sebastain Napisano 16 Kwietnia 2018 Share Napisano 16 Kwietnia 2018 Skończyłem drugi model po reaktywacji. Hurricane Mk1 z "biedronki", czyli zestaw Airfixa. Model zrobiony z pudełka z paroma modyfikacjami jak np. odcięte i pouszczone stery poziome. Na modelu ćwiczyłem używanie aerografu, farb i chemii Vallejo, przypominałem sobie jak posługiwać się iglakami i papierem ściernym. Efekt końcowy - japoński - czyli jako-taki. Czego się "nauczyłem": Trochę lepiej wyszedł mi weathering niż na Mitsubishi Zero. Lepiej wychodzi wash olejny Opanowałem werniks matowy Vallejo Zrobiłem "scratch" metodą skrobania i kredkami. Opanowałem (chyba) efekt rdzy na wydechach Odstresowałem się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 16 Kwietnia 2018 Share Napisano 16 Kwietnia 2018 Spoko modelik. Może trochę żółty na kokardzie mocno świeci, ale to częste. Jedno koło masz do góry nogami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebastain Napisano 16 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2018 Jedno koło masz do góry nogami Zauważyłem jak wrzuciłem zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pboguta Napisano 17 Kwietnia 2018 Share Napisano 17 Kwietnia 2018 Osłona kabiny wygląda jakby była w kolorze wnętrza a nie kamuflażu. I trochę widać srebrzenie kalek, szczególnie na lewym boku. A poza tym - bardzo ładny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano 17 Kwietnia 2018 Share Napisano 17 Kwietnia 2018 Bardzo udany, ale może owiewkę spróbuj jeszcze jedną warstwą farby podmalować, bo na zbliżeniach strasznie prześwituje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebastain Napisano 17 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2018 Osłona kabiny wygląda jakby była w kolorze wnętrza a nie kamuflażu. I trochę widać srebrzenie kalek, szczególnie na lewym boku.A poza tym - bardzo ładny model. Tak. Kalki srebrzą - pisałem o tym w warsztacie - bardzo długo się odmaczały i w ogóle się nie przyklejały same z siebie. Przykleiły się na decal-fix. Może dlatego ten zestaw był w biedronce?? Bardzo udany, ale może owiewkę spróbuj jeszcze jedną warstwą farby podmalować, bo na zbliżeniach strasznie prześwituje. Owiewkę zmyję kompletnie, żeby usunąć resztki kleju, który został z maski. Potem zamaskuję jeszcze raz i pomaluję. Muszę to robić bardzo ostrożnie, bo owiewka już lekko pękła przy próbie czyszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 18 Kwietnia 2018 Share Napisano 18 Kwietnia 2018 Hurricane ładnie wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi