Panzer Machine Posted March 23, 2018 Share Posted March 23, 2018 Makinen mnie namówił do warsztatu, więc się dzielę. W temacie Hmmwv jestem świeży, więc wszelkie rady mile widziane. Jako pierwszego ulepka wziąłem na warsztat model Akademki. Tutaj dotychczasowy proces: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makinen Posted March 23, 2018 Share Posted March 23, 2018 No i świetnie . Tu masz poglądowo warsztat tej samej wersji, ale modelu Italeri, który jest trochę lepszy. viewtopic.php?f=87&t=58167 Zobaczę, jak Tobie pójdzie i jeśli uznam, ze się zaangażowałeś, to podeślę Tobie kilka fantów. Koła w Academy i Italeri są do wymiany. Brak stolika pod radio, fotele do wywalenia. Amortyzatory mogłeś zrobić z cienkiego drutu, bo te wyglądają trochę, jak zestawowe . Dawaj dalej, a w nagrodę będziesz miał dwa modele Tamiya, które składa się jak Lego i można bez przeróbek żadnych zrobić efektowny, poprawny merytorycznie model z pudła. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panzer Machine Posted March 24, 2018 Author Share Posted March 24, 2018 heh... amortyzatory dziergałem z drutu ponieważ nie chciało mi się czyścić szwów na częściach zestawowych XD Myślałem, że grubość w elemencie zestawowym jest ok, a w sumie, żadnej refki nie szukałem. Dzięki za link do warsztatu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makinen Posted March 25, 2018 Share Posted March 25, 2018 Kubisz- autorytet potrzebny. Wg mnie ten pojazd nie jeździł na kołach starego typu, mimo, ze Academy sugeruje wariant A1. Możesz potwierdzić? Autor ma dylemat z kołami... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubisz Posted March 25, 2018 Share Posted March 25, 2018 Zdarzało się: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makinen Posted March 25, 2018 Share Posted March 25, 2018 Do Autora- nie przyklejaj wysokiego chwytu powietrza. W Academy jest pancerny... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panzer Machine Posted March 26, 2018 Author Share Posted March 26, 2018 Może zabrzmię jak lama, ale wysoki chwyt powietrza... który to jest element Maki? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandrivecs Posted March 26, 2018 Share Posted March 26, 2018 Może zabrzmię jak lama, ale wysoki chwyt powietrza... który to jest element Maki? Komin jak przy ciągniku - z prawej strony (od pasażera) przy lusterku... (w narożniku maski). Samo zakończenie może być - ale popatrz na zdjęcie - ten zestawowy jest za gruby i za długi... Znajdź cieńszy wałek i dopasuj długość jak na foto... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makinen Posted April 18, 2018 Share Posted April 18, 2018 A kuku? Coś tu się będzie działo? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panzer Machine Posted April 18, 2018 Author Share Posted April 18, 2018 W najbliższym miesiącu nie sądzę :( Życie pomieszało plany. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts