Lipstein Posted February 15, 2018 Share Posted February 15, 2018 (edited) Aby nie tracić czasu, zabrałem się też za częściową rozbiórkę Siouxa, ale tym razem wcześniej kupiłem do niego blaszki Part i postaram się wymienić, co się da. Jest to mój pierwszy model śmigłowca z okresu wojny w Wietnamie, jaki nabyłem i skleiłem, dlatego mam do niego duży sentyment, choć model malutki. W taki oto sposób powstaje trójca braciszków z Wietnamu: Sioux, Kiowa i Huey, która może niedługo dołączy do Seahorse, który już prawie gotowy czeka na miejsce w gablocie. Usunąłem wszelkie widoczne szwy z kratownicy (a były na każdej części!; widocznie kiedyś nie za bardzo się tym przejmowałem ). Z blaszek na pewno wykorzystam statecznik pionowy i wszystko do waloryzacji wnętrza kabinki, pewnie otworzę jedne drzwi, aby to wyeksponować, anteny dorobię z drutu stalowego, może jakieś okablowanie do silnika, o ile dorwę zdjęcia. Edited July 25, 2018 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pmroczko Posted February 25, 2018 Share Posted February 25, 2018 Cześć! Ja też mam ten model i nawet od początku zrobiłem go z blachami. Ale jak się to z bliska sfotografuje, to widać jak grube te pręty są... I nie wiadomo właściwie, co z tym zrobić. Pewnie całą kratownicę by trzeba było ze stalowych drutów pozgrzewać - to dopiero robota! Ale życzę powodzenia, jestem pewien, że za drugim razem maszyna będzie jeszcze o wiele lepsza - pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lipstein Posted March 3, 2018 Author Share Posted March 3, 2018 (edited) Postęp prac niewielki, nie wart zdjęć, ale praca wre! Edited July 25, 2018 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pmroczko Posted March 4, 2018 Share Posted March 4, 2018 Cześć! Też miałem te blaszki (Part?) - ten kokpit jest naprawdę ładny. No a w tym modelu widać go jak mało co. Życzę powodzenia w dalszych pracach i pozdrawiam Paweł Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lipstein Posted March 5, 2018 Author Share Posted March 5, 2018 (edited) Blaszki to Part. Strasznie delikatne. Po wypadku z Kiowa skupię się na razie chyba tylko na tym modelu. Na instrukcji malowania z pudełka, na owiewce jest pozioma żółta kreska, czy powinna tam być? Wrzucam zdjęcia z postępu prac: Edited July 25, 2018 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lipstein Posted June 23, 2018 Author Share Posted June 23, 2018 Czy widział ktoś, aby napis ARMY na bokach kabiny był malowany w poziomie, czarnymi literami? Bardzo chętnie przygarnę kalkomanie do amerykańskiej wersji tego śmigłowca. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DamianosPL Posted June 23, 2018 Share Posted June 23, 2018 Gdzie są zdjecia? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
StarBourne Posted June 23, 2018 Share Posted June 23, 2018 Gdzie są zdjecia? Tam gdzie twoja umiejętność czytania ze zrozumieniem w twoich warsztatach (czyli nigdzie w razie gdybyś nie zrozumiał). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Posted June 23, 2018 Super Moderator Share Posted June 23, 2018 Gdzie są zdjecia? Tam gdzie twoja umiejętność czytania ze zrozumieniem w twoich warsztatach (czyli nigdzie w razie gdybyś nie zrozumiał). Zastanawialem sie, kto pierwszy nie powstrzyma sie od komentarza Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moses Posted June 24, 2018 Share Posted June 24, 2018 Widział, widział W kalkach Italeri jest napis do brytolskiej wersji, powienien wielkościowo pasować na burtę. Jak nie uda CI się załatwić od kogoś z Polski, możesz napisać do Italerii prośbę o arkusik. Taka prośba kosztuje 6 jurków Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lipstein Posted June 24, 2018 Author Share Posted June 24, 2018 No, to jeszcze pozostaje mi skombinować te małe gwiazdy na zbiorniki i jestem prawie w domu... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lipstein Posted July 25, 2018 Author Share Posted July 25, 2018 Moses, skąd masz zamieszczone wyżej zdjęcie? Mam jakieś napisy eksploatacyjne, nakleiłbym je tu i ówdzie, nie mogę odczytać też numeru maszyny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts