Lipstein Napisano 3 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2018 Adams, masz dwie nerki... Pawełku, jeszcze raz dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 4 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2018 Postęp prac jest taki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 4 Grudnia 2018 Share Napisano 4 Grudnia 2018 Jest super. Powiedz, że się (nie) boisz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 4 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2018 CZYTAŁEM! Po tej lekturze zacząłem kleić śmigłowce z Wietnamu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 5 Grudnia 2018 Share Napisano 5 Grudnia 2018 Tak, tak - ta książka to klasyk! A ile w niej jest pomysłów na dioramę! Z innnej beczki (już niestety nie miodu) - Lipstein, obawiam się że jest mały problem. Ten "bumerang" na antenie jest symetryczny. Czyli na ostatnim zdjęciu widać, ze z tej strony namalowałes go odwrotnie :-(. Chociaż do jakości wykonania nie idzie się przyczepić, to może jednak dałbyś rade to przemalować? Trik jest taki, ze ta antena ma podstawę o kształcie kroplowym, czyli ma wyraźny przód i tył. Ten bumerang też od razu daje wyraźny sygnał, czy nikt tej anteny nie założył tyłem do przodu. Pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 5 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2018 Założyłem, że logo nie ma być lustrzanym odbiciem, tzn z każdej strony ma odzwierciedlać ten sam symbol. Nie malowałem tego, tylko wykleiłem z kawałków pociętej kalkomanii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 29 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2018 Po przyklejeniu i pomalowaniu dodatkowej anteny wyglada to tak. Te matowe fragmenty to ślad po mało dokładnym maskowaniu pod olive drab. Na to lakier błyszczący, wash i mat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 9 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2019 (edytowane) Po obejżeniu niedawno emitowanego w TV Czasu Apokalipsy mam znowu problem z tym modelem: w filmie występują wersje Slick (te dłuższe w każdym razie), z anteną po obu stronach belki ogonowej... Edytowane 9 Stycznia 2019 przez Lipstein Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 9 Stycznia 2019 Share Napisano 9 Stycznia 2019 Cześć! To pewnie maszyna Killgore'a miała te anteny? Tak by pasowało... Jak poprzednio szukałem tego dla Ciebie to antena była z jednej strony i nie widzę powodu, żeby robić dwie - ale Killgore to był świrus! Najwyżej musimy jeszcze raz poszukać zdjęć a może jakiejś małej instrukcji technicznej... Pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 10 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2019 Z trzeciej strony patrząc, to do filmu mogli brać maszyny, które akurat były pod ręką 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi