rtoipmodest Napisano 4 Lutego 2008 Share Napisano 4 Lutego 2008 Modelik MDS'u wykonany w 2002 (zawsze sygnuję na spodzie), poddany liftingowi dziś wieczór - pigment Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 5 Lutego 2008 Super Moderator Share Napisano 5 Lutego 2008 Witam. Bardzo ładnie wykonana praca . Tylko troszkę łyso, no ale w końcu w obtębie schronów niw było nic, może jest tak dla tego, że podstawa na której zbudowałeś schron jest duża. A pigmentem przecierałeś na sucho? Bo też po ukończeniu mojego schronu, będę go chciał "washem" potraktować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 5 Lutego 2008 Autor Share Napisano 5 Lutego 2008 No wiem, że sporo odsób władowało by tam jakieś pojazdy. Większość wiary nie ma kompletnie zmysłu przestrzennego/dobrego smaku Potem oglądam przeładowane dio w stylu czołgi trenują na lotnisku...., Albo jedzie ciuchcia po wiadukcie, pod spodem suną Tygrychy, do tego jeszcze pelotki w najdziwniejszych miejscach. Mnie interesowało pokazanie pięknego schronu i jego wkomponowanie w teren. Pigmenty miały iść na "ziemię" w celu zmiejszenia kontrastów. Potem psiknołem rozpuszczalnikiem. Niestety pobrudziłem niektóre powierzchnie schronu i musiałem je zamalowywać O ile dobrze pamiętam to w 2002 całość po prostu siknołem na szaro. Poniżej trochę fot sprzed liftingu - widać, że przy lepszym świetle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 7 Lutego 2008 Super Moderator Share Napisano 7 Lutego 2008 witam. Jakiego koloru pigmentu użyłeś, na schonie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 11 Lutego 2008 Autor Share Napisano 11 Lutego 2008 Dark Earth z CMK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 11 Lutego 2008 Share Napisano 11 Lutego 2008 Fajny. Super te czarne izolacje :-))!! Fajny klimat, fajne kolorki!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 11 Lutego 2008 Share Napisano 11 Lutego 2008 Większość wiary nie ma kompletnie zmysłu przestrzennego/dobrego smaku Twisted Evil Potem oglądam przeładowane dio w stylu czołgi trenują na lotnisku...., Albo jedzie ciuchcia po wiadukcie, pod spodem suną Tygrychy, do tego jeszcze pelotki w najdziwniejszych miejscach. Tyle, że na tym polega diorama własnie, żeby na małej przestrzeni upchnąć to. Takie dioramy pt. "wielka plansza o wymiarach stołu + czołg w skali 1:72" nie sa fajne i sa "ubogie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 11 Lutego 2008 Share Napisano 11 Lutego 2008 A ja popieram kolegę rtoipmodest. Faktycznie jego dioramy mają smak !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 11 Lutego 2008 Share Napisano 11 Lutego 2008 Tyle, że na tym polega diorama własnie, żeby na małej przestrzeni upchnąć to... Ja sie z tobą nie zgodzę. Dio ma przedstwić rzeczywistą historię. No... Może przy tym schronie damy jakieś Ju-88 albo u-boota? A wracając do modelu (dio) to bardzo fajnie, dobrze dopasowane w teren. Tylko ja bym zmienił te figurki bo są bardzo niewyraźne. A może to tylko złudzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 11 Lutego 2008 Autor Share Napisano 11 Lutego 2008 Co to znaczy "niewyraźne"? To jest 1/72. W koszulach to Preicery, na stronie stoi ESCI - wszyscy to oczywiście twardziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 11 Lutego 2008 Share Napisano 11 Lutego 2008 To jest 1/72. Aha. To spoko. Jeśli jest to takie maleństwo to ładne. Wszystko zależy do skali. A może następnym razem umieść pełny tytuł, a nie shron. To tak samo jak bym nawał, powiedzmy warsztat z Tygrysa, po prostu czołg... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
killerkk Napisano 7 Lutego 2014 Share Napisano 7 Lutego 2014 Wykonanie świetne tylko tam jakiś kubelwagenik się przydał albo jakiś zwiad opanncerzony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 7 Lutego 2014 Share Napisano 7 Lutego 2014 6 lat. Odkop dekady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi