hiwis Napisano 8 Czerwca 2018 Share Napisano 8 Czerwca 2018 1:35 Na razie podstawka, model wkrótce. Zainspirowany różnymi zdjęciami z pewnego niezbyt gościnnego klimatycznie rejonu świata, zabrałem się za małą podstaweczkę. W skrócie : - klocek styroduru 50x150x200 mm jako podstawa - szopa to klocek styroduru oklejony tekturą falistą pozyskaną z jakiegoś kartonu, (utrwalona sprayem i przeszlifowana), dach z płytki Hipsu, drzwi z hipsu i balsy. - malowane metalizerami, następnie akrylami Vallejo - następnie różne kolory farb olejnych dla zróżnicowania i zużycia powierzchni - mech z sody oczyszczonej, drobna roślinność to jakieś własne zbiory - podstawka pokryta klejem do plytek i posypana grubym piaskiem kwarcowym - skały z kawałka starego drewna i na razie tyle... Tak to teraz wygląda i wyglądało: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marskan Napisano 8 Czerwca 2018 Share Napisano 8 Czerwca 2018 Ciekawie się zapowiada...z numerem 666, jak tylne wejście do piekła ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 8 Czerwca 2018 Share Napisano 8 Czerwca 2018 Super się zapowiada będę obserwował, na pewno czegoś się nauczę i cosik podpatrzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 10 Czerwca 2018 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2018 Doszło trochę drobiazgów : Jeszcze sporo poprawek i zaczynamy pojazd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 14 Czerwca 2018 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2018 Następna do "kompletu". Wymiary i użyte materiały takie same jak powyżej : I po pierwszych malunkach : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 23 Czerwca 2018 Share Napisano 23 Czerwca 2018 super A te podstawki będą zestawione razem czy to oddzielne projekty? ...z numerem 666, jak tylne wejście do piekła haha o tym samym pomyślałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 24 Czerwca 2018 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2018 A te podstawki będą zestawione razem czy to oddzielne projekty? Osobne. Do pierwszej szykuje się łódka: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 9 Lipca 2018 Autor Share Napisano 9 Lipca 2018 Plaża, dzika plaża... Podstawka skończona, czekam na czas i wene by zrobić łódkę... lub coś innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 1 Sierpnia 2018 Share Napisano 1 Sierpnia 2018 Masz Chłopie talent i łapę do klimatu. Podobają mi się przekontrastowane zdjecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 1 Sierpnia 2018 Share Napisano 1 Sierpnia 2018 widziałem na fejsie - powiem tak 'robi' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 2 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2018 Masz Chłopie talent i łapę do klimatu. Podobają mi się przekontrastowane zdjecia Dzięki :-) widziałem na fejsie - powiem tak 'robi' "robi się" ;-) Tymczasem posadziłem trochę niskiej zieleniny - Bear Scale Modeling i zbiory własne : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi