Jump to content

EUROCOPTER UH-72A LAKOTA - Heller 1/72

Marcin Rogoza
 Share

Recommended Posts

• Super Moderator

Witajcie...

Myślałem, że lotnictwa nie dotknę a tu jednak - śmiglaczki zawsze mi się podobały. A jak dodamy do tego pasję ich klejenia sprzed 25-30 lat to nie dziwcie się, że biorę go na warsztat .... z nikłą na dzieją na ukończenie

Oto bohater (a może bohaterka )

waE2QEI.jpg?1

No i bardzo ładny wybór
Mam uzasadnione obawy, że to "ładne" zostanie przeze mnie popsute

Bryła i detal niby w porządku, z daleka może się podobać, ale jednak te nity.... Spore... I wypukłe....

Korci mnie (i jeśli mnie nie zatrzymacie to tak się stanie), aby je zeszlifować, nanitować wklęśle, prowadnicę drzwi przesuwnych zrobić z PE i takie tam....

QquTXBS.jpg?1

I tu właśnie wychodzi moja nieumiejętność robienia modeli prosto z pudła.... Często jestem pełen uznania dla kolegów, którzy w ten właśnie sposób podchodzą do rzeczy

No dobra - koniec smędzenia... Temat wygląda na rozwojowy

• Super Moderator
A te nity jako kalkomania to jest płaski druk do nałożenia po malowaniu czy wypukłe do położenia przed farbą? I jeszcze jedno: rozmiar 0,6mm oznacza średnicę nita czy odległości pomiędzy nimi? Wybaczcie głupie pytania, ale w tematyce lotnictwa i dodatków to jestem laikiem

• 4 months later...
  • Super Moderator

Dobra... Wróciłem jakoś do dłubania... Nie chce mi się cholernie, ale zostawić tego nie można... Zeszlifowałem nitowania i prowadnice drzwi przesuwnych. Kadłubek gładziusieńki...

A ponadto pojawił się problem - brak kalek Te od Hellera nie nadają się do niczego.... A innych dostępnych na rynku nie ma

Będę musiał projektować - nie ma rady...

Nastepny, przez którego rzucę modelarstwo i zajmę się ogródkiem...

Będę obserwował, co podpatrzę, zastosuję

Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka

• 2 weeks later...