Tomek Mroczkowski Napisano 13 Czerwca 2018 Share Napisano 13 Czerwca 2018 Witam, po 2 latach zmagań kończę projekt samobieżnej haubicy 2S1 goździk. Nie będę przynudzał historią powstania ani genezy pojawienia się owej artylerii w Polsce, a jedynie podsumuje model. Skleja się przyjemnie, w kilku miejscach potrzeba szpachlówki, nie mniej spasowanie stoi na dobrym poziomie podobnie jak zdetalowanie. Ponieważ jedyną konkurencją na dzień dzisiejszy jest SKiF, to wiadomo, że nie ma co wybrzydzać i cieszyć się że owy zestaw powstał. Niestety zestaw ma poważną wadę w postaci gąsienic. Nie są one ani gumowe, ani metalowe. Są plastikowe, ale diabeł podkusił kreatora zestawu aby zmuszać modelarza do sklejenia ogniwka składającego się z dwóch 3mm ząbków. Osobiście kupiłem Friule i problem zniknął razem z tym plastikowym szajsem. Tyle, zapraszam do oglądania Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 14 Czerwca 2018 Share Napisano 14 Czerwca 2018 Mnie się podoba, troszkę może brak modulacji/zróżnicowania powierzchni ale ogólnie jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzer_lehr Napisano 14 Czerwca 2018 Share Napisano 14 Czerwca 2018 Tomek, Bardzo fajnie Ci wyszedł "Kwiatek". Ale jak mogę coś napisać, to warto by z lekka przybrudzić koła nośne. Dużo bardziej przybrudzony i przykurzony jest kadłub, niż wspomniane koła. I delikatnie wydech bardziej podkreśl. Zarówno oryginalne silniki JaMZ jak i nasze ze Stalowej Woli, bardzo dymią na czarno. Poza tym bardzo fajnie ogarnąłeś gąsienice. Super. Fajny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Czerwca 2018 Share Napisano 14 Czerwca 2018 Ładniy. Zobacz czy da się poprawić gąsienicę z lewej strony tuż pod kołem napędowym. Z prawej ma naturalny zwis a z lewej prosta i potem leży na na płasko. Pewno sie piny zblokowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 14 Czerwca 2018 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2018 Przemku, modulacja była, niestety zniknęła. Macieju, koła właśnie wydaje mi się że są ciut przesadzone, może zdjęcia tego tak nie obrazują dokładnie. O okopceniu zapomniałem na śmierć bazylms akurat taki zwis nie jest czymś złym http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=70&t=798&start=30 Wszelkie pojazdy na podwoziu MT-LB nie mają rolek podtrzymujących stąd im cieższy pojazd tym większe luzy na gąsienicach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Czerwca 2018 Share Napisano 14 Czerwca 2018 Mnie nie chodzi o to że jest zwis, tylko o jego wygląd. Na prawej gąsienicy zwisy jest ok. Porównaj sobie obie. Na lewej dwa ogniwa przed pierwszym kołem jezdnym powinny tworzyć z odcinkiem idącym do góry łuk. Ty masz ostry kąt i prosty odcinek do góry. Grawitacja tak nie działa - wiem, czepiam się . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 14 Czerwca 2018 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2018 To są Friule Tak się akurat ułożyły i podczas przenoszenia nie raz zmienia jeszcze zwis także spokojnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 15 Czerwca 2018 Share Napisano 15 Czerwca 2018 Fajnie, ze w koncu udalo sie Tobie zrobic ten model, ladnie sie prezentuje, kola faktycznie na zdjeciach wygladaja dosc czysto, ale skoro twierdzisz, ze zdjecia przeklamuja.... Nie kazdy jest mistrzem fotografii, wiem cos o tym.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 26 Czerwca 2018 Share Napisano 26 Czerwca 2018 Tomek okopć jeszcze ten wydech i będzie git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi