Jump to content

Bobba Fett - Slave 1 -amt/ertl- 1/85

adamkijak
 Share

Recommended Posts

Link do warsztatu:

viewtopic.php?t=5054&postdays=0&postorder=desc&start=60

Witam po dluzszej przerwie (z tym modelem akurat), zrobilem sobie pauze na jakies 2 tygodnie zeby odetchnac. Jest juz skonczony, chociaz niestety Bobba Fett chyba sie juz nie mogl doczekac i poszedl sobie gdziesz wiec bedzie bez niego. Niestety ju przed ostatecznym zlozeniem zauwazylem ze oslona kabiny nie pasuje (brakowalo po 1mm z kazdej strony) wiec postanowilem zrobic cos w rodzaju uszczelki, ale efekt kiszka javascript:emoticon(':oops:'). Model w calosci pomalowny farbkami Tamyi i na koniec lakier matowy Modelmaster (superowski). Model kosztowal mnie mnostwo roboty z powodu baboli jakie firma AMT/ERTL popelnila javascript:emoticon(':evil:'), no ale w koncu jest javascript:emoticon(':mrgreen:').

df8755a10b2efda1.jpg

28f99ce9192d896b.jpg

eaa43e4b23251e55.jpg

772468ce7fa79a0b.jpg

4d188edf0e9abed3.jpg

75d32dc669b3f2c5.jpg

dc573710214c6150.jpg

7b9b8778f1e892e9.jpg

b42ba126b7a94d8d.jpg

c66ec012233f4636.jpg

Pozdrawiam

Edited by Guest

Muszę przyznać, że model wyszedł super. Oglądałem całą relacje (od początku jej prowazenia) i gratuluję efektów. Wiem jak dużo wad mają modele MAT/ERTL i jestem pod ogromnym wrażeniem tego jak sobie poradziłeś z poprawkami. Należy Ci się

Fajny sprzęcik Na pewno kiedyś będę go robił. Jak nie dla siebie to dla przyjaciela miłośnika SW

Zdjęcia robiłeś bez lampy, by nie mieć odblasków? W takim wypadku potrzebujesz statywu i dłuższego czasu naświetlania. Albo mocniejszego oświetlenia.

Hej Nexus zdecydowanie odradzam kazdemu ten model, poprostu zdecydowanie za duzo poprawek do wykonania i ta fatalna jakosc ( krzywe i poprzesuwane formy, szpary takie ze moglbys spoko zrobic z niego skarbonke bo kazda moneta wejdzie). Nastepny po zelazku jest APC z aliens (jestem w trakcie budowy), potem na 99% Trade federation tank. Mam tez cos z innej beczki - M 26 Dragon wagon Tamyi, ale tego sie jeszcze troche boje, musze pocwiczyc technike klejenia i malowania.

( krzywe i poprzesuwane formy, szpary takie ze moglbys spoko zrobic z niego skarbonke bo kazda moneta wejdzie)

i

byla proba nitki i moja druga polowa trzymala go w powietrzu, ale ma za duzego alzheimera i nic nie wyszlo

Popłakałem się

No pewnie stary, tylko z naprawde uwiez mi nie raz rwalem wlosy z glowy zeby dojsc do jakis wynikow z tym zelazkiem chociaz bez tych doswiadczen nie odwazylbym sie na zrobienie czegos od zera, a w tej chwili takowy projekt prowadze . Jest galeria na tym forum TIE FIGHTERA z fine molds w skali 1:72.