rymulus Napisano 17 Listopada 2020 Share Napisano 17 Listopada 2020 u mnie widać tylko ostatnie zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tenzan Napisano 17 Listopada 2020 Autor Share Napisano 17 Listopada 2020 3 minuty temu, rymulus napisał: u mnie widać tylko ostatnie zdjęcie. Nie wiem co się dzieje, wstawiłem zdjęcia jak zawsze, opublikowałem i skucha, zdjęć nie widać... Musze pogrzebać jeszcze przy tym (pewnie jutro), może Admini mnie oświecą co jest nie tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 17 Listopada 2020 Super Moderator Share Napisano 17 Listopada 2020 W dniu 16.09.2020 o 21:41, jawkers napisał: Najedź na zdjęcie, kliknij prawym przyciskiem myszy i kliknij w "kopiuj adres zdjęcia". Następnie wklej adres na Modelwork i gotowe. Zdjęcie się ukazuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 18 Listopada 2020 Share Napisano 18 Listopada 2020 Ja widze wszystko, i zapowiada się bardzo obiecująco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tenzan Napisano 16 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2020 (edytowane) Witam wszystkich ponownie. Idziemy do przodu, Betty dorobiła się silników i wygląda z nimi ciut lepiej niż bez. Dałem też okopcenia i delikatne obicia okolic napędu: Doszły śmigła: Samolot stanął na własnych kółkach, ma też śmigła i wygląda już jak samolot Natomiast za cholerę nie mogę doszukać się jednej z osłon komory podwozia z 4 mam 3. Jeszcze tydzień temu był komplet, a wczoraj wyparowało. Nic, będę szukał, ale jakby komuś Betty wylądowała na wrakowisku, to chętnie przytulę jedną część Dorobiłem też działka - ogonowe i wieżyczkę: Powoli idzie ku końcowi, jeszcze "tylko" Ohka i kilka drobiazgów. Ale już dużo bliżej niż dalej Edytowane 16 Grudnia 2020 przez tenzan 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tenzan Napisano 30 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2020 (edytowane) Ostatnie podejście. Zacząłem od przedniego stanowiska strzeleckiego - producent oferuje km 7,7 mm, tymczasem w tej wersji co kleję, w nosie Betty był km 13 mm. Trochę się różniły, toteż podmieniłem. W starym wraku Do-217 znalazłem km 13 mm. Jedyną kwestią było jarzmo - wyciąłem kulkę/jarzmo z karabinu Hasegawa dociąłem do 13 mm kaemu i udało się ładnie wpasować w nos Betty. Powstała też Ohka: Następnie zacząłem odklejać maski oszklenia. No i klops - okazało się, że pod oszkleniem kokpitumam jakąś warstwę brudu. Dramat, na zdjęciu i tak wygląda to dużo lepiej niż w realu: Nie dość, że się z tym oszkleniem namęczyłem, to jeszcze taki syf na końcu. Cóż, delikatnie ostrym skalpelem udało się oddzielić kokpit od reszty (obyło się bez uszkodzeń), a brud zszedł od razu po przetarciem patyczkiem do uszu. Nawet nie trzeba było maczać w żadnym rozcieńczalniku. Co to było i jakim cudem się znalazło - nie wiem, a przed przyklejeniem chyba z 5 razy sprawdziłem, czy szkło było czyste. Było... Dodatkowym smaczkiem było, że przy odklejaniu odskoczyło oszklenie bocznych stanowisk strzeleckich, acz to udało się łatwo wkleić powrotem. Oczywiście, zgubionego fragmentu podwozia nie odnalazłem, na razie. Następnie radar, Ohka pod kadłub i finito. Wreszcie... Nie powiem, miałem sporą frajdę przy klejeniu modelu, pomimo serii wtop i pecha. W końcu jeden z ulubionych samolotów, no to trudno rozpaczać, a na półce Becina z Ohka cieszy oko. Zapraszam do galerii: Edytowane 30 Grudnia 2020 przez tenzan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi