SHILKA Napisano 1 Lutego 2018 Share Napisano 1 Lutego 2018 W Norymberdze IBG zaprezentowało nową serię gazetową, taką jak FTF. Przeznaczona na Niemcy i Anglię. W Martoli już w zapowiedziach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 2 Lutego 2018 Share Napisano 2 Lutego 2018 Hej, a jakie modele są planowane Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 2 Lutego 2018 Share Napisano 2 Lutego 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 2 Lutego 2018 Share Napisano 2 Lutego 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 2 Lutego 2018 Share Napisano 2 Lutego 2018 Tej dwójki Ausf a1 już nie mogę się doczekać!!! Nawet pomimo tego uproszczonego układu jezdnego warto mieć. Mam nadzieje, że model pojawi się niebawem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 2 Lutego 2018 Share Napisano 2 Lutego 2018 Tak to wygląda po zrobieniu viewtopic.php?f=68&t=60647 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SHILKA Napisano 2 Lutego 2018 Autor Share Napisano 2 Lutego 2018 Bardzo ciekawie wyglądają te zapowiedzi. Tej dwójki to i ja się nie mogę doczekać. Ciekawi mnie też "stug". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SHILKA Napisano 4 Marca 2018 Autor Share Napisano 4 Marca 2018 Drugi numer już w zapowiedziach: PANZER II /a1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 4 Marca 2018 Share Napisano 4 Marca 2018 Pierwszy nr. do mnie dotarł , według mnie jest subtelniej zrobiony FTF i detal wyraźniejszy. Zastanawiam się jak racjonalnie dobrać się do gąsienic i kół żeby tego nie zepsuć. Koła od wewnątrz są puste jak w małych Dragonach przed erą gier. Trzeba będzie jakąś masą uzupełnić , jak ktoś chce to proszę podać jaką masę wolno twardniejącą można zastosować ( mam same szybko twardniejące i są takie sobie do tej operacji ) pozdrawiam OLO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 4 Marca 2018 Share Napisano 4 Marca 2018 @OLO Mój patent na gąsienice ftf: Przecinam "gąsienice" w 4 miejscach,za napędowym i przed napinającym, trasuje linie na kołach a napędowe ścinam całkiem i od wewnętrznej strony podklejam zębatkę z hips, na koniec sklejam z powrotem. Efekt wg mnie niezły, jakiś czas temu pokazywałem tu moją siódemkę dw z ftf, możesz zobaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 4 Marca 2018 Share Napisano 4 Marca 2018 Dobra, a jak z instrukcją w WAWar, czy podobnie mikrej wielkości i mało czytelna jak w przypadku FTF? Po ostatniej walce z 2cm flakiem 30 jakoś się stałem wrażliwy na tem punkcie Może dla znawców tematu to nie ma znaczenia, ale modele te w zasadzie mają być dla każdego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 5 Marca 2018 Share Napisano 5 Marca 2018 jerzype dzięki , a instrukcja graficznie podobna do FTF tyle że większa bo drukowana w gazetce, pozdrawiam OLO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SHILKA Napisano 20 Marca 2018 Autor Share Napisano 20 Marca 2018 W zapowiedziach Bergepanzer III. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy z wąsami Napisano 20 Marca 2018 Share Napisano 20 Marca 2018 W zapowiedziach Bergepanzer III. ale nie w WatW tylko w "normalnym" IBG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SHILKA Napisano 6 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2018 W kolejnych zapowiedziach Stug "0". Zobaczymy, jaki pojazd będzie następny???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 7 Kwietnia 2018 Share Napisano 7 Kwietnia 2018 Bergepanzer III to taki szybko składak któremu bliżej do World at War niż zwykłemu IBG pozdrawiam OLO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 7 Kwietnia 2018 Share Napisano 7 Kwietnia 2018 Bergepanzer III to taki szybko składak któremu bliżej do World at War niż zwykłemu IBG pozdrawiam OLO Można gdzieś obejrzeć te wypraski? W moje hobby jeszcze nie ma zdjęć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 7 Kwietnia 2018 Share Napisano 7 Kwietnia 2018 Model mam w domu, uproszczony układ jezdny odlane koła z gąsienicami, i wogule to bardzo prosty model pozdrawiam OLO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 19 Kwietnia 2018 Share Napisano 19 Kwietnia 2018 Jakiś inbox bym chciał baaardzo zobaczyć, niestety model będę mógł dostać dopiero za dwa tygodnie a już się nie mogę tej dwójki doczekać Jeśli ktoś ma model to bardzo proszę i z góry dziękuję za refleksie jakiekolwiek! Śmiało:) pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SHILKA Napisano 27 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2018 Stug III już dostępny, czekam na niego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SHILKA Napisano 10 Maja 2018 Autor Share Napisano 10 Maja 2018 W zapowiedziach u. Daniela PANZER IV ausf.A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SHILKA Napisano 11 Czerwca 2018 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2018 Jest już zapowiadana "czwórka" ausf. A. Polecam, bardzo ładny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FLECZER Napisano 18 Czerwca 2018 Share Napisano 18 Czerwca 2018 Jest już zapowiadana "czwórka" ausf. A.Polecam, bardzo ładny model. Piękny, ostry detal (nie dotyczy gąsienic), dobre spasowanie i to nieodparte wrażenie że to jednak nie jest skala 1/72 a 1/76 Porównanie rozmiarów z moim starym sentymentalnym airfixem (1/76) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 19 Czerwca 2018 Share Napisano 19 Czerwca 2018 Fakt wygląda jak 76 , a co ma się stuga,,0" to pomieszali oznaczenia i detale , ta konfiguracja to ze szkoły a malowania bojowe i to co się pierwsze rzuca w oczy to inne lampy na zdjęciach do bojowych . Są to wczesne lampy od III w tych osłonach, po analizie pewnie jeszcze coś wyjdzie .W modelu brak wczesnych lamp trzeba we własnym zakresie , pozdrawiam OLO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SHILKA Napisano 5 Lipca 2018 Autor Share Napisano 5 Lipca 2018 Fleczer, faktycznie ta "czwóra" jakaś taka w "76" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi