KRL Napisano 7 Stycznia 2018 Share Napisano 7 Stycznia 2018 Urlop dobiega końca a co za tym idzie kończy się modelarskie szaleństwo. Ostatnie dwa tygodnie spędziłem z modelami głównie "wiatrakami" dodatkowo w międzyczasie poskładałem malucha w skali 1:72. Niestety już od połowy minionego roku mój modelarski urobek bardzo mocno został ograniczony za sprawą obowiązków zawodowych. Niestety początek tego roku zapowiada się bardzo intensywnie w pracy więc jak to będzie w tym roku nie wiem ale mam wrażenie że na modelarskim poletku nie będzie to rok urodzaju. W tej sytuacji chciałbym zaprezentować wam pierwszy model w nowym roku i nie wiem czy nie ostatni choć mam nadzieję że będzie mi dane nie co pomodelować. W tym roku skupiłem się głównie na powiększaniu swoich kolekcji. Tak więc mam już 6 MiG'w-23MF z Redzikowa, trzy Polskie MiG'29A i pięć MiG'w-21. W tym roku chciałbym jeżeli czas pozwoli powiększyć kolekcję o kolejne dwa 29'e. Jednak to przyszłość teraz czas na MiG-29A z numerem bocznym 56, zestaw jak zwykle GWH i jak zawsze prosto z pudła. W przypadku tego egzemplarza największy problem jaki miałem to trafienie w kolory. Zmieniałem kombinowałem, dwa razy przyszło mi zmywać model aż w końcu zostawiłem tak jak widać na załączonych obrazkach. Pojawiło się też kilka dodatkowych gadżetów których w zestawie brak, antenki, wzmocnienia na końcówkach skrzydeł i gładkie powierzchnie sterowe to wszystko wykonane we własnym zakresie. Przy prezentowanym wczesniej MiG’u z numerem bocznym 40 były zastrzeżenia do dysz że są zbyt ciemne tym razem zrobiłem je nie co jaśniejsze. Tyle w kwestii wprowadzenia: I fotka z kumplem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
empit Napisano 7 Stycznia 2018 Share Napisano 7 Stycznia 2018 Świetnie Ci wychodzą te 29-ki. Model piękny i tematyka zacna! Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 7 Stycznia 2018 Share Napisano 7 Stycznia 2018 I fotka z kumplem: Coś mi się wydaje, że przy godle Syrenki, na fali nie powinno być białego stylizowanego napisu PLM. No i czy z prawej strony nie powinna "patrzeć" do przodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 7 Stycznia 2018 Share Napisano 7 Stycznia 2018 Prawie wszystko ok Prawie... Wash - jak dla mnie za ciemny, podobnie jak w kilku poprzednich modelach. Ten też wygląda przez to nieco "kartonowo"... To nie przytyk do Twojego modelu a bardziej wychwalanie dobrze opracowanych modeli kartonowych. Kolory tego modelu - jak dla mnie - są ok. Razi ta Syrenka... Nie dość, że prawoburtowa nie wiedzieć czemu jest odwrócona w złym kierunku, to obie nie powinny mieć napisu PLM. Układ plam - nie jestem pewny czy jest dobry... http://lotnictwo.net.pl/5-poszczegolne_lotniska/28-bydgoszcz_szwederowo_epby_bzg/99-epby_zdjecia_i_filmy/65473-2014_09_18_mig_29_56_a.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 7 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2018 Dzięki, kalki z syrenką zamówiłem już nowe więc jak tylko dotrą to zmienię. Kalki kupiłem od osoby prywatnej wszystkie osobno na aukcji i przyznam że kompletnie nie zwróciłem na to uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 7 Stycznia 2018 Share Napisano 7 Stycznia 2018 Razi ta Syrenka... Nie dość, że prawoburtowa nie wiedzieć czemu jest odwrócona w złym kierunku Spokojnie, wprawdzie nie ten, ale były samoloty z odwrotką Syrenki na prawej burcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 12 Stycznia 2018 Share Napisano 12 Stycznia 2018 Prezentuje się niesamowicie efektownie. Musu być z niego kawał samolotu. Gratuluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinezol Napisano 21 Stycznia 2018 Share Napisano 21 Stycznia 2018 Bardzo ladne te dwudziestkidziewiatki malowanie fajnie wydobylo cala piekna bryle samolotu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi