KubaRo95 Napisano 13 Kwietnia 2018 Share Napisano 13 Kwietnia 2018 Mój przedostatni stworek, a raczej 3 stworki Model haubicy to Zvezda, ludziki to przemalowani "Uprzejmi ludzie" także od Zvezdy. Malowana i wzorowana na jakimś modelu z gugli. Merytorycznie może i to to nie istniało, ale mi się podoba. Nie lubię jednokolorowych kamflaży Do pomalowania użyłem akryli Tamiya, weathering to reinmarks effect ( czy jakoś tak :P ), rust stricking effect, fresh engine oil ( Wszystko Mig ) jakieś oleje i benzyna "Ronson" do rozcierania. Pigmenty to sand oraz european earth od MIG'a. bambetle z Rb Model, Eureka XXL oraz jakieś zapasy własne. Broń na wieży to Zvezda z zestawu " Uprzejmi ludzie " Zapraszam do oglądania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 17 Kwietnia 2018 Share Napisano 17 Kwietnia 2018 Bambetle robią robotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 19 Kwietnia 2018 Share Napisano 19 Kwietnia 2018 Nie przepadam za modelami "what if" (MSTA-S w barwach Ukrainy - hehe... niby są, ale mi to kurna subiektywnie nie pasuje), więc dla tego mam na wejściu skrzywienie "in minus". Jako całokształt wygląda dobrze, choć zdjęcia są dość ciemne, przez co niewiele widać jeśli chodzi o detale kadłuba i wieży. Dobrze wygląda malowanie białych pasów i dodane szpeje i tobołki. Dziury w płytach drogowych powinieneś wypełnić jakąś glebą. Ludki trudno ocenić, bo słabo je widać. Brawo za temat - współczesny konflikt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 19 Kwietnia 2018 Share Napisano 19 Kwietnia 2018 "Ruska torba" jest debeściak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Kwietnia 2018 Share Napisano 20 Kwietnia 2018 Sam pojazd prezentuje się ładnie jeżeli chodzi o malowanie. Natomiast podstawka jest bardzo słabiutka. Jak juz pisał Mandrivecs dziury w płytach powinny być wypełnione bo tam zasze coś naleci. Sama ich "nowa" kondycja też nie bardzo pasuje do modelu. I ostatnia uwaga - jak juz ci pisaliśmy staraj się nie robić podstawki i modelu równolegle do siebie. Nie za dobrze to się prezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubaRo95 Napisano 20 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2018 Dziękuję za słowa krytyki i te "in plus" Jeśli chodzi o podstawki to były one robione na szybko, jeszcze je dopracuje Zasypałem te dziurki piaskiem dla Szynszyli i planowałem wszczepić tam jakieś krzaki, ale chyba będę musiał dosypać jeszcze Jeśli chodzi o MSTA w konflikcie ukraińskim to wzorowałem się na kilku fotografiach w internecie przedstawiające tą maszynę O tutaj, pierwsza w rzędzie Obrazek z gogli w celach wyjaśnienia sytuacji Także jest to taki S-F na 50% myślę ( Troszkę podpicowana rzeczywistość ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi