Moses Napisano 11 Stycznia 2018 Share Napisano 11 Stycznia 2018 Oczekiwanie na kalkomanie do Fury się przedłuża, więc w między czasie mam nadzieje szybki projekt. Transportowy koń roboczy korpusu piechoty morskiej, dwu silnikowy UH-1N Twin Huey trafił do służby połowie lat 70tych, obecnie zastępowany jest nową generacją tych maszyn. Mój model będzie robiony ze starego zestawu Fujimi i przestawiać będzie maszynę 159205 z początkowego okresu służby, czyli z końca lat 70tych XX wieku, służącego w dywizjonie HMM-262 „Flying Tigers” stacjonującego w MCAS Kaneohe Bay na Hawajach Model rozpocząłem od wykonania kokpitu, w zestawie można znaleść ławki w przedziale transportowym, jednkaże na zdjęciu na którym się opieram, maszyna jest w konfiguracji transportowej, także nie wykorzystałem tych cześci. Podłoga przedziału była kompletnie płaska, więc aby ją urozmaicić naciąłem linie podziału paneli podłogowych. Dodatkowo wykonałem z folii imitacje izolacji dzwiękowej. Kompletnie płaska konsola między fotelami, otrzymała kalkomanię zakoszoną z jakiegoś innego zestaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 11 Stycznia 2018 Share Napisano 11 Stycznia 2018 Miejsce 7, rząd I Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 11 Stycznia 2018 Share Napisano 11 Stycznia 2018 Okazuje się, że z I rzędu lepiej widać Kokpit ładny, panele jak na "72" nawet bardzo , ale dostrzegam brak..... pasów na fotelach załogantów . Można by też odrobinę "przetrzeć" podłogę w okolicy orczyków oraz same orczyki (tym bardziej że są w kolorze czarnym) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Headhunter88 Napisano 11 Stycznia 2018 Share Napisano 11 Stycznia 2018 Będę sie przygladal, UH 1N to jedna z moich ulubionych maszyn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 11 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2018 Paski miały być, ale nie udało się wydrukować w formie kalkomanii, a z taśmy mi się nie chce robić, bo i tak dobrego efektu nie osiągnę ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 11 Stycznia 2018 Share Napisano 11 Stycznia 2018 , będę zaglądał, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 17 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2018 Kadłub sklejony, poszpachlowany wyszlifowany. W koncu udało mi sie użyć z zadowoleniem akrylowej szpachli od Wamodu. Po odstaniu 2ch dni, scierałem ją na sucho jest git. Ogólnie, lubie modele Fujimi, nawet te starsze, gorzej zdetalowane, jak na japończyków przystało spasowanie jest praktycznie idealne i potrzeba bardzo mało szpachli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi