cooper69 Napisano 30 Listopada 2017 Share Napisano 30 Listopada 2017 Galeria Konkursu Jesień 2017 Model zakwalifikowany do: Klasa 2 - Pojazdy wojskowe Kategoria Specjalna 2 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych. Klasa Specjalna 3 - Najlepszy model w barwach Polski Warsztat TUTAJ Tematem jest Valentine III Mk. V w barwach 4 Pułku Pancernego - zdjęcia oryginału w warsztacie. Model będzie uzupełniony o tzw. pracujące gąsienice Bronco, lufę Besa od RB Model i zestaw lin z lufą działa głównego od Eureka. Model jest obecnie na etapie... w którym sporo osób kończy. Szczerze mówiąc już jakoś cieszy oko. Zdecydowałem się go Wam zaprezentować żeby pokazać, że samym malowaniem można osiągnąć bardzo ciekawe efekty. Zaręczam, że do teraz nie zostały zastosowane, żadne np. olejne środki znanych producentów (i nie będą zastosowane) tylko aerograf, pędzel i przede wszystkim wiedza nabyta na pewnych warsztatach. Tym modelem przeskakuję na inny etap w moim "modelarskim życiu" - docelowo się chcę wypiąć całkowicie z tzw. olejnych siuwaxów. Poniżej galeria. a teraz tzw. cliffhanger TO BE CONTIUED... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Grudnia 2017 Share Napisano 25 Grudnia 2017 Szkoda że nie udało się go całkowicie ukończyć. Malowanie prezentuje się bardzo atrakcyjnie. I choć może wielu powie że njerealistyczne, to mi twoje wykonanie przypada do gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 25 Grudnia 2017 Share Napisano 25 Grudnia 2017 ...pod warunkiem, że uda mu się odtoczyć od stołu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 26 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2017 No to koniec. Całkiem przyjemny modelik by był żeby nie to, że wanna i górna płyta przypominała fale tsunami No i projektanci mają p.......a z segmentacją modeliku. Za to gąski Bronco niezmiernie mnie pozytywnie zaskakują. Wyszło jak wyszło czyli tak sobie. O ile malunki to już były chyba po japońsku czyli jakotako to brudzenie dalej mnie frustruje i szukam cały czas balansu... Generalnie walczę z sobą czy robić bardziej zgodne ze zdjęciem/zdjęciami (ten jest i tak sporo bardziej zciurany) czy dla efektu. Miał wyglądać tak A wyszedł tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Grudnia 2017 Share Napisano 26 Grudnia 2017 Ogólnie mi się podoba. Jedynie do czego bym się przyczepił to gąsienice. Od wewnątrz są powiedzmy zakurzone a od zewnątrz już nie. I brakuje na nich trochę wyraźniejszych przetarć do metalu na wystających elementach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 31 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2017 Dziękuję wszystkim co głosowali. Wyniki są dla mnie bardzo pouczające. Trzeba się jeszcze duuużo nauczyć (43 miejsce) żeby nie męczyć Was wyglądem mich ulepów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 31 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2017 Gdyby był ukończony, to dostałbyś więcej punktów. Także nie jest źle. Myślę że to bardziej zaważyło "Acha. I proszę sobie poniżej nie nabijać postów pisząc o siedzeniu w pierwszym rzędzie na kiblu z popcornem w... " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 31 Grudnia 2017 Share Napisano 31 Grudnia 2017 Po co w ogóle wstawiać niedokończony model do galerii? A później się dziwić że punktów zabrakło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 31 Grudnia 2017 Share Napisano 31 Grudnia 2017 (edytowane) Po co w ogóle wstawiać niedokończony model do galerii?A później się dziwić że punktów zabrakło... Ja też wstawiłem niedokończoną pracę :-) A Walentynka zaista - się ludzie nie poznali ;-) Edytowane 31 Grudnia 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 31 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2017 Po co w ogóle wstawiać niedokończony model do galerii?A później się dziwić że punktów zabrakło... Przecież taki stan to bez problemu łapie się na tzw. modelarstwo klasyczne (wyklęte?) czyli wszelkie oznaki eksploatacji są fuj Chociaż coś musi w nim być bo inaczej Makinen by się nie indyczył Spoko, dałem 5 za najlepszy model w barwach polskich. Za niedokończony model....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 31 Grudnia 2017 Share Napisano 31 Grudnia 2017 Bardzo mi się podoba. Tylko brakuje może różnorodności. Prawie wszędzie wygląda tak samo. Tak czy siak jest bomba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi