Headhunter88 Napisano 4 Września 2018 Share Napisano 4 Września 2018 Hej jak zapewne w przypadku wielu z Was po położeniu preshadingu (czarny humbrol) udalo mi sie po raz kolejny zamalowac go prawie w 100% bazą (humbrol 30). Malowalem spokojnie, na niskim cisnieniu a mimo to porcja zielonej farby od razu kryla totalnie czarny. Z pewnoscia o wiele lepiej mi wychodzi preshading kiedy baze nakladam akrylowa, ale czasem nie chce szukac akrylu skoro mam humbrola. Jakie sa Wasze z tym doseiadczenia? Da sie nakladac dwa oleje pod katem preshadingu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 4 Września 2018 Share Napisano 4 Września 2018 IMHO za mało thinnera, w jakich proporcjach rozcieńczasz? Ja zeby zamalować w 70% preshading u siebie muszę położyc min 4-5 warstw farby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 4 Września 2018 Share Napisano 4 Września 2018 Humbrol mocno kryje, bo ma gruby pigment i tyle. Przestań kupować Humbrole, to nie będziesz ich miał pod ręką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Headhunter88 Napisano 4 Września 2018 Autor Share Napisano 4 Września 2018 Humbrol mocno kryje, bo ma gruby pigment i tyle. Przestań kupować Humbrole, to nie będziesz ich miał pod ręką Tez o tym mysle, ale czasem.ciezko znalezc odpowiednik Model mastera a 15 zl za wysylke jednej farbki to troche przesada. Humbrole sa praktycznie zawsze I wszedzie IMHO za mało thinnera, w jakich proporcjach rozcieńczasz? Ja zeby zamalować w 70% preshading u siebie muszę położyc min 4-5 warstw farby Powiem szczerze ze rzadko rozcienczam inaczej niz na czuja. Mialem tyle thinnera ile zawsze, jak by bylo wiecej pewnie zrobilaby sie woda, bo zazwyczaj staram sie nakladac kilka cienkich warst....dlatego tez dalem sobie luz I pomalowalem do konca. Mozw faktycznie ten humbrol by jakis megamocny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano 4 Września 2018 Share Napisano 4 Września 2018 Ja czasem kładę preshading na jednej warstwie koloru docelowego. Różnica jest taka, że wtedy ostatnią warstwa farby może być mocniej rozcieńczona, bo nie musi już pokrywać plastiku czy podkładu, dzięki czemu preshading jest bardziej widoczny. Sposób jest dobry głównie na jednokolorowe kamuflaże. Ale ogólnie to przedmówcy mają rację - zrezygnuj z Humbroli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 4 Września 2018 Share Napisano 4 Września 2018 Moment... Jeżeli rozcieńczasz i nadal kryjesz jedną warstwą, to rozcieńcz to jeszcze bardziej. Rozcieńczaj tak długo, aż przestanie kryć jedną warstwą Niech nawet wygląda jak woda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 4 Września 2018 Share Napisano 4 Września 2018 Albo zmień farby albo zmień techniki jakie stosujesz. Czystym humbrolem nie da się zrobić transparentnych jednolitych warstw tak jak próbujesz bo ma za gruby pigment i tyle w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 4 Września 2018 Share Napisano 4 Września 2018 Co z tego, ze Humbrole są wszędzie, skoro są beznadziejne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinezol Napisano 4 Września 2018 Share Napisano 4 Września 2018 a ja proponuje Hataka Orange - cena dobra, farby wysmienite i do aero i do pyndzla (ale niebieskie male po ok.6pln) no i nasze krajowe !! sprobowalem i nie zaluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Headhunter88 Napisano 5 Września 2018 Autor Share Napisano 5 Września 2018 Super podpowiedzi, dzieki wielkie. przy nastepnym modelu nie moge dopuscic do takiego rozwoju wypadkow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi