Adamo722 Napisano 19 Stycznia 2018 Share Napisano 19 Stycznia 2018 Przedstawiam model czołgu w malowaniu wg Toro Model jako czołg 2 batalionu 2 brygady 1 Armii walczący w Niemczech w Kwietniu 1945r. Ogólnie model fajnie z detalizowany ale montaż gąsienic wg producenta to masakra. Dodałem blaszkę Parta głównie na kadłub. Lina niestety zestawowa oraz klejona bo mi się połamała i to widać . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 19 Stycznia 2018 Share Napisano 19 Stycznia 2018 Ogólnie całkiem niezły. Linę po prostu wymień na produkt Eureki. Gąsienice trochę za srebrne. Fajnie wyszły okopcenia przy wydechach - nieodłączne cecha rosyjskich diesli. Za to dół kadłuba czysty jak by z myjni wyszedł psuje efekt. Przydała by się belka do wyciągania z błota. Kwestia zgodności z oryginałem - model przedstawia późny wóz z fabryki 183, z pojedynczym włazem w kopułce dowódcy. Takie wozy czołgi dostała tylko 1 BPanc, więc wybrane kalkomanie nie pasują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 19 Stycznia 2018 Super Moderator Share Napisano 19 Stycznia 2018 Kwestia zgodności z oryginałem - model przedstawia późny wóz z fabryki 183, z pojedynczym włazem w kopułce dowódcy. Takie wozy czołgi dostała tylko 1 BPanc, więc wybrane kalkomanie nie pasują.Tak właśnie myślałem, że coś z tą zgodnością będzie nie bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 19 Stycznia 2018 Share Napisano 19 Stycznia 2018 Jeszcze jeden drobiazg, w kwestii formalnej. 2 Brygada Pancerna wchodziła w skład 1 Korpusu Pancernego. 1 Korpus Pancerny nie był częścią ani 1 ani 2 Armii WP, był podporządkowany operacyjnie 2 Armii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 19 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2018 Mam dwa wyjscia albo dokleic prawdlowe kalkomanie lub wziac z blaszki wlaz podwojny. Dol jak na razie zostawie bo nie mam pomyslu jak zrobic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 19 Stycznia 2018 Super Moderator Share Napisano 19 Stycznia 2018 Proponuję zmienić kalki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 19 Stycznia 2018 Share Napisano 19 Stycznia 2018 Świetny detal, model bardzo mi się podoba . Koledzy piszą powyżej o nieścisłościach, to ja mam takie zapytania: - czy kolor nie jest aby za mało "zielony"?. Na moim monitorze bardzo mu blisko wręcz do panzergrau ; - przednie błotniki mogą zostać "kanciate" a nie zaokrąglone?; Oczywiście, powyższe uwagi, nie wpływają na bardzo pozytywny odbiór teciaka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Stycznia 2018 Share Napisano 20 Stycznia 2018 Ponieważ masz już kilka modeli za sobą, ale wykonanie tego rozczarowuje. Koloru nie będę oceniał, bo ponać każdy ruski jest dobry. Natomiast sądzę że malujesz aerografem, wiec brakuje tu rozjaśnień koloru. Można było także podziałać farbami olejnymi. Wash jest zrobiony bardzo niedbale, można było również dodac pigmenty. Do gąsienic osobiście stosuję farbę Tamiya XF-84 Dark Iron i potem metalizer na krawędziach. OCzywiście nie mówię że tak trzeba, ale kolor srebrny nie wygląda dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 21 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2018 Zdaje sobie sprawe ze brakuje ubrudzenia spodu pojazdu ale nie mam akurat pigmentow do waloryzacji pojazdow. Jesli chodzi o zdjecia to robilem z lampa przy powiekszeniu. Gaski sa pomalowane gunmetalem i postaram sie zrobic nowe fotki przy swietle dziennym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi