krzychu83 Napisano 15 Marca 2018 Napisano 15 Marca 2018 Witam serdecznie Model Jak-7W, firma Valom, skala 1/72 Malowany akrylami Hataki, kalki ModelMakerDecals. Sam model OK, są żywice do kabiny, koła, elementy fototrawione. Żywiczne burty w kabinie trochę niedopasowane i owiewki takie sobie (vacu kompletnie nie pasuje a przez wtryskową słabo widać) Pozdrawiam Cytuj
Mariucha Napisano 15 Marca 2018 Napisano 15 Marca 2018 O co chodzi z tym podwoziem, jest otwarte, czy zamknięte?... Cytuj
Xmen Napisano 15 Marca 2018 Napisano 15 Marca 2018 O co chodzi z tym podwoziem, jest otwarte, czy zamknięte?... Z podwoziem wszystko ok.Ten typ tak miał.Model fajny.Też walczę z modelem Valomu tylko że z Jakiem 9. Jedno pytanie.Jak pasowała blaszka do wlotu pod silnikiem?Bo ja w swojej siódemce miałem problem z jej wpasowanie. Cytuj
Solo Napisano 15 Marca 2018 Napisano 15 Marca 2018 Z podwoziem wszystko ok.Ten typ tak miał. To znaczy jak miał: podwozie było jednocześnie zamknięte i otwarte? Czy koła w ogóle się nie chowały? Cytuj
Xmen Napisano 15 Marca 2018 Napisano 15 Marca 2018 W tej wersji Jaka podwozie było na stałe.Nie chowało się.Co do wyglądu zaślepienia wnęki podwozia się nie wypowiadam.Musiałbym sprawdzić. Cytuj
Xmen Napisano 15 Marca 2018 Napisano 15 Marca 2018 Spoko.Jak to w ZSRR niczego nie można być pewnym na sto procent.Ale zewnętrzne pokrywy podwozia kolega krzychu83 wkleił odwrotnie.Te przetłoczenia były o środka.Co nie zmienia faktu że model i temat ciekawy. Cytuj
krzychu83 Napisano 15 Marca 2018 Autor Napisano 15 Marca 2018 Xmen , blaszka ni diabła nie pasowała, nie montowałem jej wogóle. Wnęki natomiast, tak podejrzewałem że inaczej powinny być, ale inaczej nie pasowały. Instrukcja jest bardzo słaba, a na fotkach nie wypatrzylem. Xmen, u Ciebie wszystko grało w siodemce? Cytuj
Xmen Napisano 15 Marca 2018 Napisano 15 Marca 2018 Niestety nie .O blaszkę pytałem bo miałem ten sam problem.Ja robiłem Jaka 7B i teraz zacząłem Jaka 9.Zgadzam się z tobą że instrukcja kiepska.Szacun za wzięcie tego modelu na warsztat bo wiem ile kosztuje wysiłku. Moja siódemka pójdzie do wymiany powłoki lakierniczej i wtedy może ją pokaże.Pozdrawiam Cytuj
Mikele Napisano 15 Marca 2018 Napisano 15 Marca 2018 Według różnych nowych publikacji malowanie na górze powinno być w dwóch odcieniach szarości, ale ta czarno-zielona wizja bardziej mi się podoba Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi