Aleksander z Zalasu Napisano 1 Maja 2018 Share Napisano 1 Maja 2018 (edytowane) Witam. Postanowiłem "obdarzyć" Was wynikami mojej pracy nad modelem Hellcata. Coby się nie rozpisywać. Sam zestaw jest samoskładalny i niesprawiający problemów. Świadom jestem błędów jakie popełniłem, szczególnie w zakresie malowania (a właściwie prób wykoniania drobnych zaprawek lakierniczych), farfocle pod owiewką kabiny zauważyłem już po malowaniu, a że wykonanie poprawy i zaprawek w moim wykonaniu nie wyszłyby lepiej, to już tak zostawiam, zresztą i tak się nie rzucają w oczy na obiekcie rzeczywistym. Proszę o konstruktywna krytykę (konstruktywną, znaczy się nie "tu skasztaniłeś" , ale "tu skasztaniłeś, to można zrobić lepiej w taki i taki sposób) odnośnie błędów, które popełniłem a o których nie wiem . Z poprzedniego modelu:http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=64&t=58420 były dwie główne uwagi, czyli za gruba warstwa farby i kiepko wykonany wash. Mam nadzieję, że widać jakiś postęp. Galeryja: Edytowane 1 Maja 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taki Jeden Napisano 1 Maja 2018 Share Napisano 1 Maja 2018 "Obdarzyłeś" , zdjęć nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 1 Maja 2018 Share Napisano 1 Maja 2018 Skasztaniłeś zdjęcia. Użyj Imgur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleksander z Zalasu Napisano 1 Maja 2018 Autor Share Napisano 1 Maja 2018 Mimo wszystko widzę pozytywy. Pierwszy post nie wskazuje błędów a drugi jest krytyką jaką chciałem, w porządnym wydaniu . Pogrzebałem co nieco by zdjęcia było widać, jeśli nie widać (bo u mnie widać, nawet po wylogowaniu i oglądaniu jako niezalogowany przeglądacz) to proszę by jakoś zmusić fotki z goglowego konta (dawniej Picasa) do bycia widzialnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radoslaw6363 Napisano 1 Maja 2018 Share Napisano 1 Maja 2018 A hak gdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleksander z Zalasu Napisano 1 Maja 2018 Autor Share Napisano 1 Maja 2018 Hak albo się urwał przy ladowaniu, albo pilot go schował . Normalnie to hak był wysunięty w czasie ladowania, tak jak na zdjęciu poniższym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepociufakers Napisano 2 Maja 2018 Share Napisano 2 Maja 2018 Postęp widać, więc jest ok. Czas na następny model. Jedna uwaga, albo zdjęcia się jakieś odbarwione( ;) ), albo dobrałeś nieodpowiednie kolory farb(mówię tutaj o tej górnej częsci skrzydeł i kadłuba oraz środowej części kadłuba - patrz: Pzdr. Jaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi