METYS Napisano 2 Grudnia 2017 Share Napisano 2 Grudnia 2017 Model dłubany już od kilku- a nawet nastu wieczorów. Zdjęcia na szybko robione telefonem więc i jakość tragiczna, ale tylko poglądowo na razie. Faktura odlewu robiona szpachlą, uchwyty na wieży wymienione na drut. Zamówione do niego będą jeszcze trawione zbiorniki paliwa z uchwytami,plastikowe są fatalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 3 Grudnia 2017 Share Napisano 3 Grudnia 2017 a dasz radę wstawić lepszej jakości fotki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
METYS Napisano 3 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2017 Oczywiście, jak tylko zacznie się dziać coś godnego uwagi w temacie A na razie mam pytanie, czy ktoś spotkał się ze zdjęciami IS-a z "siatkowymi" osłonami przeciw kumulacyjnymi wieży? Dzięki uprzejmości naszego forumowego kolegi jestem posiadaczem takowych ze stajni Haulera. Tylko nigdzie nie znalazłem zdjęcia czołgu z nimi zamontowanymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 3 Grudnia 2017 Share Napisano 3 Grudnia 2017 Trafiłem kiedyś na takie coś: Zapewne operacja berlińska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
METYS Napisano 4 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2017 Super, wielkie dzięki, jakiś punkt zaczepienia już jest. Teraz trzeba grzebać w odmętach internetu. Na pewno trzeba usunąć kawałek błotnika po prawo z tyłu. Zbiorników też widze że raczej nie było, oby jeszcze tylko numer boczny znajść, jak nie będzie po prostu zielony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 4 Grudnia 2017 Share Napisano 4 Grudnia 2017 Zasiadam i podpatruję. Co do tego zdjęcia to moim zdaniem jest to fotomontaż. Zwróć uwagę na mocowanie siatki. Górna poprzeczka zaczyna się od dachu wieży, natomiast dolna kończy się gdzieś w rejonie błotnika. W takim układzie nie możliwe było by obracanie wieży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
METYS Napisano 4 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2017 Być może, to całkiem prawdopodobne. Ja przyjąłem że to ostatnie mocowanie jest zerwane i siatka zwisa pod własnym ciężarem. Ale na korzyść Twojej opinii przemawia iż pomimo pół dnia grzebania w sieci, nie znalazłem innego zdjęcia z osłonami, gdzie T34 ma ich całkiem sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Grudnia 2017 Share Napisano 6 Grudnia 2017 To że niema fotki nie znaczy że ktoś na taki pomysł nie wpadł. Wystarczy tylko popatrzeć co załogi Shermanów wymyślały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
METYS Napisano 30 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2018 Ciąg dalszy prac nad IS-em. Beczki wykonane z zestawu dedykowanego do su-122 Parta, zestawowe nie wzbudziły we mnie zachwytu. Potraktowany szarym podkładem w sprayu Tamiya, nie róbcie tego w domu, śmierdzi niesamowicie. Zostały już tylko do dokończenia siatkowe osłony wieży i powędruje do pudełeczka w oczekiwaniu na zakup kompresora i malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan Bomba Napisano 31 Stycznia 2018 Share Napisano 31 Stycznia 2018 Gdybyś nie pozalewał siatek byłoby całkiem dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
METYS Napisano 31 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2018 Się podziurkuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 1 Lutego 2018 Share Napisano 1 Lutego 2018 Co do tych osłon siatkowych na wieży to Hauler robi taki zestaw do tego modelu - były, nie były, fotomontaż czy nie, to model fajnie się z nimi prezentuje ;) Ja swojego w nie zaopatrzyłem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 4 Lutego 2018 Share Napisano 4 Lutego 2018 Też mam tego ISa w planach. Czekam na malowanki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
METYS Napisano 27 Lutego 2019 Autor Share Napisano 27 Lutego 2019 (edytowane) Pora "odgrzać kotleta" Dziś pomalowany russian green a delikatnie rozjaśniony z dodatkiem interionr green. Pierwszy kontakt z aero po prawie 4 latach i kompresor od Pana Adama, dobry aerograf, odpowiednie ciśnienie i dobrze rozcieńczona farba i pierwszy raz malowanie sprawiło mi frajde! Jednak warto inwestować w sprzęt a nie iść po kosztach. Myśle że wieczorem zabiore się za pędzlowanie A tu małe porównanie. Edytowane 27 Lutego 2019 przez METYS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 27 Lutego 2019 Share Napisano 27 Lutego 2019 Ja bym trochę bardziej odważnie podziałał z rozjaśnieniami. Jestem prawie pewien że jak położysz kolejne warstwy lakierów, łoszów i innych filtrów nie wspominając o biedronkach i innym brudzingu to wyjdzie bardzo ciemna zielonkawa plama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi