kuki Napisano 3 Grudnia 2017 Share Napisano 3 Grudnia 2017 Witam Po 15 latach modelarskiej przerwy zlepiłem tego oto Mig-a. Model przedstawia maszynę o numerze 411 z 11 Pułku Lotnictwa Myśliwskiego OPK w Debrznie, rok 1965. Model miał być poligonem: pierwszy raz użyłem aerografu i metalizerów (Alclad). Błędy popełniłem praktycznie na każdym etapie budowy i z rezultatu końcowego nie jestem zadowolony. Za sukces można uznać jedynie to, że nie wylądował w koszu Mam nadzieję, że przy następnych projektach praca pójdzie czyściej i dokładniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 3 Grudnia 2017 Share Napisano 3 Grudnia 2017 Laurkę sobie wystawiłeś sam, podejście masz zdroworozsądkowe. Będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano 4 Grudnia 2017 Share Napisano 4 Grudnia 2017 Jak dla mnie Twoim największym błędem są małe zdjęcia. Na pierwszym z nich model prezentuje się ciekawie, i z chęcią zobaczył bym większą fotkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biket26 Napisano 10 Grudnia 2017 Share Napisano 10 Grudnia 2017 To proponuję brać się za nastepnego Edka Do wyboru MF, BIS, PFM, R... Zwłaszcza że bardzo dobrze się sklejają, wszystkie profi mają polskie kalki, no i dalej mógłbyś szlifować posługiwanie się metalizerami " Nie od razu Kraków zbudowano..." A model ma niedoróbki ale i tak wygląda o niebo lepiej od moich pierwszych modeli wiec głowa do góry i do roboty ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuki Napisano 14 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2018 Będą następne 21sze: F13 z 11PLM; PFM/M/MF/U/US/UM z 9PLM. Wszystkie w skali 1:48 i z czasów służby w Debrznie. Modele będą częścią wystawy stałej w tworzonej Sali Tradycji Garnizonu Lotniczego Debrzno w tamtejszym centrum kultury (łącznie 17 modeli samolotów różnych typów). Nad zdjęciami też postaram się popracować. Tymczasem PF-a uzupełniłem o rakiety R-3 i uatrakcyjniłem nieco podstawkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaesz Napisano 15 Stycznia 2018 Share Napisano 15 Stycznia 2018 Jesteś zbyt krytyczny w ocenie tego miga ;) wyszedł całkiem nieźle, a nowe zdjęcia zdecydowanie mu pomogły. Świetna inicjatywa z tą kolekcją! Będzie PFM N z imitatorem bomby atomowej? I dziki na zbiornikach podwieszanych? Czy sala tradycji już działa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuki Napisano 18 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2018 Jeśli chodzi o PFM(94N) to aktualnie jest w budowie. "Zamawiający" zażyczył sobie egzemplarz o numerze 7813 w nawiązaniu do ostatniego startu kpt. Zenona Dolińskiego w dniu 13.08.1969r. i w takiej też chcę go zrobić konfiguracji. Co do godeł namalowanych na przebazowaniu w Borsku, to też jest plan. Ozdabiały zbiorniki m.in. na MiG-21MF nr 7904. Sala jest w trakcie organizacji, z dużym prawdopodobieństwem otwarcia w tym półroczu. Miejmy nadzieję też na ukończenie pierwszej (i pewnie ostatniej) porządnej monografii Garnizonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinezol Napisano 21 Stycznia 2018 Share Napisano 21 Stycznia 2018 Nie no tragedii nie ma wyszedl przyzwoicie mily dla oka mnie tez taki czeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi