unicaunica Napisano 9 Listopada 2019 Autor Share Napisano 9 Listopada 2019 Wszyscy coś robią więc żeby nie było że się lenie, blok vls Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 10 Listopada 2019 Autor Share Napisano 10 Listopada 2019 Kolejny odcinek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 11 Listopada 2019 Share Napisano 11 Listopada 2019 nono nabiera kształtów - zajefajowo to wyglada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 19 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2019 (edytowane) Po krótkiej przerwie powolny rozruch na początek druga kotwica i renowacja pierwszej, blok vls też się robi ale pokaże następnym razem Edytowane 19 Grudnia 2019 przez unicaunica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 19 Grudnia 2019 Share Napisano 19 Grudnia 2019 mam pytanie jaka wysokość w proporcjach jest tego pasa czarnego ? szukam do typ45 jakis info w temacie i nie moge sie dokopać ... poratujesz jakimś praktycznym info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 19 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2019 (edytowane) Z planu dla fregaty wyraźnie widać że nie jest to linia prosta, nie tylko sam rysunek, ale i oznaczenia głębokości. Na dziobie pod kotwica czarny pas ma 2.4m, na wysokości drzwi hangaru 1.2m i nad śrubami 1.4m. W każdej z tych odległości oznaczenie metryczne są inne chociaż dolna krawędź jest równoległa do stępki. Górna krawędź tej linii oznacza maksymalny przechył okrętu przy maksymalnym obciążeniu, więc ma na nią wpływ kształt kadłuba. Typ 45 wygląda jak stare żelazko więc powinno być prościej Edytowane 19 Grudnia 2019 przez unicaunica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 21 Grudnia 2019 Share Napisano 21 Grudnia 2019 I to jest mega konkretną odpowiedź swoją drogą ciekawe że to takie nie równe na zdjęciach nie widać bo w wodzie. A jak już tak podpytuje to jaki kolorem na kadłub maluje Vallejo I no cholery jakoś nie mogę obrać kierunku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 21 Grudnia 2019 Share Napisano 21 Grudnia 2019 (edytowane) Zawsze można zastosować inną metodę na czarny pas, ale tutaj już się kłania wyższa matematyka, bo trzeba użyć wzorów. Do skali 1/200 i większej A do skali 1/350 i mniejszej Haha Unicaunica, to kiedy koniec? Edytowane 21 Grudnia 2019 przez chudyhunter 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 22 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2019 Laskonogi woda też jest krzywa to nie widać , a skoro się tak bawisz z tym destroyerem to byś pokazał Jeśli chodzi o kolor to najpierw kupiłem z instrukcji trumpka (tamiya) ale za ciemny był i zmieniłem na xf19 sky Grey, uzupełnione valeyo light Gray i ocean blue taka kombinacja jedną na drugą nie mieszane Hunter nie wiem co mnie bardziej rozbawiło wzory czy pytanie na koniec Nie mogłem spać przez kotwice to zrobiłem nowe, ale to już tradycja w tym warsztacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 2 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2020 Było pytanie kiedy koniec więc odpowiadam w tym roku Dzięki feriom świątecznym udało się trochę pchnąć do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Stycznia 2020 Share Napisano 2 Stycznia 2020 A co się temu pokładowi stanęło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 3 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2020 Brudzing, próby eksperymentalne, jakieś uwagi zawsze mile widziane bo ja mam z tym problem i zawsze jakiś artystyczny rozmach się wkrada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 5 Stycznia 2020 Share Napisano 5 Stycznia 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 5 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2020 Czemu taka zachowawcza odpowiedz? Dosadniej proszę żebym wiedział o co chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 5 Stycznia 2020 Share Napisano 5 Stycznia 2020 Z nowym rokiem jestem nowym człowiekiem i nie piszę dosadnych postów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Stycznia 2020 Share Napisano 5 Stycznia 2020 No ja bym powiedział że miał straszne dziury, został zaszpachlowany i jest gotowy do położenia podkładu w celu sprawdzenia czy jest idealnie płasko. Sorry za szczerość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 6 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2020 Takie wrażenie pozostawia, to nie dobrze bo nie o to do końca chodziło. Po to jest warsztat żeby się o takich spostrzeżeniach dowiedzieć i w miarę słuszności i możliwości poprawić, więc nie ma co sorowac dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 13 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2020 Pokład został przeczyszczony, ale dziób innym razem, a dzisiaj część środkowa rozpoczęła ostateczne podejście. Montaż wszystkich drobiazgów - początek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 4 Lutego 2020 Autor Share Napisano 4 Lutego 2020 W stoczni doszło do wypadku i maszt na hangarze stracił trochę części ale się naprawi. Co do postępów to trzymam się prawej strony i tak będę joł kończył do końca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 15 Lutego 2020 Autor Share Napisano 15 Lutego 2020 Pomału do przodu, ale tylko z prawej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 19 Lutego 2020 Autor Share Napisano 19 Lutego 2020 Mały postęp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 1 Marca 2020 Autor Share Napisano 1 Marca 2020 Prawa strona miała mieć priorytet ale tylko miała, więc ciąg dalszy Budy dla kota Naprawiłem też to co popsułem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 2 Marca 2020 Share Napisano 2 Marca 2020 uu grubo fajowo nie do końca przemawia do mnie ta siatka na relingu ? kawał dobrej roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 2 Marca 2020 Autor Share Napisano 2 Marca 2020 Siatka może będzie inna lepsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 20 Marca 2020 Autor Share Napisano 20 Marca 2020 Pomału przybywa takich tam rozmaitych gratów, a podobno te nofoczesne okręty takie proste i puste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi