Mates Napisano 18 Lutego 2018 Share Napisano 18 Lutego 2018 Witam, przedstawiam galerię ukończonego przeze mnie niedawno modelu samolotu F-15E, który został wydany przez Academy w zeszłym roku. Do modelu dorzuciłem dysze Airesa dedykowane do tego właśnie zestawu (zestawowe skandal!) - wymagają nieco ingerencji w plastik, ale poza tym pasują jak ulał. Model malowany głównie Gunze H, gdzieniegdzie Tamiya. Niestety, z powodu nieszczęśliwego zdarzenia straciłem kalki na rakiety pod skrzydłami wobec czego są gołe. Po zrobieniu zdjęć dostrzegłem, że nie pobrudziłem tych rakiet. Zostało to już naprawione. BTW. Od grudnia mam rozgrzebany ten sam model w tej same skali wydany przez GWH. Academy składało się przyjemniej. Mimo uproszczeń plastik wygląda znakomicie, budowa sprawia radość. Kolejny projekt to też będzie zestaw Academy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seven up Napisano 19 Lutego 2018 Share Napisano 19 Lutego 2018 Zacnie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 19 Lutego 2018 Share Napisano 19 Lutego 2018 Przyjemny dla oka ten F-15, ale spartoliłeś trochę silniki i dysze, one są znacznie bardziej błyszczące, w końcu to przegrzana blacha tytanowa, powinno się toto bardziej błyszczeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 19 Lutego 2018 Share Napisano 19 Lutego 2018 Elegancko wyszło!! Czekam na osiemnastkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mates Napisano 19 Lutego 2018 Autor Share Napisano 19 Lutego 2018 Solo, nie ukrywam, dysze w modelach przedstawiających współczesne lotnictwo, kompletnie mi nie wychodzą. Aczkolwiek, wydaje mi się, że i tak chyba powinny być jeszcze nieco bardziej ciemne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 19 Lutego 2018 Share Napisano 19 Lutego 2018 Dysze może i tak, ale blacha na silnikach - zdecydowanie błyszcząca i jaśniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mates Napisano 19 Lutego 2018 Autor Share Napisano 19 Lutego 2018 Hmm...na przyszłość, sugerowałbyś jakiś konkretny kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 19 Lutego 2018 Share Napisano 19 Lutego 2018 Nigdy tego samolotu nie robiłem, ale pewnie próowałbym najpierw zrobić bazę z jasnego metalu, np. chrom Alclada, albo po prostu Titanium, na to lekkie przebarwienia sepią, clear yellow itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mates Napisano 19 Lutego 2018 Autor Share Napisano 19 Lutego 2018 Z drugiej strony, jest to kolejny argument, aby prowadzić relacje z prac warsztatowych na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 19 Lutego 2018 Share Napisano 19 Lutego 2018 W rzeczy samej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano 20 Lutego 2018 Share Napisano 20 Lutego 2018 Ładny, chociaż ja bym dał bardziej satynową powłokę. Ja z kolei mam rozgrzebanego F-15E z Hasegawy. Twoja galeria motywuje do powrotu do warsztatu. Tylko najpierw TSR.2 skończę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi