panDespota Napisano 12 Grudnia 2017 Share Napisano 12 Grudnia 2017 Wysypało ostatnio Migów w galerii to i ja dorzucę. To już drugi model z serii samolotów, na którym latał Stanisław Skalski- Lim 2 (przynajmniej według producenta kalkomanii- firmy ModelMaker). Osobiście żadnego zdjęcia tej maszyny się nie doszukałem. Model wzbogacony lufami mastera. Malowany farbami z serii Vallejo metal color. Aluminium nie wyszło do końca tak jak chciałem, bardzo zmatowiało po łoszu. Stawiam pierwsze kroki z namiotem bezcieniowym. Zapraszam do komentowania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxim Napisano 12 Grudnia 2017 Share Napisano 12 Grudnia 2017 Limek wyszedł bardzo ładnie. Fotka tego egzemplarza jest w TBiU nr 1. Jakich farb (numery) użyłeś do malowania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krosto Napisano 13 Grudnia 2017 Share Napisano 13 Grudnia 2017 Czołem, Wg mnie to lepiej matowo, niż na połysk. Raczej zgaszone były te Limki, no i nie wiem czy takie zróżnicowanie pokrycia jest ok, ale nie jestem ekspertem i mało zdjęć widziałem. Ogólnie jestem na tak! pozdrawiam K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
golf czarny Napisano 13 Grudnia 2017 Share Napisano 13 Grudnia 2017 Mam pytanie: w jaki sposób różnicowałeś te drobne panele inspekcyjne w kształcie kół ,elips, owali? Maskowałeś? W jaki sposób? Przyciemniałeś washem? Model fajny. Przyjemny w odbiorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 13 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2017 Limek wyszedł bardzo ładnie. Fotka tego egzemplarza jest w TBiU nr 1.Jakich farb (numery) użyłeś do malowania ? Nie widziałem jej. Jeśli chodzi o farby to malowałem kolorami vallejo z serii metal color 77701 i 77702. Do tego dedykowany podkład 77660. Czołem, Wg mnie to lepiej matowo, niż na połysk. Raczej zgaszone były te Limki, no i nie wiem czy takie zróżnicowanie pokrycia jest ok, ale nie jestem ekspertem i mało zdjęć widziałem. Ogólnie jestem na tak! pozdrawiam K Wiem że jest przesadzone, spodziewałem się że przedobrzę ale chciałem jakoś urozmaicić "malowanie". Mam pytanie: w jaki sposób różnicowałeś te drobne panele inspekcyjne w kształcie kół ,elips, owali? Maskowałeś? W jaki sposób? Przyciemniałeś washem? Model fajny. Przyjemny w odbiorze. Próbowałem jeden od szablonu ale za długo to trwało. Malowane pędzlem podstawowym kolorem plus odrobinka czarnego dla uzyskania odcieniu. Na samym końcu całość złoszowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
golf czarny Napisano 13 Grudnia 2017 Share Napisano 13 Grudnia 2017 No to gratuluję umiejętności. Świetnie wymalowane jak z pędzla . Ta metal color konsystencji pędzlowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 13 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2017 No to gratuluję umiejętności. Świetnie wymalowane jak z pędzla . Ta metal color konsystencji pędzlowej? Nie, pod aerograf. Nakładałem z tego co pamiętam po dwie warstwy z pędzla bo słabo i nierówno kryło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 14 Grudnia 2017 Share Napisano 14 Grudnia 2017 Lim bardzo ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 13 Lutego 2018 Autor Share Napisano 13 Lutego 2018 Dzięki uprzejmości jednego z użytkowników forum znalazłem się w posiadaniu zdjęcia wykonywanego egzemplarza. Maszyna ma zbiorniki tak więc i ja swoją w takowe zaopatrzyłem. Ciekawi mnie odcień blachy nad działkami. Możliwe że jest malowany na czerwono ja numery? i klarnet ze zbiornikami PS. Skalski na tym zdjęciu to to nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 14 Lutego 2018 Share Napisano 14 Lutego 2018 Wyszedł fajnie co oznacza, że też w takiego Limka trzeba się zaopatrzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano 14 Lutego 2018 Share Napisano 14 Lutego 2018 Blacha nad działkami jest w ciemniejszym odcieniu. Krystek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro64 Napisano 15 Lutego 2018 Share Napisano 15 Lutego 2018 Pracowałem przy Limach w wojsku.Malowane były lekko perłową srebrzanką,były całkowicie jednolite,odpryski farby nie dawały dużej różnicy w odcieniu.Blachkami mogła być stalowa,nie pamiętam,w niektórych egzemplarzach była malowana na czarno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi