adamkijak Napisano 2 Lutego 2008 Share Napisano 2 Lutego 2008 (edytowane) Link do warsztatu: viewtopic.php?t=5054&postdays=0&postorder=desc&start=60 Witam po dluzszej przerwie (z tym modelem akurat), zrobilem sobie pauze na jakies 2 tygodnie zeby odetchnac. Jest juz skonczony, chociaz niestety Bobba Fett chyba sie juz nie mogl doczekac i poszedl sobie gdziesz wiec bedzie bez niego. Niestety ju przed ostatecznym zlozeniem zauwazylem ze oslona kabiny nie pasuje (brakowalo po 1mm z kazdej strony) wiec postanowilem zrobic cos w rodzaju uszczelki, ale efekt kiszka javascript:emoticon(':oops:'). Model w calosci pomalowny farbkami Tamyi i na koniec lakier matowy Modelmaster (superowski). Model kosztowal mnie mnostwo roboty z powodu baboli jakie firma AMT/ERTL popelnila javascript:emoticon(':evil:'), no ale w koncu jest javascript:emoticon(':mrgreen:'). Pozdrawiam Edytowane 30 Marca 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzelu Napisano 2 Lutego 2008 Share Napisano 2 Lutego 2008 1. Strasznie ciężkie zdjęcia-długo się ładują. 2. Czym mają być te krechy na czerwonym i zielonym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 2 Lutego 2008 Autor Share Napisano 2 Lutego 2008 1. Nie wiem dlaczego sie tak dlugo laduja. 2. Odpowiedzi doyczace malowania znajdzies w "warsztacie" relacji konkursowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 2 Lutego 2008 Share Napisano 2 Lutego 2008 ja bym go jeszcze przeleciał suchym pędzlem :-)) zrób jaśniejsze i bardziej "kosmiczne" fotki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 2 Lutego 2008 Share Napisano 2 Lutego 2008 No powiem szczerze, że fajnie to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekw Napisano 2 Lutego 2008 Share Napisano 2 Lutego 2008 Muszę przyznać, że model wyszedł super. Oglądałem całą relacje (od początku jej prowazenia) i gratuluję efektów. Wiem jak dużo wad mają modele MAT/ERTL i jestem pod ogromnym wrażeniem tego jak sobie poradziłeś z poprawkami. Należy Ci się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 2 Lutego 2008 Share Napisano 2 Lutego 2008 Suszareczka jest jak cza! Trochę słabe fotki (ciemne strasznie). Poza tym jest gicior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 2 Lutego 2008 Share Napisano 2 Lutego 2008 No wlasnie... Strasznie ciemne fotki. Da rade cos z tym zrobic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 2 Lutego 2008 Share Napisano 2 Lutego 2008 Fajny sprzęcik Na pewno kiedyś będę go robił. Jak nie dla siebie to dla przyjaciela miłośnika SW Zdjęcia robiłeś bez lampy, by nie mieć odblasków? W takim wypadku potrzebujesz statywu i dłuższego czasu naświetlania. Albo mocniejszego oświetlenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 2 Lutego 2008 Share Napisano 2 Lutego 2008 To nie suszarka, to żelazko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 2 Lutego 2008 Share Napisano 2 Lutego 2008 To nie suszarka, to żelazko Khehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 2 Lutego 2008 Autor Share Napisano 2 Lutego 2008 Hej marudy hehehe... dzieki za dobre opinie, super ze sie podoba. Faktycznie ciemne wyszly wiec laduje nowe, tym razem inne, jasniejsze tlo oraz zmienilem ISO z 80 na 100 wiec powinno byc dobrze.javascript:emoticon(':piwo:') Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 2 Lutego 2008 Share Napisano 2 Lutego 2008 Zdecydowanie lepiej widać Podobają mi się te obicia, że się tak wyrażę, karoserii Co następne? Sith Infiltrator (cudna szlifierka )? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 2 Lutego 2008 Share Napisano 2 Lutego 2008 Jeszcze tylko te spinacze do bielizny!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 2 Lutego 2008 Autor Share Napisano 2 Lutego 2008 Hej Nexus zdecydowanie odradzam kazdemu ten model, poprostu zdecydowanie za duzo poprawek do wykonania i ta fatalna jakosc ( krzywe i poprzesuwane formy, szpary takie ze moglbys spoko zrobic z niego skarbonke bo kazda moneta wejdzie). Nastepny po zelazku jest APC z aliens (jestem w trakcie budowy), potem na 99% Trade federation tank. Mam tez cos z innej beczki - M 26 Dragon wagon Tamyi, ale tego sie jeszcze troche boje, musze pocwiczyc technike klejenia i malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 2 Lutego 2008 Autor Share Napisano 2 Lutego 2008 Hej spiton to sa te "kosmiczne" zdjecia hahaha..., tak na serio to nie mam innej mozliwosci go postawic, byla proba nitki i moja druga polowa trzymala go w powietrzu, ale ma za duzego alzheimera i nic nie wyszlo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 2 Lutego 2008 Share Napisano 2 Lutego 2008 ( krzywe i poprzesuwane formy, szpary takie ze moglbys spoko zrobic z niego skarbonke bo kazda moneta wejdzie) i byla proba nitki i moja druga polowa trzymala go w powietrzu, ale ma za duzego alzheimera i nic nie wyszlo Popłakałem się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 2 Lutego 2008 Share Napisano 2 Lutego 2008 Wiesz Adam, to może być ciekawe. Poza tym jak inaczej podnosić swoje umiejętności jak wszystko pasuje Czekam na model Tie Interceptora z Fine Molds (zakupiony przez forum ). Będzie pewnie pierwszym z SFowych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 2 Lutego 2008 Autor Share Napisano 2 Lutego 2008 No pewnie stary, tylko z naprawde uwiez mi nie raz rwalem wlosy z glowy zeby dojsc do jakis wynikow z tym zelazkiem chociaz bez tych doswiadczen nie odwazylbym sie na zrobienie czegos od zera, a w tej chwili takowy projekt prowadze . Jest galeria na tym forum TIE FIGHTERA z fine molds w skali 1:72. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 3 Lutego 2008 Share Napisano 3 Lutego 2008 No ciekawe , ciekawa konstrukcja . A z moze to nie Alzheimer tylko parkinson , czy to to samo ? :P Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzelu Napisano 3 Lutego 2008 Share Napisano 3 Lutego 2008 Jak masz Parkinsona to połowę rozlewasz, jak masz Alzheimera to zapominasz wypić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyneck Napisano 3 Lutego 2008 Share Napisano 3 Lutego 2008 Moje gratulacje ,żelazko prezentuje się elegancja Francja, a Bobba na pewno wypadł ze szpary na monety(w trakcie składania) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 3 Lutego 2008 Autor Share Napisano 3 Lutego 2008 Faktycznie moja pomylka, okazuje sie ze druga polowe zaatakowal nie niemiec, a angol... kurcze.... Super ze sie podoba, ja osobiscie jestem dziko zadowolony z "podwozia", a reszta "karoseri" mogla wyjsc lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 5 Lutego 2008 Autor Share Napisano 5 Lutego 2008 Tak dla zabawy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 5 Lutego 2008 Share Napisano 5 Lutego 2008 Hehe , dobre . Kiedy 2 cześc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi