Jump to content

F6F-3 Eduard 1:72

Aleksander z Zalasu
 Share

Recommended Posts

Witam.

Postanowiłem "obdarzyć" Was wynikami mojej pracy nad modelem Hellcata.

Coby się nie rozpisywać.

Sam zestaw jest samoskładalny i niesprawiający problemów.

Świadom jestem błędów jakie popełniłem, szczególnie w zakresie malowania (a właściwie prób wykoniania drobnych zaprawek lakierniczych), farfocle pod owiewką kabiny zauważyłem już po malowaniu, a że wykonanie poprawy i zaprawek w moim wykonaniu nie wyszłyby lepiej, to już tak zostawiam, zresztą i tak się nie rzucają w oczy na obiekcie rzeczywistym. Proszę o konstruktywna krytykę (konstruktywną, znaczy się nie "tu skasztaniłeś" , ale "tu skasztaniłeś, to można zrobić lepiej w taki i taki sposób) odnośnie błędów, które popełniłem a o których nie wiem .

Z poprzedniego modelu:http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=64&t=58420 były dwie główne uwagi, czyli za gruba warstwa farby i kiepko wykonany wash. Mam nadzieję, że widać jakiś postęp.

Galeryja:

P4285791.JPG

P4285792.JPG

P4285793.JPG

P4285794.JPG

P4285795.JPG

P4285798.JPG

P4285799.JPG

P4285800.JPG

P4285801.JPG

P4285802.JPG

P4285803.JPG

P4285804.JPG

P4285805.JPG

P4285806.JPG

Edited by Guest

Mimo wszystko widzę pozytywy. Pierwszy post nie wskazuje błędów a drugi jest krytyką jaką chciałem, w porządnym wydaniu .

Pogrzebałem co nieco by zdjęcia było widać, jeśli nie widać (bo u mnie widać, nawet po wylogowaniu i oglądaniu jako niezalogowany przeglądacz) to proszę by jakoś zmusić fotki z goglowego konta (dawniej Picasa) do bycia widzialnym.

Postęp widać, więc jest ok. Czas na następny model.

Jedna uwaga, albo zdjęcia się jakieś odbarwione( ;) ), albo dobrałeś nieodpowiednie kolory farb(mówię tutaj o tej górnej częsci skrzydeł i kadłuba oraz środowej części kadłuba - patrz: f6f_profile1.shtml

Pzdr.

Jaro