piotrkur Napisano 18 Czerwca 2018 Share Napisano 18 Czerwca 2018 A gdzie dają takie fajne kalki arabskie??(patrz-tablice rejestracyjne) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 19 Czerwca 2018 Share Napisano 19 Czerwca 2018 (edytowane) A gdzie dają takie fajne kalki arabskie??(patrz-tablice rejestracyjne) W pudełku dragona https://www.mojehobby.pl/products/Egyptian-Sherman.html A co do modelu - moim zdanaim przesadziłeś z washem i cieniami. Porównując ze zdjęciem oryginału z Latrun wygląda zupełnie inaczej. http://www.primeportal.net/tanks/anon_idf/m4_w_amx-13_75mm/ Edytowane 19 Czerwca 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 19 Czerwca 2018 Share Napisano 19 Czerwca 2018 Zaczyna ladnie to wygladac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 19 Czerwca 2018 Share Napisano 19 Czerwca 2018 A gdzie dają takie fajne kalki arabskie??(patrz-tablice rejestracyjne) W pudełku dragona / Ożeż ty!Gdyby koledze Baldigozzmiały się niepotrzebnie walać po szufladzie to z chęcią przygarnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 19 Czerwca 2018 Share Napisano 19 Czerwca 2018 Ja mogę odstąpić takie z zestawu do AMX-13 -> http://www.star-decals.net/35-C1009.html Dostępne są wszystkie poza zarezerwowanym przeze mnie malowaniem E - tyle, że są Libańskie, z drzewkiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baldigozz Napisano 19 Czerwca 2018 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2018 A co do modelu - moim zdanaim przesadziłeś z washem i cieniami. Porównując ze zdjęciem oryginału z Latrun wygląda zupełnie inaczej. Marcinie bez rozwlekania, bo takich dyskusji było bez liku i do niczego nie prowadzą, to jest model, a nie pomniejszona 35 razy replika tego czy innego rzeczywistego pojazdu. Rządzi się to swoimi prawami, modami, szkołami itd. ale w rzeczy samej proste pomniejszenie oryginału nakazywałoby tryśnięcie plastiku farbą raz. Po drugie pisałem, że jest to wstępny wash, a więc m.in. po to są kontrolne zdjęcia jak to wychodzi, bo mnie mój wzrok na żywo często myli. Dla przykładu najczęściej fotografia czy jej obróbka uwypukla kontrasty, które gołym okiem nie są tak ostre. Dlatego też wstępny żeby ocenić czy jeszcze wycierać czy nie. Po trzecie jest to wciąż błyszczący lakier, który znów uwypukla wiele rzeczy, a już sam matowy lakier sporo spłaszcza. Nie mówiąc już o tym, że gdzieś tam pojawią się jeszcze oleje, pigmenty i inne takie działania, które w ogólnym odbiorze sporo kontrastów zdejmują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 19 Czerwca 2018 Share Napisano 19 Czerwca 2018 ok. czekam na dalsze kroki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baldigozz Napisano 26 Czerwca 2018 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2018 Butki na nogach i oleje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiekB Napisano 27 Czerwca 2018 Share Napisano 27 Czerwca 2018 A nie za luźne są te gąski - powinny być bardziej napięte. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baldigozz Napisano 10 Lipca 2018 Autor Share Napisano 10 Lipca 2018 W czasie przerwy technologicznej na schnięcie olejów i takie tam zmontował się i zaczął malować starszy, biedniejszy braciszek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 10 Lipca 2018 Share Napisano 10 Lipca 2018 Elehancka robota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankrider Napisano 15 Lipca 2018 Share Napisano 15 Lipca 2018 Oba zacne shermaniki, ja sobie dłubie m4a3e8 z Korei, nową tamkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baldigozz Napisano 15 Lipca 2018 Autor Share Napisano 15 Lipca 2018 Starszy braciszek okalkowany i złosiowany czeka do następnego weekendu na syfienie. Gumki nałożone roboczo. Jest i załogant z głębokich rezerw kadrowych. Trzeba go skończyć malować i dorobić mikrofon. Tak na marginesie mam mieszane odczucia do kalkomanii jakie dał tu Dragon. Z jednej strony, to jedne z lepszych, a może najlepsze kalki jakie miałem w rękach. Minimalne marginesy, delikatny film odwzorowujący kształt napisu. Nawet na myślnik jest wycięty odpowiednio więc delikatne to to ale piękne i elegancko reaguje na SOL. Z drugiej strony jakiś liczykrupa żeby nie napisać debil projektował rozmieszczenie oznaczeń na kartoniku. Wszystko ściśnięte maksymalnie jak się da. Jakieś oszczędności na kartonie? Wycinać to trzeba precyzyjnie nożykiem, bo nożyczkami strach. A propos nowego wypustu Tamiyi. Też bym się skusił, szczególnie na M51, biorąc pod uwagę, że chyba większość form jest od Tasca. Niestety dają te nieszczęsne tamiyowskie gumy... Niby mam w zapasach sporo ogniwek i pewnie by się znalazły odpowiednie. Można też kupić innych firm ale pozostaje pytanie - po co te gumki?! I tak chyba przegrali rywalizację i chyba sobie kupię Hybrida Firefly od Asuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 15 Lipca 2018 Share Napisano 15 Lipca 2018 Mroczne masz te "Głębokie rezerwy kadrowe" Zapalniczki przednie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy z wąsami Napisano 16 Lipca 2018 Share Napisano 16 Lipca 2018 Z drugiej strony jakiś liczykrupa żeby nie napisać debil projektował rozmieszczenie oznaczeń na kartoniku. Wszystko ściśnięte maksymalnie jak się da. Jakieś oszczędności na kartonie? Raczej oszczędności na kosztach druku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baldigozz Napisano 20 Lipca 2018 Autor Share Napisano 20 Lipca 2018 Jak się już rozpędziłem z olejami, to najpierw pociągnąłem starego pułkownika: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baldigozz Napisano 22 Lipca 2018 Autor Share Napisano 22 Lipca 2018 Zacząłem zabawę z pigmentami u pana pułkownika, a Hannibal dostał olejami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 24 Lipca 2018 Share Napisano 24 Lipca 2018 Fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baldigozz Napisano 1 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2018 Dodałem rurki od gazu, drzewko, linkę plus dalsza kosmetyka typu tu maźnąć i tam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi