FLECZER Napisano 26 Marca 2018 Share Napisano 26 Marca 2018 Do Bytomia pojechałem z kategorycznym zakazem kupowania nowych modeli i mocnym postanowieniem wytrwania w tym. Oferta IBG była silniejsza a pierwsze cięcia odbyły się jeszcze na miejscu przy stoliku klubowym. Modele prezentują się bardzo ładnie, bez nadlewek z delikatnymi ostrymi detalami. Jedyna wada to uroszczone zawieszenie i gąski. Spróbuję jakoś temu zaradzić. Modeliki IBG będę robił równolegle z panzer III z FtF-u. Malowania przewiduję raczej pudełkowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FLECZER Napisano 11 Października 2018 Autor Share Napisano 11 Października 2018 U mnie modele nie zostają zapomniane. One sobie w spokoju dojrzewają Kadłub w WaW-oym modelu gotowy do malowania. Bawię się jeszcze gąskami. Testowe malunki na FtF-ie. Podwozie jeszcze się robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FLECZER Napisano 12 Października 2018 Autor Share Napisano 12 Października 2018 Rzeźba trwa. OKB Grigorov toto nie jest ale jak się pomaluje, zaaplikuje wash to będzie o niebo lepiej niż to co daje producent. Problem pojawia się przy gąskach FtF. Wyglądają przez boczne wypustki jak ostketteny. Jak je zetnę to będą za wąskie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FLECZER Napisano 4 Lutego 2019 Autor Share Napisano 4 Lutego 2019 Ciekawe czy ktoś odgadnie producenta... Jak się zrobi podstawka to będzie dośnieżanie modelu i położony mat bo na razie mocno się świeci. Figurant jest aktualnie w trakcie kolorowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FLECZER Napisano 7 Marca 2019 Autor Share Napisano 7 Marca 2019 The end...jeśli chodzi o wersję ausf.L. Paskudnie ciężko robi się fotki ze śniegiem który odbija światło a na razie nie mam lepszych warunków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FLECZER Napisano 7 Marca 2019 Autor Share Napisano 7 Marca 2019 i jeszcze jedna fotka mi się zapodziała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 7 Marca 2019 Share Napisano 7 Marca 2019 Fajne malenstwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FLECZER Napisano 12 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2019 Wracam do budowy alfabetu. A gotowe B czeka na malowanie, D dzisiaj kupione, E F i wczesne G czekają na gąsienice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FLECZER Napisano 21 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2019 B i D gotowe do malowania. Czas na to będzie dopiero w styczniu. Podrasowałem gąsienice. Jako ze IBG zapakowało mój model dajac błędnie dwie ramki z wieżyczką dowódcy reflektory musiałem zrobić a klakson i lewar jest z FtFa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FLECZER Napisano 21 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FLECZER Napisano 21 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2019 Wersje C i D-B w przygotowaniu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FLECZER Napisano 22 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2019 Wersja C. Postanowiłem zbudować płytę nadsilnikową od podstaw zamiast przerabiać tą z wersji D. Na razie wstępna obróbka i nadawanie kształtu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FLECZER Napisano 23 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2019 Chyba ostatni update przed świętami. Jeszcze wykusze na boku, detale i poprawki. Czas modyfikować zawieszenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FLECZER Napisano 31 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2019 Ostatni update w tym roku Wykusze do poprawek zrobienia kratek. Przemodelowanie zawieszenia rozpoczęte. Zacząłem modyfikować gąsienice w wesji ausf.E. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FLECZER Napisano 2 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2020 Trochę walki z liną i wierzch kadłuba gotowy. Teraz będę odtwarzał błotniki i pozostanie do zrobienia tylko zawieszenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FLECZER Napisano 3 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2020 Już tylko zawieszenie i poprawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Stycznia 2020 Share Napisano 3 Stycznia 2020 Podziwiam za takie dłubanie w tej skali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FLECZER Napisano 5 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2020 W dniu 3.01.2020 o 12:44, bazylms napisał: Podziwiam za takie dłubanie w tej skali. Dzięki B-D również bliski ukończenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FLECZER Napisano 5 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 5 Stycznia 2020 Share Napisano 5 Stycznia 2020 Zbieram gumolit ze szzenki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FLECZER Napisano 9 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2020 Jak zacząłem dzierganie gąsienic w pzIII to idę za ciosem. Ma ktoś namiary na jakieś łańcuchy do bergepanzera w 72? Mam wrażenie że wszystko ma za duże oczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FLECZER Napisano 18 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2020 Dziergania od cholery, dorobione wahacze, odbojniki, rozdzielone koła. Ausf. E już gotowe do malowania. Zostały mi już tylko 3 egzemplarze trójki FtF do takich przeróbek Chciałbym w weekend skończyć ausf. C i myślę że wyrobię się z alfabetyczna kolekcją do Olsztyna Niestety do B/D wciąż nie mam kół napinających i raczej w skład kolekcji na razie nie wejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mo-delownik Napisano 23 Stycznia 2020 Share Napisano 23 Stycznia 2020 Witaj, jestem pod wielkim wrażeniem twoich prac, Panzer III to mój ulubiony pojazd, choć notorycznie zdradzam go z Panzer IV. Też planuję kiedyś zrobić wszystkie wersje i warianty tego pojazdu, jednak na razie brak mi na to weny. W każdym razie, dzisiaj w moje ręce wpadł w końcu Panzer III ausf. D od ftf, i pierwsze co przykuło moją uwagę po otwarciu woreczka z częściami to ich ułożenie na ramkach. Czy ty też zauważyłeś że gąsienice wraz z kołami jezdnymi, i rolkami podtrzymującymi, czyli elementy wspólne dla wariantów C i D są na osobnej ramce? Dodatkowo góra kadłuba, koła napinające, napędowe, wieża i przednia płyta kadłuba które są charakterystyczne dla tego pojazdy i odróżniają go od wersji dowódczej są na osobnej ramce niż wanna kadłuba i drobiazgi wspólne dla obu wariantów wersji D? Jestem przekonany o tym że zobaczymy jeszcze conajmniej dwa modele trójek w najbliższym czasie od Ftf, wersję C i pz.bef.wg III ausf. D1. Potwierdzeniem mojej teori o planowanym pz.bef jest obecność dodatkowej anteny na ramce z wanną kadłuba. Jestem napradę zadowolony bo jeśli moja teoria faktycznie jest prawdziwa to model pz.bef.wg III ausf. D który wypuszczą będzie faktycznie poprawny w przeciwieństwie do wydanego już Pz.bef.wg III ausf. E. Pozdrawiem i powodzenia w dalszych pracach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FLECZER Napisano 27 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2020 Analizując ramki można faktycznie odnieść wrażenie że D1 FtF wyda. Pytanie kiedy. Czy wydadzą C nie ma już takiej pewności. Zaczynam zabawę ze stugiem, którego chciałem zbudować ze swojego starego matchboxa. Wychodzi jednak że wykorzystam tylko koła jezdne i plastik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FLECZER Napisano 1 Lutego 2020 Autor Share Napisano 1 Lutego 2020 Zabawy z nowym aero. Wreszcie mam satysfakcję z malowania choć wiele pracy przede mną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi