Coppercat Napisano 3 Lipca 2018 Autor Share Napisano 3 Lipca 2018 Separator oczywiście do użycia z Dremel'em czy Proxxon'em. Coś takiego: Tutaj masz opis. Ten "bąbel" to przetłoczenie pod antenę. U antena mnie będzie schowana (tylko dziudziek będzie sterczał). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mac09 Napisano 3 Lipca 2018 Share Napisano 3 Lipca 2018 Wszystko jasne, dziękuję za wyjaśnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 22 Lipca 2018 Autor Share Napisano 22 Lipca 2018 (edytowane) Popracowałem troszkę nad kastą: 1. Wklejone oszklenie. Było trochę zabawy, bo po pierwsze trzeba było wyciąć zbędne elementy (boczne szyby), a po drugie nie miałem masek do malowania szyb. 2. Zrobione pełne oświetlenie: - światła mijania (przód i tył), - kierunkowskazy (przód i tył). Przednie robione od podstaw, bo w transkicie nie było, a zestawowe nijak nie pasowały. - oświetlenie kabiny, - przednie halogeny, - zegary na desce rozdzielczej. Okablowanie gotowe. Wiązka wyprowadzona przy prawym tylnym kole. 3. Dorobione ramki przednich reflektorów (osobno dla każdego odbłyśnika). 4. Wklejone siateczki we wszystkich otworach zderzaka i kasty. 5. Dorobione i wklejone lusterko wsteczne o osłony przeciwsłoneczne. 6. Pomalowane uszczelki okien (niezła jazda). Fotki (darujcie paprochy, nie dorobione linie podziału, ślady past polerskich itp.) W czasie montażu przednich kierunkowskazów okazało się, że odlew żywiczny nie jest symetryczny. Przy kładzeniu kalek już mi coś nie pasowało (szczególnie numer na zderzaku i znaczek powyżej niego). Okazało się, że otwory w zderzaku nie są jednakowe po obu stronach. Zrobiłem "szkiełka" lewego kierunku. Spasowałem. Na jego wzór zrobiłem to samo dla prawego i ... zonk !!! Nie pasowało Poniższa fotka wyjaśnia wadę odlewu: Edytowane 6 Czerwca 2020 przez Coppercat 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 26 Lipca 2018 Autor Share Napisano 26 Lipca 2018 (edytowane) Model praktycznie skończony :-) Została kosmetyka, drobne poprawki itp rzeczy, których robić nie lubię Teraz podstawka do zrobienia. Do połączenia elektryki modelu z podstawką użyłem nowego rozwiązania. Jest to ośmiożyłowa taśma w rastrze 0.5 mm. Taśma ma 16 cm długości i ok. 6 mm szerokości. Jest w miarę giętka i plastyczna (można ją wyginać zależnie od potrzeb). Do tego dwa gniazda: jedno zamontowane w modelu, a drugie wewnątrz podstawki. Mam nadzieję, że takie rozwiązanie pozwoli na szybkie podłączanie i odłączanie modelu. Z tym był problem w poprzednich projektach. Taśmy i gniazda zakupiłem w sklepie tme.eu (mój ulubiony). Największy problem sprawiło mi lutowanie kabelków do gniazdek. Ciasno było ..... Model obecnie prezentuje się tak: I tyle. Edytowane 6 Czerwca 2020 przez Coppercat 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 26 Lipca 2018 Share Napisano 26 Lipca 2018 Opad szczeny już teraz jest natychmiastowy a na żywo będzie zwalał z nóg, ekstra idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 26 Lipca 2018 Share Napisano 26 Lipca 2018 Piękne wykonanie. Jak zawsze u Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 26 Lipca 2018 Share Napisano 26 Lipca 2018 kozak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzior Napisano 28 Lipca 2018 Share Napisano 28 Lipca 2018 Super wykonanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubixModelarz Napisano 1 Kwietnia 2019 Share Napisano 1 Kwietnia 2019 Wiem że już dawno po temacie ale mam prośbe, gdzie kupiłeś ten silnik bo ja nie moge go znaleźć w polsce. Z góry dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 1 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2019 W Polsce chyba go nie znajdziesz Najbliżej masz do Czech. To mój ulubiony sklep internetowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 3 Kwietnia 2019 Share Napisano 3 Kwietnia 2019 W dniu 1.04.2019 o 19:48, KubixModelarz napisał: Wiem że już dawno po temacie ale mam prośbe, gdzie kupiłeś ten silnik bo ja nie moge go znaleźć w polsce. Z góry dzięki za pomoc Będę miał na sprzedaż taki silnik pod koniec miesiąca w najniższej cenie jakiej da się znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thombike Napisano 11 Maja 2019 Share Napisano 11 Maja 2019 Ostatecznie to na jakimś chińskim sklepie znalazłem blaszki, których znaleźć nie mogłeś ale juz jest po fakcie. Kopara opada od całej relacji i pracy jaką wykoanłes, szczególnie w zakresie korekt wad modelu. Aż nabrałem ochoty na szlifowanie Mythosa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek2 Napisano 10 Listopada 2022 Share Napisano 10 Listopada 2022 Mam pytanie, gdzie najtaniej kupię ten zestaw elementów od uscp? Bo widziałem wszędzie po 300/500 i zastanawiam się czy da się kupić go gdzieś taniej, domyślam się że dalej będzie to po wyżej 200 zł bo takie dodatki nie są tanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 8 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2022 Ja kupiłem transkit bezpośrednio od producenta (Misha Samarski) na Ukrainie. Link: Transkit Supra Kosztuje obecnie ok. 40 $ plus wysyłka. W zestawie nie ma kalkomanii. Drukowane są w Nowosybirsku ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi