adamkijak Napisano 2 Lutego 2008 Napisano 2 Lutego 2008 (edytowane) Link do warsztatu: viewtopic.php?t=5054&postdays=0&postorder=desc&start=60 Witam po dluzszej przerwie (z tym modelem akurat), zrobilem sobie pauze na jakies 2 tygodnie zeby odetchnac. Jest juz skonczony, chociaz niestety Bobba Fett chyba sie juz nie mogl doczekac i poszedl sobie gdziesz wiec bedzie bez niego. Niestety ju przed ostatecznym zlozeniem zauwazylem ze oslona kabiny nie pasuje (brakowalo po 1mm z kazdej strony) wiec postanowilem zrobic cos w rodzaju uszczelki, ale efekt kiszka javascript:emoticon(':oops:'). Model w calosci pomalowny farbkami Tamyi i na koniec lakier matowy Modelmaster (superowski). Model kosztowal mnie mnostwo roboty z powodu baboli jakie firma AMT/ERTL popelnila javascript:emoticon(':evil:'), no ale w koncu jest javascript:emoticon(':mrgreen:'). Pozdrawiam Edytowane 30 Marca 2008 przez Gość Cytuj
rzelu Napisano 2 Lutego 2008 Napisano 2 Lutego 2008 1. Strasznie ciężkie zdjęcia-długo się ładują. 2. Czym mają być te krechy na czerwonym i zielonym? Cytuj
adamkijak Napisano 2 Lutego 2008 Autor Napisano 2 Lutego 2008 1. Nie wiem dlaczego sie tak dlugo laduja. 2. Odpowiedzi doyczace malowania znajdzies w "warsztacie" relacji konkursowej. Cytuj
spiton Napisano 2 Lutego 2008 Napisano 2 Lutego 2008 ja bym go jeszcze przeleciał suchym pędzlem :-)) zrób jaśniejsze i bardziej "kosmiczne" fotki. Pozdrawiam Cytuj
koksik750 Napisano 2 Lutego 2008 Napisano 2 Lutego 2008 No powiem szczerze, że fajnie to wygląda Cytuj
maciekw Napisano 2 Lutego 2008 Napisano 2 Lutego 2008 Muszę przyznać, że model wyszedł super. Oglądałem całą relacje (od początku jej prowazenia) i gratuluję efektów. Wiem jak dużo wad mają modele MAT/ERTL i jestem pod ogromnym wrażeniem tego jak sobie poradziłeś z poprawkami. Należy Ci się Cytuj
Praetorian Napisano 2 Lutego 2008 Napisano 2 Lutego 2008 Suszareczka jest jak cza! Trochę słabe fotki (ciemne strasznie). Poza tym jest gicior Cytuj
Majek Napisano 2 Lutego 2008 Napisano 2 Lutego 2008 No wlasnie... Strasznie ciemne fotki. Da rade cos z tym zrobic? Cytuj
Nexus Napisano 2 Lutego 2008 Napisano 2 Lutego 2008 Fajny sprzęcik Na pewno kiedyś będę go robił. Jak nie dla siebie to dla przyjaciela miłośnika SW Zdjęcia robiłeś bez lampy, by nie mieć odblasków? W takim wypadku potrzebujesz statywu i dłuższego czasu naświetlania. Albo mocniejszego oświetlenia. Cytuj
adamkijak Napisano 2 Lutego 2008 Autor Napisano 2 Lutego 2008 Hej marudy hehehe... dzieki za dobre opinie, super ze sie podoba. Faktycznie ciemne wyszly wiec laduje nowe, tym razem inne, jasniejsze tlo oraz zmienilem ISO z 80 na 100 wiec powinno byc dobrze.javascript:emoticon(':piwo:') Cytuj
Nexus Napisano 2 Lutego 2008 Napisano 2 Lutego 2008 Zdecydowanie lepiej widać Podobają mi się te obicia, że się tak wyrażę, karoserii Co następne? Sith Infiltrator (cudna szlifierka )? Cytuj
spiton Napisano 2 Lutego 2008 Napisano 2 Lutego 2008 Jeszcze tylko te spinacze do bielizny!!!!!!! Cytuj
adamkijak Napisano 2 Lutego 2008 Autor Napisano 2 Lutego 2008 Hej Nexus zdecydowanie odradzam kazdemu ten model, poprostu zdecydowanie za duzo poprawek do wykonania i ta fatalna jakosc ( krzywe i poprzesuwane formy, szpary takie ze moglbys spoko zrobic z niego skarbonke bo kazda moneta wejdzie). Nastepny po zelazku jest APC z aliens (jestem w trakcie budowy), potem na 99% Trade federation tank. Mam tez cos z innej beczki - M 26 Dragon wagon Tamyi, ale tego sie jeszcze troche boje, musze pocwiczyc technike klejenia i malowania. Cytuj
adamkijak Napisano 2 Lutego 2008 Autor Napisano 2 Lutego 2008 Hej spiton to sa te "kosmiczne" zdjecia hahaha..., tak na serio to nie mam innej mozliwosci go postawic, byla proba nitki i moja druga polowa trzymala go w powietrzu, ale ma za duzego alzheimera i nic nie wyszlo. Cytuj
Praetorian Napisano 2 Lutego 2008 Napisano 2 Lutego 2008 ( krzywe i poprzesuwane formy, szpary takie ze moglbys spoko zrobic z niego skarbonke bo kazda moneta wejdzie) i byla proba nitki i moja druga polowa trzymala go w powietrzu, ale ma za duzego alzheimera i nic nie wyszlo Popłakałem się Cytuj
Nexus Napisano 2 Lutego 2008 Napisano 2 Lutego 2008 Wiesz Adam, to może być ciekawe. Poza tym jak inaczej podnosić swoje umiejętności jak wszystko pasuje Czekam na model Tie Interceptora z Fine Molds (zakupiony przez forum ). Będzie pewnie pierwszym z SFowych... Cytuj
adamkijak Napisano 2 Lutego 2008 Autor Napisano 2 Lutego 2008 No pewnie stary, tylko z naprawde uwiez mi nie raz rwalem wlosy z glowy zeby dojsc do jakis wynikow z tym zelazkiem chociaz bez tych doswiadczen nie odwazylbym sie na zrobienie czegos od zera, a w tej chwili takowy projekt prowadze . Jest galeria na tym forum TIE FIGHTERA z fine molds w skali 1:72. Cytuj
KRUGER_MAN Napisano 3 Lutego 2008 Napisano 3 Lutego 2008 No ciekawe , ciekawa konstrukcja . A z moze to nie Alzheimer tylko parkinson , czy to to samo ? :P Pozdro Cytuj
rzelu Napisano 3 Lutego 2008 Napisano 3 Lutego 2008 Jak masz Parkinsona to połowę rozlewasz, jak masz Alzheimera to zapominasz wypić... Cytuj
zbyneck Napisano 3 Lutego 2008 Napisano 3 Lutego 2008 Moje gratulacje ,żelazko prezentuje się elegancja Francja, a Bobba na pewno wypadł ze szpary na monety(w trakcie składania) Cytuj
adamkijak Napisano 3 Lutego 2008 Autor Napisano 3 Lutego 2008 Faktycznie moja pomylka, okazuje sie ze druga polowe zaatakowal nie niemiec, a angol... kurcze.... Super ze sie podoba, ja osobiscie jestem dziko zadowolony z "podwozia", a reszta "karoseri" mogla wyjsc lepiej. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi