Bartas89 Napisano 8 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2017 W jakiej pozycji mam zamontować ramiona podtrzymujące właz, jeśli chcę żeby był on zamknięty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 9 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2017 Rozdział 7 skończony. Nadal pracuję nad wieżą. Bardziej niż na sklejaniu, czas mi upływa na rozszyfrowywaniu instrukcji z Eduarda. Pomieszane z poplątanym tam wszystko jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 9 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2017 Czy ta część ma być w ten sposób zamontowana? Do czego ona służy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 9 Grudnia 2017 Share Napisano 9 Grudnia 2017 Tak, ta część tak ma być. A służy pewnie do ochrony kabla podłączonego do elektrospustu karabinu maszynowego, zamontowanego na jażmie armaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 9 Grudnia 2017 Share Napisano 9 Grudnia 2017 Sugeruję Ci Bartasie, żebyś poszperał po sieci i poszukał zdjęć wieży, bo jest ich sporo, a wtedy instrukcja eduarda stanie się czytelniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 9 Grudnia 2017 Share Napisano 9 Grudnia 2017 Teraz tak patrzę i widzę że ten element zakreślony na czerwono, jest jednak przyklejony w złym miejscu. Powinien być przesunięty bardziej w prawo patrząc od przodu wieży. Nie wiem jaki Ty masz problem z instrukcją? Dla mnie jest bardzo czytelna. Nie widziałeś chyba instrukcji Voyagera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 10 Grudnia 2017 Share Napisano 10 Grudnia 2017 Na moje oko, to ten element jest źle wygięty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 13 Grudnia 2017 Share Napisano 13 Grudnia 2017 Według mnie to mnie to popatrz na prace kolegów którzy walczyli z tym tematem i na oryginały a reszta zrobi się sama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 17 Grudnia 2017 Share Napisano 17 Grudnia 2017 To jeszcze raz ja , nie twierdzę że moja jest ideałem ale wszystkie elementy są na pewno na swoim miejscu Tutaj masz mały pomocnik ;http://pwm.org.pl/viewtopic.php?f=17&t=80324. Pozdrawiam Mirek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 23 Grudnia 2017 Share Napisano 23 Grudnia 2017 Coś zepsułeś czy brak weny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 24 Grudnia 2017 Share Napisano 24 Grudnia 2017 Sam też jestem ciekaw jak Ci idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 24 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2017 Panowie, wczoraj wrociłem z podróży poślubnej dlatego nic nie wrzucałem Myślę, że przez święta uda mi się coś pogrzebać :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 29 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2017 Grzebania przy wieży ciąg dalszy. Rozdział ósmy za mną i przyklejonych parę elementów plastikowych oraz fototrawionych. Trochę namęczyłem się z okrągłą siatką zabezpieczającą idąca na wizjer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 29 Grudnia 2017 Share Napisano 29 Grudnia 2017 Od razu mi lepiej ale z tą siatką to jeszcze powalcz bo jeszcze sporo jej brakuje do kształtu górnej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 29 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2017 Od razu mi lepiej ale z tą siatką to jeszcze powalcz bo jeszcze sporo jej brakuje do kształtu górnej . Już ona jest po paru poprawkach. Nie jestem z niej do końca zadowolony ale wolę jej już nie ruszać, aby nie pogorszyć sytuacji ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 31 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2017 Siedzę i dłubię karabin maszynowy. Rozdział 9 jest dość rozbudowany i postanowiłem zacząć od tej drobnicy, czyli od karabinu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 31 Grudnia 2017 Share Napisano 31 Grudnia 2017 Fajnie, że prace idą dalej. Czy ten karabin nie wyszedł krzywo aby przypadkiem? W sensie lufa chyba ucieka do góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 31 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2017 Fajnie, że prace idą dalej. Czy ten karabin nie wyszedł krzywo aby przypadkiem? W sensie lufa chyba ucieka do góry. Nie to tylko złudzenie. Pilnowałem po nałożeniu kleju żeby wszystko było równo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 1 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2018 Jeden karabin zamontowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 1 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2018 Zauważyłem, że w następnym rozdziale będę musiał przykleić trzy ogniwa od gąsienic do wieżyczki. Jak już wcześniej wspomniałem mam kupione metalowe gąski. Czy jak przykleję trzy ogniwa metalowe, to starczy reszty ogniw na gąsienice już te właściwe? One są odliczone co do jednej czy jest zapas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 3 Stycznia 2018 Share Napisano 3 Stycznia 2018 Wystarczy na pewno. Przyklej metalowe. A lufę karabinu proponuję rozwiercić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam215 Napisano 3 Stycznia 2018 Share Napisano 3 Stycznia 2018 Usuń ,,blaszaną taśmę''. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 3 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2018 Madeira Lufa na końcu ma otwór. adam215 Masz na myśli blaszkę imitującą naboje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam215 Napisano 3 Stycznia 2018 Share Napisano 3 Stycznia 2018 Tak, jest płaskie, słabo to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 3 Stycznia 2018 Share Napisano 3 Stycznia 2018 Nie chciałbyś się pokusić o zrobienie imitacji naboi na taśmie z drutu miedzianego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi