Mariucha Napisano 18 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2018 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 29 Września 2018 Share Napisano 29 Września 2018 Hello , wstawać i kleić . Mitchell potrzebuje eskorty . Za chwilę minie pół roku . Pozdrawiam Hello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 29 Września 2018 Autor Share Napisano 29 Września 2018 Walczę już, walczę choć na razie do raportowania niewiele. Wkrótce dowody Dzięki za kopa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 30 Września 2018 Autor Share Napisano 30 Września 2018 Coś się dzieje. I teraz czeka mnie walka z klapami, a przymiarki wskazują na niezłą jazdę... Chciałem wyciągnięte i mam. I sprawiło mi to wielką frajdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 30 Września 2018 Share Napisano 30 Września 2018 Coś się dzieje....Chciałem wyciągnięte i mam. I sprawiło mi to wielką frajdę Uparciuch ... Gdy będziesz malować , proszę dokładnie upublicznić każda warstwę farby . Jestem niezmiernie ciekaw jak umeczysz niebieski kolor ? Pozdrawiam Hello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 30 Września 2018 Autor Share Napisano 30 Września 2018 Jestem niezmiernie ciekaw jak umeczysz niebieski kolor ? Co dokładnie masz na myśli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 30 Września 2018 Share Napisano 30 Września 2018 Brudzenia , wytarcia , wszystko to co było w Mitchellu . Tamten kolor jest łatwiejszy na moje oko . Granat Corsair'a - nie wiem . Mam okazję się dowiedzieć w Twoim warsztacie . Absolutnie w pozytywnym znaczeniu tego słowa . Hello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 30 Września 2018 Autor Share Napisano 30 Września 2018 (edytowane) Aaa, takie... Tu będzie trochę inaczej, bo chcę wypróbować dziobanie obić. Natomiast potem wypłowienia i zabrudzenia olejami i filtrami, to już będzie podobnie. I oczywiście delikatnie, jak to Corsair... I tak, masz rację. Warto pokazać, że pewne rzeczy są efektem zamierzonym, a nie efektem niechlujstwa i brudnego składania Edytowane 30 Września 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 30 Września 2018 Share Napisano 30 Września 2018 To jest właśnie bardzo ciekawe , lubię to w warsztatach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 4 Października 2018 Autor Share Napisano 4 Października 2018 Przyznam się, że klapy dały mi w kość. Chyba czegoś nie zrozumiałem, albo nie nadążyłem za tokiem rozumowania Tamki, ale za cholere nie potrafiłem poskładać tego do kupy. Dopiero pousuwanie niektórych "pomocnych" tamkowych duperszwanców pozwoliło mi jakoś w przybliżeniu ułożyć klapy tak, jak mniej więcej widzę to na zdjęciach. Ponieważ on mnie ciut zmęczył, to ja trochę pomęczyłem jego. Dokonałem pierwszych nieśmiałych prób na żywym organizmie gniecenia blachy. Skalpel, papier ścierny, gąbki ścierne, czegóż to ja nie próbowałem... Jeszcze trochę nad tym posiedzę. Żeby nie było, że to na oko i że jak popadnie, to przygotowałem sobie taką mapkę gnieceń Naniesione odległości mogą być niekiedy inne, kilka wymagało korekty, dopasowania do modelu i jego linii podziału, które nie zawsze musiały idealnie odpowiadać tym na rysunku. Ale tak mniej więcej wyglądała ta zabawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 4 Października 2018 Share Napisano 4 Października 2018 No, no .... ambitnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 4 Października 2018 Autor Share Napisano 4 Października 2018 Ale czy mądrze?... Się okaże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 10 Października 2018 Autor Share Napisano 10 Października 2018 Trochę blachy z C8, po dobie lakier do włosów i po nocy podkład Gunze H. Zinc mieszałem. Teraz chwila na poszukiwania jakiś pasujących mi obić. Nie chcę, żeby wyglądał, jakby przerzucano nim węgiel, ale trochę. Taki przynajmniej jest plan... Nie mam zdjęć tej konkretnej maszyny, więc będzie to niestety pełna improwizacja, inspirowana jedynie napotkanymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 12 Października 2018 Autor Share Napisano 12 Października 2018 Zaskoczyło mnie, jak Tamka po macoszemu potraktowała wydechy, mogła zrobić to trochę lepiej. Nie znalazłem pod ręką odpowiedniej dwumilimetrowej rurki, postanowiłem więc jedynie poprawić to tyle, ile się da. Najpierw wnętrza komory, w których trzeba było wybrać nieco materiału. Potem jeszcze odrobina szpachlówki I ponawiercane otwory w samych wydechach, które i tak są nieco za krótkie Zrobione i wklejone będą raczej już po pomalowaniu modelu. Może w międzyczasie wpadnie mi w ręce jakaś odpowiednia rurka. I Corsair dostał dziś pierwszy kolorek Wyjaśnię jedną rzecz. Bo nie zrobiłem obić na YZC celowo. Chcę zrobić to później, po położeniu kolorów, licząc na to, że może gdzieś pojawi się YZC, obok blachy... Pożyjemy, zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 12 Października 2018 Autor Share Napisano 12 Października 2018 Czy dysponuje może ktoś w miarę wyraźnym zdjęciem zaczepu Brewster? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 13 Października 2018 Share Napisano 13 Października 2018 Jak nie styknie, to już będę musiał zajrzeć do książki, czy czegoś tam nie ma do zeskanowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 13 Października 2018 Autor Share Napisano 13 Października 2018 Dzięki greatgonzo, tak, to zdjęcie mam i rysunek, wg tego próbuję coś wydłubać. Pewnie szału nie będzie, ale może lepiej od tej kluski co jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 13 Października 2018 Share Napisano 13 Października 2018 Ten zaczep robiony był w dwóch wariantach. Zdjęcie z In Detail... pokazuje właściwą wersję dla Ole' 122. Raczej, bo ta wersja też miała podwersje różniące się w szczegółach. Ta z In Detail... jest 'po lifcie'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 13 Października 2018 Autor Share Napisano 13 Października 2018 Może swoim liftem Tamki trafię, mniej więcej... Od zera nie robię, zamieniam jedynie klocki plastiku na rury, uchwyty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 14 Października 2018 Autor Share Napisano 14 Października 2018 Myślę, że tyle Brewstera wystarczy. Potem będzie już z bombką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 14 Października 2018 Share Napisano 14 Października 2018 Poziome poprzeczki by się jednak przydały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 14 Października 2018 Autor Share Napisano 14 Października 2018 Masz rację, dlaczego ja ich nie widziałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 15 Października 2018 Autor Share Napisano 15 Października 2018 Jeszcze parę dupereli na samej bombce i będzie git. Jaki kolor mógłby mieć ten zaczep? Wydaje mi się, że na jakimś zdjęciu widziałem prawie na pewno w kolorze spodu, a na innym z kolei miał wyraźnie inny kolor, najprawdopodobniej stalowy. A teraz doszło jeszcze jedno zdjęcie, na którym jest bardzo ciemny, jak kolor podczepionej bomby. I drugi kolorek Z wałkami postąpiłem za asekurancko i chyba będę to poprawiał, wyszły mi za mało łagodne przejścia między kolorami Rzekłbym raczej - symboliczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Października 2018 Share Napisano 15 Października 2018 Ciekawe rzeczy pokazujesz. Przyda się kiedyś mam nadzieję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 17 Października 2018 Share Napisano 17 Października 2018 Piękny samolot to jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi