Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 24 Lutego 2018 Super Moderator Share Napisano 24 Lutego 2018 Witajcie... Myślałem, że lotnictwa nie dotknę a tu jednak - śmiglaczki zawsze mi się podobały. A jak dodamy do tego pasję ich klejenia sprzed 25-30 lat to nie dziwcie się, że biorę go na warsztat .... z nikłą na dzieją na ukończenie Oto bohater (a może bohaterka ) No i bardzo ładny wybór Mam uzasadnione obawy, że to "ładne" zostanie przeze mnie popsute Bryła i detal niby w porządku, z daleka może się podobać, ale jednak te nity.... Spore... I wypukłe.... Korci mnie (i jeśli mnie nie zatrzymacie to tak się stanie), aby je zeszlifować, nanitować wklęśle, prowadnicę drzwi przesuwnych zrobić z PE i takie tam.... I tu właśnie wychodzi moja nieumiejętność robienia modeli prosto z pudła.... Często jestem pełen uznania dla kolegów, którzy w ten właśnie sposób podchodzą do rzeczy No dobra - koniec smędzenia... Temat wygląda na rozwojowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ferret37 Napisano 24 Lutego 2018 Share Napisano 24 Lutego 2018 Te nity powinne być wypukłe. Tyle, że zdecydowanie nie są w skali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 24 Lutego 2018 Autor Super Moderator Share Napisano 24 Lutego 2018 Te nity powinne być wypukłe. Tyle, że zdecydowanie nie są w skali. Dokładnie tak, jak mówisz. A że są przewymiarowane to zastanawiam się nad ich zaimprowizowaniem w formie wklęsłej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ferret37 Napisano 24 Lutego 2018 Share Napisano 24 Lutego 2018 A może to? :-) http://hgwmodels.cz/en/30-172-scale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 24 Lutego 2018 Autor Super Moderator Share Napisano 24 Lutego 2018 A może to? :-) http://hgwmodels.cz/en/30-172-scale A te nity jako kalkomania to jest płaski druk do nałożenia po malowaniu czy wypukłe do położenia przed farbą? I jeszcze jedno: rozmiar 0,6mm oznacza średnicę nita czy odległości pomiędzy nimi? Wybaczcie głupie pytania, ale w tematyce lotnictwa i dodatków to jestem laikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 24 Lutego 2018 Share Napisano 24 Lutego 2018 Toć piszą panowie producenci " We recommend to apply them under the paint and when your model is painted just polish the surface to make the accessory visible." Natomiast nie wiem, czy to nie tzw suchy transfer? Ech, miałem nadzieję, że weźmiesz się , Marcinie, za to - http://www.roden.eu/HTML/008.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 24 Lutego 2018 Share Napisano 24 Lutego 2018 A mnie się podoba zarówno wybór tematu jak i pomysł na usunięcie tych "lokomotywowych" nitów. Tylko radzę przejechać model kółkiem zamiast bawić się w kalki HGW czy kulki BGA. Zachowaj parę na śmiglaka w 144 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ferret37 Napisano 24 Lutego 2018 Share Napisano 24 Lutego 2018 HGW to wet transfer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 2 Lipca 2018 Autor Super Moderator Share Napisano 2 Lipca 2018 Dobra... Wróciłem jakoś do dłubania... Nie chce mi się cholernie, ale zostawić tego nie można... Zeszlifowałem nitowania i prowadnice drzwi przesuwnych. Kadłubek gładziusieńki... A ponadto pojawił się problem - brak kalek Te od Hellera nie nadają się do niczego.... A innych dostępnych na rynku nie ma Będę musiał projektować - nie ma rady... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebastain Napisano 2 Lipca 2018 Share Napisano 2 Lipca 2018 Nastepny, przez którego rzucę modelarstwo i zajmę się ogródkiem... Będę obserwował, co podpatrzę, zastosuję Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 2 Lipca 2018 Autor Super Moderator Share Napisano 2 Lipca 2018 Nastepny, przez którego rzucę modelarstwo i zajmę się ogródkiem... Daj spokój.... Jak się wkurzę to rozbebeszoną Lakotę zakopię właśnie w ogródku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 2 Lipca 2018 Share Napisano 2 Lipca 2018 Witajcie...Oto bohater (a może bohaterka ) Jak widać-nie czytało się trylogii "Orle pióra" https://pl.wikipedia.org/wiki/Dakotowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 2 Lipca 2018 Autor Super Moderator Share Napisano 2 Lipca 2018 Witajcie...Oto bohater (a może bohaterka ) Jak widać-nie czytało się trylogii "Orle pióra" https://pl.wikipedia.org/wiki/Dakotowie Sorry.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 13 Lipca 2018 Share Napisano 13 Lipca 2018 Indianie Lacota, w krainie wiecznych łowów przewracają się ze śmiechu... Trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi