Aleksander z Zalasu Posted May 1, 2018 Share Posted May 1, 2018 (edited) Witam. Postanowiłem "obdarzyć" Was wynikami mojej pracy nad modelem Hellcata. Coby się nie rozpisywać. Sam zestaw jest samoskładalny i niesprawiający problemów. Świadom jestem błędów jakie popełniłem, szczególnie w zakresie malowania (a właściwie prób wykoniania drobnych zaprawek lakierniczych), farfocle pod owiewką kabiny zauważyłem już po malowaniu, a że wykonanie poprawy i zaprawek w moim wykonaniu nie wyszłyby lepiej, to już tak zostawiam, zresztą i tak się nie rzucają w oczy na obiekcie rzeczywistym. Proszę o konstruktywna krytykę (konstruktywną, znaczy się nie "tu skasztaniłeś" , ale "tu skasztaniłeś, to można zrobić lepiej w taki i taki sposób) odnośnie błędów, które popełniłem a o których nie wiem . Z poprzedniego modelu:http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=64&t=58420 były dwie główne uwagi, czyli za gruba warstwa farby i kiepko wykonany wash. Mam nadzieję, że widać jakiś postęp. Galeryja: Edited May 1, 2018 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taki Jeden Posted May 1, 2018 Share Posted May 1, 2018 "Obdarzyłeś" , zdjęć nie widać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
letalin Posted May 1, 2018 Share Posted May 1, 2018 Skasztaniłeś zdjęcia. Użyj Imgur. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksander z Zalasu Posted May 1, 2018 Author Share Posted May 1, 2018 Mimo wszystko widzę pozytywy. Pierwszy post nie wskazuje błędów a drugi jest krytyką jaką chciałem, w porządnym wydaniu . Pogrzebałem co nieco by zdjęcia było widać, jeśli nie widać (bo u mnie widać, nawet po wylogowaniu i oglądaniu jako niezalogowany przeglądacz) to proszę by jakoś zmusić fotki z goglowego konta (dawniej Picasa) do bycia widzialnym. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
radoslaw6363 Posted May 1, 2018 Share Posted May 1, 2018 A hak gdzie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksander z Zalasu Posted May 1, 2018 Author Share Posted May 1, 2018 Hak albo się urwał przy ladowaniu, albo pilot go schował . Normalnie to hak był wysunięty w czasie ladowania, tak jak na zdjęciu poniższym. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pepociufakers Posted May 2, 2018 Share Posted May 2, 2018 Postęp widać, więc jest ok. Czas na następny model. Jedna uwaga, albo zdjęcia się jakieś odbarwione( ;) ), albo dobrałeś nieodpowiednie kolory farb(mówię tutaj o tej górnej częsci skrzydeł i kadłuba oraz środowej części kadłuba - patrz: Pzdr. Jaro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts