19robi88 Napisano 11 Września 2018 Share Napisano 11 Września 2018 Pytanie Kinetic rzucił taki oto zestaw https://www.mojehobby.pl/products/F-16-C-D-Polish-Air-Force-TIGER-MEET-2013-14.html Bardzo mi sie podoba to malowanie i chciał bym go zakupić tylko pytanie jak ma się z jakością ten model sklejalne czy badziew ? Nie chce odpowiedzi ze Tamyia najlepsza mam Tamke f-16C/N Agressora ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 11 Września 2018 Share Napisano 11 Września 2018 Ten Kinetic to stary zestaw F-16, bardzo pośledniej jakości raczej. Kalkomanie do tego malowania możesz kupić, chyba wciąż są dostepne Model Makera. Co do zestawu to zdecydowanie lepiej wybrać Tamkę z dodatkami Arma Hobby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 11 Września 2018 Autor Share Napisano 11 Września 2018 a mógł bys pomóc mi w doborze zestawu Tamyia który najlepiej wybrac ? kalkomani nie bardzo widze a te zywice z Attack Squardon raczej nie dostepne juz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 11 Września 2018 Share Napisano 11 Września 2018 Największy wydatek masz za sobą, bo F-16C/N Aggressor który już masz, zawiera w zestawie wszystkie wypraski potrzebne do zbudowania wersji Block 52. Musisz jedynie zerkać na instrukcję F-16C Thunderbirds Tamki, żeby skleić właściwą wersję, czyli Block 52, bo w instrukcji do Aggressora nie ma takiej opcji (tam jest do zrobienia tylko Block 32 i 42, a one się trochę różnią od 52). Co do dodatków : - zbiorniki konforemne - te trochę trudniej dostać, ale jeszcze są, choć w tym wypadku za granicą - podstawa statecznika, klapa podwozia i antenki - kalkomanie. Opcjonalnie możesz jeszcze poszukać ładnych kół Wheelianta, ale to już by był dodatek, bo koła w zestawie są prawidłowe. I to w zasadzie tyle, wspomniane zestawy konwersacyjne załatwiają sprawę i można z tego zrobić polskiego Jastrzębia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 11 Września 2018 Share Napisano 11 Września 2018 A co z wersją D. Pozdrawiam Hello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 11 Września 2018 Share Napisano 11 Września 2018 Tamiya nie robi wersji D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 11 Września 2018 Share Napisano 11 Września 2018 A to pech , tak samo jak z MiGiem 29 z GWH. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 11 Września 2018 Share Napisano 11 Września 2018 Mój błąd, nie zauważyłem że mowa była o F-16D, a ja podałem namiary na dodatki do wersji C. Naturalnie Tamki w D nie da się zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 11 Września 2018 Share Napisano 11 Września 2018 Błąd czy nie , to jeszcze nic . Mam F-16C z Tamiyi , tylko C . Tak jakoś jeszcze nie pomyślałem o wersji D przy zakupach. I teraz przyznam się , że w ogóle nie zamierzałem przez całe modelarskie życie wątpić w brak wersji D 1/48 w ofercie Tamiyi . Ale wpadka . I co teraz - chyba Kinetic , obie wersje muszą być spod jednej " prasy ". A Hasegawa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 11 Września 2018 Share Napisano 11 Września 2018 Hasegawa robi polskiego F-16D, tylko nie wiem czy jest do kupienia gdziekolwiek. Inna sprawa że F-16 tej firmy to dość przeciętny zestaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 11 Września 2018 Share Napisano 11 Września 2018 Karambolis robił chyba F-16 z Hasegawy , trzeba poczytać . No ale w sumie ten Kinetic chyba nie jest taki tragiczny . Te trochę szpachli to się znajdzie jeszcze. Dla mnie najważniejsze jest i zniechęcająco bardzo - jedynie zakup wszelkich (nie)potrzebnych dodatkow dla zrobienia Jastrzębia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 11 Września 2018 Share Napisano 11 Września 2018 Jakby co to jest do kupienia singapurski F-16D, też Block 52+, pewnie jeśli się różni od naszego to tylko drobiazgami, łatwymi do skorygowania. Tylko kalkomanie trzeba by dokupić. A najlepiej robić wersję C Tamki i nie mieć kłopotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 11 Września 2018 Share Napisano 11 Września 2018 Chyba się zbiera na następną dostawę , jedynie daleko do wypłaty a czas kupić trochę farbek . Przynajmniej paczka nie będzie " za lekka". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 11 Września 2018 Share Napisano 11 Września 2018 Jeśli zamierzasz kupić tego singapurczyka to lepiej uważaj, bo z tego co widzę na zdjęciu, to on nie ma "naszych" goleni głównego podwozia, więc może być kłopot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 11 Września 2018 Share Napisano 11 Września 2018 a mógł bys pomóc mi w doborze zestawu Tamyia który najlepiej wybrac ? kalkomani nie bardzo widze a te zywice z Attack Squardon raczej nie dostepne juz Jak się pospieszysz to zestaw do F-16 Army kupisz jeszcze w Mojehobby. Ja tydzień temu tam go jeszcze kupiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 11 Września 2018 Autor Share Napisano 11 Września 2018 A wiec tak panowie dzięki za rady tak jak pisałem interesuje mnie wersja D czyli zostaje zakup kinetica i nie bede musiał juz kombinowac z tymi dodatkami kalkami itp. A co do mojego Agessora kupiłem go poto zeby zrobic takie malowanie nie po to zeby go przerabiac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mates Napisano 20 Września 2018 Share Napisano 20 Września 2018 Czy ktoś ma porównanie jak się mają kolorystycznie i jakościowo kalkomanie do polskiego F-16 od Techmodu i od Model Makera. W sensie, trzymał je w ręku? Chodzi głównie o wszelkie stencile. Które zasługują na większą uwagę w kontekście kupna w połączeniu kalek bądź masek do wersji naszego F-16 Tiger Demo Team? Z Techmodem miałem do czynienia raz i byłem średnio zadowolony, Model Maker na Mig-29 siadał bardzo elegancko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 24 Września 2018 Autor Share Napisano 24 Września 2018 Co do techmodu robię aktualnie model Hurricane i jeśli wszystkie kalki takie maja to ja podziękuje za ta firme... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi