spiton Napisano 30 Marca 2008 Share Napisano 30 Marca 2008 spodziewam sie po Tobie i tym modelu wiele !!! Ale już widzę,że będzie dobrze !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 Marca 2008 Share Napisano 30 Marca 2008 Fiu, fiu Reggy podoba mnie się . To Vallejo Air ? Widać maleńkie farfocle przy przejściu skrzydło - kadłub ale to chyba łatwe do usunięcia ? Czekam na ciąg dalszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 30 Marca 2008 Autor Share Napisano 30 Marca 2008 To Vallejo Air ? Niet. Używam tylko Model Color rozcieńczane zwykłą kranówką z dodatkiem retardera Talensa. Widać maleńkie farfocle przy przejściu skrzydło - kadłub ale to chyba łatwe do usunięcia ? Fakt, jak zwykle nie udało mi się tego uniknąć. Postaram się filcem lekko wygładzić. Dzięki za miłe komentarze! Dzisiaj położę pozostałe dwa kolory! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 30 Marca 2008 Autor Share Napisano 30 Marca 2008 No i góra z grubsza pomalowana. Ponownie, miksy na oko paru kolorów Vallejo Model Color. Aerek parę razy zastrajkował plując, za karę odbywa parodniową kąpiel czyszczącą. Przed nim jeszcze wielkie wyzwanie - namalowanie sześciu dużych czarno-zółtych trójkątów na skrzydłach i stateczniku - wolę to niż kalki. Dwie fotki z malowania: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiub Napisano 30 Marca 2008 Share Napisano 30 Marca 2008 Fajny kamuflaż wychodzi.Czekam już na efekt końcowy.Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 30 Marca 2008 Share Napisano 30 Marca 2008 Widzę, że nie przykładasz aż takiej uwagi do wartości merytorycznych tego modelu. Rozumiem, ze to samolot, a nie czołg Mam tu na myśli malowanie na oko. Bo super zrobiłeś wnętrze i kokpit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 30 Marca 2008 Autor Share Napisano 30 Marca 2008 Ej no tylko układ plam miejscami jest inny niż powinien być:P Tak to jest w miarę poprawnie:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 30 Marca 2008 Share Napisano 30 Marca 2008 Zajeb.... no jest na czym zawiesić oko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elcin Napisano 30 Marca 2008 Share Napisano 30 Marca 2008 Śmiesznie wygląda model przed malowaniem w porownaniu z efektem koncowym (malowania), no i to otoczenie - zagrycha musi być ;-) A w jakich barwach będzie bo kolory obiecujące (a nie znam sie na wspolczesnej historii za bardzo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 30 Marca 2008 Share Napisano 30 Marca 2008 wspolczesnej historii :haha: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 30 Marca 2008 Share Napisano 30 Marca 2008 Łukasz co Cię tak rozbawiło w tej współczesnej historii??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 30 Marca 2008 Share Napisano 30 Marca 2008 (edytowane) Okropnie głupio to brzmi wiem, że to określenie jest poprawne, ale historia kojarzy mi się raczej z czymś co było daaawno, a "daaawno" to już nie jest współczesność. Dla mnie to tak jak... prosto skrzywione. Chociaż ostatnio użyłem określenia, że: "udało mi się prosto wygiąć blaszkę". Dalej uważam, że śmiesznie to brzmi, ale w niektórych przypadkach jest poprawne (!). Tak samo jak ze "współczesną historią". Koniec wywodu PS: Zauważyłem że próbujesz dostosować zdjęcie w stopce do tła forum. Chyba Ci się to nie uda, musiałbyś celowo pisać tak, by numer każdego twojego postu był wielokrotnością 2 w temacie Rozumiesz co mówię? Edytowane 30 Marca 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 30 Marca 2008 Autor Share Napisano 30 Marca 2008 A w jakich barwach będzie bo kolory obiecujące (a nie znam sie na wspolczesnej historii za bardzo) Izraelski z wojny Yom Kuppur 1973. Fajna stronka: http://aces.safarikovi.org/victories/israel-aircrafts.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 30 Marca 2008 Share Napisano 30 Marca 2008 PS: Zauważyłem że próbujesz dostosować zdjęcie w stopce do tła forum. Chyba Ci się to nie uda, musiałbyś celowo pisać tak, by numer każdego twojego postu był wielokrotnością 2 w temacie Smile Rozumiesz co mówię? Z jednej strony dostosowuje sie do jednego tła, a z drugiej do drugiego :-)))) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 30 Marca 2008 Autor Share Napisano 30 Marca 2008 PS: Zauważyłem że próbujesz dostosować zdjęcie w stopce do tła forum. Chyba Ci się to nie uda, musiałbyś celowo pisać tak, by numer każdego twojego postu był wielokrotnością 2 w temacie Smile Rozumiesz co mówię? Jest tak jak mówi Spiton - zawsze pół pasuje. Wiem co powinienem zrobić w Photoshopie żeby cały banner był transparentny, ale mi się nie chce:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 30 Marca 2008 Share Napisano 30 Marca 2008 Hahaha, obydwoje mówicie o swojej stopce. A ja dopiero teraz zauważyłem, że Ty reggy też masz tak zrobione jak Spiton. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 30 Marca 2008 Autor Share Napisano 30 Marca 2008 A ja teraz jak napisałeś Łukasz, zauważyłem, że Spiton ma tak jak ja Jaki ten świat jest śmieszny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 30 Marca 2008 Share Napisano 30 Marca 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 31 Marca 2008 Autor Share Napisano 31 Marca 2008 Musiałem to dzisiaj zrobić, skoro zdobyłem farbkę - pięć godzin cięgiem roboty, walka ze wyeksploatowanym aerografem, przypominanie sobie jak to się maskuje taśmą no i oto efekty: Wydzielone trójkąty: Pomalowane na żółto i zamaskowane to, co ma żółtym zostać: Efekty w zachodzącym słońcu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 1 Kwietnia 2008 Share Napisano 1 Kwietnia 2008 Normalnie coś pięknego Chyba z mojego Mirage zrezygnuje bo widzę ze znowu jestem 100 lat za murzynami Kiedy finisz bo już sie nie mogę doczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 1 Kwietnia 2008 Share Napisano 1 Kwietnia 2008 Jakis maly odprysk na samej koncowce prawego skrzydla, na spodniej stronie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 1 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2008 Jakis maly odprysk na samej koncowce prawego skrzydla, na spodniej stronie? Ano. I tak w przedniej partii skrzydeł cała krawędź natarcia jest od dotykania zeszlifowana do plastiku i trzeba to będzie poprawić - to i na końcówkę psiknę farbką. Chyba z mojego Mirage zrezygnuje bo widzę ze znowu jestem 100 lat za murzynamiKiedy finisz bo już sie nie mogę doczekać Ty byś lepiej pokazał co tam masz, bo zawsze gadasz ze nic ciekawego a potem to ile achów i ochów w Twoich galeriach. Jak kobieta :P A koniec - nie wiem:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 5 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2008 Okej, zasidoluxowany, położone kalki, zabezpieczone. Trochę miałem zabawy, ale jakoś się udało. Trochę żółty ząbkuje... Teraz trochę muszę popracować nad przywróceniem dyszy do takiego stanu, żeby nie musieć się z nią chować i pora na wash. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grześ1541804924 Napisano 5 Kwietnia 2008 Share Napisano 5 Kwietnia 2008 Witam, brak mi słów... Po prostu piękno w całej swojej okazałości. Na Polaka nie ma bata Pozdrawiam Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 5 Kwietnia 2008 Share Napisano 5 Kwietnia 2008 Zdecydowanie robi wrażenie!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi