krzychu83 Napisano 15 Marca 2018 Share Napisano 15 Marca 2018 Witam serdecznie Model Jak-7W, firma Valom, skala 1/72 Malowany akrylami Hataki, kalki ModelMakerDecals. Sam model OK, są żywice do kabiny, koła, elementy fototrawione. Żywiczne burty w kabinie trochę niedopasowane i owiewki takie sobie (vacu kompletnie nie pasuje a przez wtryskową słabo widać) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 15 Marca 2018 Share Napisano 15 Marca 2018 O co chodzi z tym podwoziem, jest otwarte, czy zamknięte?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 15 Marca 2018 Share Napisano 15 Marca 2018 O co chodzi z tym podwoziem, jest otwarte, czy zamknięte?... Z podwoziem wszystko ok.Ten typ tak miał.Model fajny.Też walczę z modelem Valomu tylko że z Jakiem 9. Jedno pytanie.Jak pasowała blaszka do wlotu pod silnikiem?Bo ja w swojej siódemce miałem problem z jej wpasowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 15 Marca 2018 Share Napisano 15 Marca 2018 Z podwoziem wszystko ok.Ten typ tak miał. To znaczy jak miał: podwozie było jednocześnie zamknięte i otwarte? Czy koła w ogóle się nie chowały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 15 Marca 2018 Share Napisano 15 Marca 2018 W tej wersji Jaka podwozie było na stałe.Nie chowało się.Co do wyglądu zaślepienia wnęki podwozia się nie wypowiadam.Musiałbym sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 15 Marca 2018 Share Napisano 15 Marca 2018 Zwracam honor w takim razie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 15 Marca 2018 Share Napisano 15 Marca 2018 Spoko.Jak to w ZSRR niczego nie można być pewnym na sto procent.Ale zewnętrzne pokrywy podwozia kolega krzychu83 wkleił odwrotnie.Te przetłoczenia były o środka.Co nie zmienia faktu że model i temat ciekawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu83 Napisano 15 Marca 2018 Autor Share Napisano 15 Marca 2018 Xmen , blaszka ni diabła nie pasowała, nie montowałem jej wogóle. Wnęki natomiast, tak podejrzewałem że inaczej powinny być, ale inaczej nie pasowały. Instrukcja jest bardzo słaba, a na fotkach nie wypatrzylem. Xmen, u Ciebie wszystko grało w siodemce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 15 Marca 2018 Share Napisano 15 Marca 2018 Niestety nie .O blaszkę pytałem bo miałem ten sam problem.Ja robiłem Jaka 7B i teraz zacząłem Jaka 9.Zgadzam się z tobą że instrukcja kiepska.Szacun za wzięcie tego modelu na warsztat bo wiem ile kosztuje wysiłku. Moja siódemka pójdzie do wymiany powłoki lakierniczej i wtedy może ją pokaże.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 15 Marca 2018 Share Napisano 15 Marca 2018 Według różnych nowych publikacji malowanie na górze powinno być w dwóch odcieniach szarości, ale ta czarno-zielona wizja bardziej mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi