Lipstein Napisano 15 Lutego 2018 Share Napisano 15 Lutego 2018 (edytowane) Aby nie tracić czasu, zabrałem się też za częściową rozbiórkę Siouxa, ale tym razem wcześniej kupiłem do niego blaszki Part i postaram się wymienić, co się da. Jest to mój pierwszy model śmigłowca z okresu wojny w Wietnamie, jaki nabyłem i skleiłem, dlatego mam do niego duży sentyment, choć model malutki. W taki oto sposób powstaje trójca braciszków z Wietnamu: Sioux, Kiowa i Huey, która może niedługo dołączy do Seahorse, który już prawie gotowy czeka na miejsce w gablocie. Usunąłem wszelkie widoczne szwy z kratownicy (a były na każdej części!; widocznie kiedyś nie za bardzo się tym przejmowałem ). Z blaszek na pewno wykorzystam statecznik pionowy i wszystko do waloryzacji wnętrza kabinki, pewnie otworzę jedne drzwi, aby to wyeksponować, anteny dorobię z drutu stalowego, może jakieś okablowanie do silnika, o ile dorwę zdjęcia. Edytowane 25 Lipca 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 25 Lutego 2018 Share Napisano 25 Lutego 2018 Cześć! Ja też mam ten model i nawet od początku zrobiłem go z blachami. Ale jak się to z bliska sfotografuje, to widać jak grube te pręty są... I nie wiadomo właściwie, co z tym zrobić. Pewnie całą kratownicę by trzeba było ze stalowych drutów pozgrzewać - to dopiero robota! Ale życzę powodzenia, jestem pewien, że za drugim razem maszyna będzie jeszcze o wiele lepsza - pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 3 Marca 2018 Autor Share Napisano 3 Marca 2018 (edytowane) Postęp prac niewielki, nie wart zdjęć, ale praca wre! Edytowane 25 Lipca 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 4 Marca 2018 Share Napisano 4 Marca 2018 Cześć! Też miałem te blaszki (Part?) - ten kokpit jest naprawdę ładny. No a w tym modelu widać go jak mało co. Życzę powodzenia w dalszych pracach i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 5 Marca 2018 Autor Share Napisano 5 Marca 2018 (edytowane) Blaszki to Part. Strasznie delikatne. Po wypadku z Kiowa skupię się na razie chyba tylko na tym modelu. Na instrukcji malowania z pudełka, na owiewce jest pozioma żółta kreska, czy powinna tam być? Wrzucam zdjęcia z postępu prac: Edytowane 25 Lipca 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 23 Czerwca 2018 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2018 Czy widział ktoś, aby napis ARMY na bokach kabiny był malowany w poziomie, czarnymi literami? Bardzo chętnie przygarnę kalkomanie do amerykańskiej wersji tego śmigłowca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 23 Czerwca 2018 Share Napisano 23 Czerwca 2018 Gdzie są zdjecia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StarBourne Napisano 23 Czerwca 2018 Share Napisano 23 Czerwca 2018 Gdzie są zdjecia? Tam gdzie twoja umiejętność czytania ze zrozumieniem w twoich warsztatach (czyli nigdzie w razie gdybyś nie zrozumiał). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 23 Czerwca 2018 Super Moderator Share Napisano 23 Czerwca 2018 Gdzie są zdjecia? Tam gdzie twoja umiejętność czytania ze zrozumieniem w twoich warsztatach (czyli nigdzie w razie gdybyś nie zrozumiał). Zastanawialem sie, kto pierwszy nie powstrzyma sie od komentarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 24 Czerwca 2018 Share Napisano 24 Czerwca 2018 Widział, widział W kalkach Italeri jest napis do brytolskiej wersji, powienien wielkościowo pasować na burtę. Jak nie uda CI się załatwić od kogoś z Polski, możesz napisać do Italerii prośbę o arkusik. Taka prośba kosztuje 6 jurków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 24 Czerwca 2018 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2018 No, to jeszcze pozostaje mi skombinować te małe gwiazdy na zbiorniki i jestem prawie w domu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 25 Lipca 2018 Autor Share Napisano 25 Lipca 2018 Moses, skąd masz zamieszczone wyżej zdjęcie? Mam jakieś napisy eksploatacyjne, nakleiłbym je tu i ówdzie, nie mogę odczytać też numeru maszyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi