Panzer Machine Napisano 23 Marca 2018 Share Napisano 23 Marca 2018 Makinen mnie namówił do warsztatu, więc się dzielę. W temacie Hmmwv jestem świeży, więc wszelkie rady mile widziane. Jako pierwszego ulepka wziąłem na warsztat model Akademki. Tutaj dotychczasowy proces: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 23 Marca 2018 Share Napisano 23 Marca 2018 No i świetnie . Tu masz poglądowo warsztat tej samej wersji, ale modelu Italeri, który jest trochę lepszy. viewtopic.php?f=87&t=58167 Zobaczę, jak Tobie pójdzie i jeśli uznam, ze się zaangażowałeś, to podeślę Tobie kilka fantów. Koła w Academy i Italeri są do wymiany. Brak stolika pod radio, fotele do wywalenia. Amortyzatory mogłeś zrobić z cienkiego drutu, bo te wyglądają trochę, jak zestawowe . Dawaj dalej, a w nagrodę będziesz miał dwa modele Tamiya, które składa się jak Lego i można bez przeróbek żadnych zrobić efektowny, poprawny merytorycznie model z pudła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 24 Marca 2018 Autor Share Napisano 24 Marca 2018 heh... amortyzatory dziergałem z drutu ponieważ nie chciało mi się czyścić szwów na częściach zestawowych XD Myślałem, że grubość w elemencie zestawowym jest ok, a w sumie, żadnej refki nie szukałem. Dzięki za link do warsztatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 25 Marca 2018 Share Napisano 25 Marca 2018 Kubisz- autorytet potrzebny. Wg mnie ten pojazd nie jeździł na kołach starego typu, mimo, ze Academy sugeruje wariant A1. Możesz potwierdzić? Autor ma dylemat z kołami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 25 Marca 2018 Share Napisano 25 Marca 2018 Zdarzało się: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 25 Marca 2018 Share Napisano 25 Marca 2018 Do Autora- nie przyklejaj wysokiego chwytu powietrza. W Academy jest pancerny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 26 Marca 2018 Autor Share Napisano 26 Marca 2018 Może zabrzmię jak lama, ale wysoki chwyt powietrza... który to jest element Maki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 26 Marca 2018 Share Napisano 26 Marca 2018 Może zabrzmię jak lama, ale wysoki chwyt powietrza... który to jest element Maki? Komin jak przy ciągniku - z prawej strony (od pasażera) przy lusterku... (w narożniku maski). Samo zakończenie może być - ale popatrz na zdjęcie - ten zestawowy jest za gruby i za długi... Znajdź cieńszy wałek i dopasuj długość jak na foto... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 18 Kwietnia 2018 Share Napisano 18 Kwietnia 2018 A kuku? Coś tu się będzie działo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 18 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2018 W najbliższym miesiącu nie sądzę :( Życie pomieszało plany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi