Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

To pytanie w tytule, tak śmiało postawione, chocby z największym bólem rozwiązac by należało. Otóż w polskich sklepach modelarskich do modeli znanych producentów blaszek jak na lekarstwo. Podobno kupuje się je za granicą ale przelewy za granicę kosztują 70 zł. a wysyłka 120 zł. Taka kwota jest dla mnie nie do przyjęcia. Gdzie wy drodzy kupujecie blaszki?

Napisano

Czy blaszek jak na lekarstwo, hmm. Ja kupuje w Jadarhobby i Modelcentrum, oferta blaszek jest ogromna.

Napisano
Podobno kupuje się je za granicą ale przelewy za granicę kosztują 70 zł. a wysyłka 120 zł.
No nie wiem... Ja za transport zywicy z Kanady zaplacilem niecale 20 PLN, a prowizja za transakcje karta kredytowa wyniosla mnie 3.50 PLN. Acha, paczka szla droga lotnicza i czekalem na doreczenie 4 (slownie: CZTERY) dni robocze.
Napisano

W modelcentrum jest drogo. Na mojehobby.pl są też i nawet duży asortyment...

Napisano

A ja jak zamawiam przez naszego sprzedawcę z Olsztyna to np. na Eduardzie zaoszczędziłem dwa razy 15 zł na 50zł (czyli u nas blaszki 35zł, w Jadarze 50zł).

Napisano

Nie przepadam za blaszkami eduarda drogie i mało, jak dla mnie najlepsze są Part'a.

Napisano
Nie przepadam za blaszkami eduarda drogie i mało, jak dla mnie najlepsze są Part'a.

Popieram cię zwłaszcza starszy eduard ma bardzo uproszczone blaszki i mało elementów a cena wysoka. Ja do pancerki kupuje głownie abera. Dla mieszkańców Warszawy polecam Martolę (najniższe ceny w mieście)

Napisano

Ja polecam www.hobbyeasy.com. Płace kartą, a bank bierze bardzo mało. Za lotniczą przesyłkę płacę w zależności od wagi. Np. za zamówienie za ok 200 zł zaplaciłem ok.20 zł. Wybór blaszek ogromny, od zamówienia czeka sie ok 3 tygodnie, ale od momentu wysłania tylko tydzień. Ważne jest to, że orientacyjne ceny można odczytać w zlotówkach.

Napisano

Solbus, ile ty dziecko masz lat? Jak nie wiesz co to jest karta kredytowa ( platnicza) to zapytaj rodziców . Wyobraź sobie, że kartą można płacić przez internet!!!

Po pierwsze-trzeba się zalogować, po drugie złożyc zamówienie, po trzecie zaplacić. Proste .

Napisano

Jak masz kartę kredytową albo debetową to kupuj na e-bay. Wybór od groma i to za przystępne ceny. Płacisz kartą w systemie Pay Pal , dlatego nic ci nie grozi. Przesyłka za oceanu dużo kosztuje, ale w rezultacie wychodzi tyle co w Polsce ( jak trafisz okazję). No i ta zagraniczna poczta ( amerkańska i niemiecka ). 3 dni od zamówienia i masz paczkę!!!