graca87 Napisano 23 Maja 2006 Share Napisano 23 Maja 2006 (edytowane) Witam przymierzam sie wlasnie do montazu w/w modelu, ale jak na lekarstwo nie moge znalezc zadnych zdjec. Szukalem na google i znalazlem tylko kilka fotografii. A na stronach które znam z niemiecka bronia pancerna sa opisane tylko Sdkfz 250 itp nie ma niestety ani slowa o Demagach. Bede wdzieczney za wszelka pomoc Edytowane 26 Maja 2006 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
graca87 Napisano 23 Maja 2006 Autor Share Napisano 23 Maja 2006 dzieki to juz nie aktualne wystarczyło skorzystac z innej wyszukiwarki jednak google wszystkiego nie wyszukuje . Czasami warto sie przeprosic z altavista Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
graca87 Napisano 26 Maja 2006 Autor Share Napisano 26 Maja 2006 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/dad4dd208416f762.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c69003663b8a02ce.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5171d97ce75df571.html -tak to wygłada w orginale po restauracji http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/639d1ab46b24a034.html i tu równiez Dobra a teraz czas pokazac z czego to buduje http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/251ac620abd5c9fa.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
graca87 Napisano 26 Maja 2006 Autor Share Napisano 26 Maja 2006 (edytowane) Nom to budowe rozpoczolem od przedziału bojowego wkleiłem fotele, dzwignie sterujae pomalowałem zegary na biało a reszte przedziału na dunkelgelb i prezentuje sie to tak http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7bb5a6a5eefb9d4e.html ta zółta plama na srodku to wyschnięta farba i caly przediał bedzie takiego koloru jak ta plama Uwaga zmienilem link do fotki teraz chyba jest ok Edytowane 27 Maja 2006 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
graca87 Napisano 26 Maja 2006 Autor Share Napisano 26 Maja 2006 Tu jeszcze jedno zdjecie zegarów... http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d5634f814c90ca4a.html Niestety jakośc nienajlepsza bo moja cyfrówka do makro to sie raczej nie nadaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
graca87 Napisano 26 Maja 2006 Autor Share Napisano 26 Maja 2006 W chwili obecnej suszy sie układ kierowniczy.... wiec nie warto nic dalej ruszać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matejson Napisano 26 Maja 2006 Share Napisano 26 Maja 2006 Jejka co ten dungelb sie tak błyszczy Wymieszałeś dobrze farbe Czy poprostu nie wyschnieta jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Kmiecik Napisano 26 Maja 2006 Share Napisano 26 Maja 2006 a jesteś pewny, że drugie zdjęcie, które pokazałeś (archiwalne) to jest dziesiątka? bo ja jestem prawie pewny, że nie (wygląda mi na przynajmniej trzytonówkę) poza tym - czemu całość w dunkelgelb, a transmisja i deska rozdzielcza w panzergrau? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
graca87 Napisano 27 Maja 2006 Autor Share Napisano 27 Maja 2006 wg instrukcji tak powinno byc chyba ze italeri dało znowu ciała a na przedział bojowy przychodzi jeszcze podłoga wiec w razie czego nie bedzie tego widac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
graca87 Napisano 27 Maja 2006 Autor Share Napisano 27 Maja 2006 Matejson: jak robiłem zdjecie farba na bokach jeszcze nie wyschła, po za tym zdjecie było robione z flasha co spotęgowało efekt ale teraz jest mat jak sie patrzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
graca87 Napisano 27 Maja 2006 Autor Share Napisano 27 Maja 2006 No dobra jedziemy z koksem dalej nastepnie zrobilem kola do gasek ktore wczesniej juz pomalowałem na razie tylko z jednej strony. Wyszło mi tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Kmiecik Napisano 27 Maja 2006 Share Napisano 27 Maja 2006 wg instrukcji tak powinno byc chyba ze italeri dało znowu ciała a na przedział bojowy przychodzi jeszcze podłoga wiec w razie czego nie bedzie tego widac... przeczytaj jeszcze raz tą instrukcję... wygląda na to, że to nie Italeri dało ciała... po pierwsze: opis malowania wnętrza jest dla pojazdu malowanego Panzergrau (druga i czwarta wersja malowania wg instrukcji), po drugie - osłony przeniesienia napędu (czy jak to się nazywa) opisane są jako gunmetal, nie Panzergrau... natomiast u Ciebie osłona jest żółta, natomiast blok transmisji i deska rozdzielcza - w Panzergrau... żeby było weselej, koła nośne pokazałeś w Dunkelgelb - czyli mamy już totalny mix... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Napisano 27 Maja 2006 Share Napisano 27 Maja 2006 A co powiecie o samym modelu - Demag jako pojazd bardzo mi się podoba ale nie wiem jak sobie z nim italeri poradziła...? Z italeri bywa różnie... Pozdrawiam, Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Kmiecik Napisano 27 Maja 2006 Share Napisano 27 Maja 2006 A PROSZĘ JA CIEBIE in-boxik mojego autorstwa na forum sąsiednim. generalnie model się prosi o blaszki, ale zrobiony jest bardzo porządnie. zanim dostałem, bałem się, że to ex-esci, ale to zupełnie nowy model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz G. Napisano 28 Maja 2006 Share Napisano 28 Maja 2006 Jak dla mnie to na drugim archiwalnym zdjęciu jest 8-tonowy Kraus Maffei... Co do samego modelu to chyba musiałbyś Graca poprawić tą deskę bo rzeczywiście wychodzi z Demaga mix ;) No i jakieś otarcia, obicia by się przydały... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemysław Szymczyk Napisano 28 Maja 2006 Share Napisano 28 Maja 2006 A co powiecie o samym modelu - Demag jako pojazd bardzo mi się podoba ale nie wiem jak sobie z nim italeri poradziła...? Z italeri bywa różnie... Pozdrawiam, Maciej Piotr ma rację - dobrze zrobiony zestaw. Był to pierwszy model jaki zrobiłem po powrocie do hobby kilka lat temu - bez blach, aerografów i tym podobnych cudów. Nawet gdzieś miałem zdjęcie.... zaraz, zaraz.... o, jest: http://img.photobucket.com/albums/v391/jamnik4/dio5.jpg Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz G. Napisano 28 Maja 2006 Share Napisano 28 Maja 2006 Ja robiłem Demaga w wersji podstawowej z Revella (wydaje mi się, że to chyba przepak Italeri...) i też nie narzekam, no może z wyjątkiem dachu, który był tylko w wersji rozłożonej... Graca: to co rzuca się w oczy to jakiś biały element po stronie kierowcy... Co to jest?I dlaczego to jest białe?Z tego co wiem tylko tarcza prędkościomierza miała taki kolor... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz G. Napisano 31 Maja 2006 Share Napisano 31 Maja 2006 Kolega Przemysław się pochwalił to i ja chcę Oto mój Demag, o którym wspomniałem w poście wyżej: Robiłem go parę lat temu i wiem że ma błędy ale i tak jestem w miarę zadowolony No i przede wszystkim czeka na dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filon Napisano 8 Czerwca 2006 Share Napisano 8 Czerwca 2006 Jak wszyscy tu, to ja też. Stare dzieje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Kmiecik Napisano 8 Czerwca 2006 Share Napisano 8 Czerwca 2006 kiedyś tam robiłem wersję 10/4 z Italeri - ale nie ma się czym chwalić raczej... na razie w magazynie czeka główny bohater tego tematu również. czeka, bo silnik już ma, blaszki zostały do kupienia i się zastanawiam, jakie... blach do czystej "dziesiątki" nie ma. do tej z flakiem - pół wyrzucę, więc nie ma sensu... kupię chyba do tej z nebelwerferem i zapoluję na samego nebelwerfera też - to w końcu mocno "kurski" klimat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi