyłu na późny), ale tymczasem musze pokończyć inne pojazdy. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamerio Napisano 30 Listopada 2017 Share Napisano 30 Listopada 2017 Tak, w zasadzie czekam jeszcze tylko na gąsienice z UM Mam już oba modele z FtF i Mirage, blachę Parta oraz metalową lufę Poszukuję jeszcze orientacyjnych wymiarów elementów wnętrza i silnika - będę chciał nieco dorobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 1 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2017 Co do wymiarów, to coś tam jest, jeśli chodzi o czołg jw. to są dane co do wnętrza wieży i to jest największy plus.Czekam na start i będę wiernym widzem, bo zapowiada się super, oby lepszy od mojego, projekcik:) Wiem, że gdyby dragon zrobił 7tp to byłby wysyp pięknych galerii, ale gdyby babcia miała....Największy minus ftf to brak nitów na pionowych płytach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamerio Napisano 1 Grudnia 2017 Share Napisano 1 Grudnia 2017 Nity to u mnie bezproblemowa sprawa Mam TKS'a z 1 numeru FtF gdzie dodałem ręcznie wszystkie brakujące nity z kulek BGA - miła i relaksująca robota jak dla mnie W 7tp też zamierzam ich użyć^^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi