Bengal Napisano 18 Września 2018 Share Napisano 18 Września 2018 Dobry, W piątek 07.09 zakupiłem pierwszego Niemca. Tamiya jak to Tamiya, rocznik bodajże 1977, więc starszy od mnie. Na całkowitym spontanie przedstawiam wam interpretację (SF) mojego pierwszego Niemca. Prosto z pudła (dorobione tylko 4 sprężyny) w dodatku sf, może się spodoba Coś tam popróbowałem, coś tam wykorzystałem, wyszło jak wyszło. Zawsze mogłoby być lepiej, oby następny był lepszy. no i z Abramsem grupowe użyta chemia Największa wk****** przy robie zdjęć odpadła mi jedna część (ta z lewej strony - pozostał tylko dziury i piach). W podziękowaniu wielkiem mistrzowi dywanowi wywaliłem go do piwnicy. Jak znajdę tą część to przykleję i zrobię podstawkę (kiedyś). Może się spodoba mój kolejny czołk. Całkowity spontan ponieważ nie chce mi się kończyć Abramsa (albo nie mam wyczucia co zrobić). Chyba trzeba zacząć coś nowego B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 19 Września 2018 Super Moderator Share Napisano 19 Września 2018 Jak na pierwszego Niemca to fajnie Ci wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 19 Września 2018 Share Napisano 19 Września 2018 Abramsik wygląda IMO fporząsiu ;) Fajnie że zrobiłeś sobie soft boxa. Teraz ino weź se chopie jakiś kurs w szopie zrób jak poprawiać histogram i zdjęcia będziesz miał fpytke ;) a panzer jak panzer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Września 2018 Share Napisano 19 Września 2018 Potraktuj ten model jako rozrywkowy. Nie ma sensu rozwodzić się nad merytoryką zestawu, bo ona leży. JEst to jednak całkiem dobry model do odstresowującego sklejenia. Wszystko ładnie pasuje i wg mnie idelanie nadaje się na pierwszy model (choć u ciebie tak nie jest). Całkeim ciekawie wyszło malowanie, choć można było jeszcze bardziej go porozjaśniać. Górny tłumik masz trochę niekonsekwentnie pordzewiony - rura i końcówki też by się przydały. To co zgubiłeś to lewarek, a tuż nad nim w boku kadłuba jest mocowanie anteny, jednakże tej brakuje. Można było też metalizerem zrobić zęby kół napeowych oraz powierzchnie styku gąsienic z kołami napinajacymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 20 Września 2018 Share Napisano 20 Września 2018 Patrzam i podziwiam i myślę sobie o tak ten gość potrafi to robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 20 Września 2018 Autor Share Napisano 20 Września 2018 Jak na pierwszego Niemca to fajnie Ci wyszedł. Dzięki kolejny będzie lepszy (oby), myślę nad : https://www.mojehobby.pl/products/Sturmgeschutz-III-Ausf-E-SdKfz-142.html Abramsik wygląda IMO fporząsiu ;) Fajnie że zrobiłeś sobie soft boxa. Teraz ino weź se chopie jakiś kurs w szopie zrób jak poprawiać histogram i zdjęcia będziesz miał fpytke ;) a panzer jak panzer Abrams jeszcze nie skończony jeszcze troszkę potrzebuję czasy by go dokończyć. Histogram ? co to jest ? tzn nie bardzo wiem o co chodzi, jeśli mógł rozwinąć temat to byłym bardzo wdzięczny Potraktuj ten model jako rozrywkowy. Nie ma sensu rozwodzić się nad merytoryką zestawu, bo ona leży. JEst to jednak całkiem dobry model do odstresowującego sklejenia. Wszystko ładnie pasuje i wg mnie idelanie nadaje się na pierwszy model (choć u ciebie tak nie jest). Całkeim ciekawie wyszło malowanie, choć można było jeszcze bardziej go porozjaśniać. Górny tłumik masz trochę niekonsekwentnie pordzewiony - rura i końcówki też by się przydały. To co zgubiłeś to lewarek, a tuż nad nim w boku kadłuba jest mocowanie anteny, jednakże tej brakuje. Można było też metalizerem zrobić zęby kół napeowych oraz powierzchnie styku gąsienic z kołami napinajacymi. Merytoryka na 100% leży - wiem i zdaję sobie z tego sprawę ale wyszedłem z założenia, że go robię by odstresować się od Abramsa, na którego poświęciłem trochę czasu. Pierwszy niemiec to też pierwszy model poniekąd Wiem, w porównaniu do Twoich zdjęć Twój był prawie biały z odcieniem szarego a mój ciemny z szarym - spora różnica. Tłumik do poprawy to nie problem Ten lewarek gdzieś jest, kiedyś go znajdę no fakt o antenie zapomniałem w ogóle no i nie pomyślałem by potraktować metalizerem zęby kół czy gąski w miejscu styku. Patrzam i podziwiam i myślę sobie o tak ten gość potrafi to robić Dziękuję Przemku, uwielbiam Twoją ironię nie przesadzajmy jednak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 21 Września 2018 Share Napisano 21 Września 2018 Prosze https://pl.wikipedia.org/wiki/Histogram zastosowanie praktyczne i jeszcze jeden przydatny trik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 21 Września 2018 Share Napisano 21 Września 2018 Co do moerytoryki to fakt, zestaw jest jaki jest ale merytoryka to jedno a niechlujstwo to drugie. Model wrześniowy a zrobiłeś z dodatkowymi płytami to już mógł mieć kalki z późniejszej kampanii, Bałkany czy Francja, które przecież przy modelu są dołączone,też byłby szary, więc to jest jeszcze poniżej merytoryki zestawu. Ale rozumiem to taki relaksacyjny model. Z uwag dodatkowych to właz dowódcy wklejony w poprzek i brak uchwytu na wieży i brak rdzy na małym tłumiku jak pisano. A ta wielka szczelina na przedzie to chyba największy babol na tym modelu:) Piszę to bo jednak model na forum w jakimś celu wrzuciłeś i chyba nie po to by dostawać fałszywe komentarze że jest super wszystko. Jeśli mam oceniać jedynie malowanie to nawet mi się podoba, bo takie czyste nie skatowane czwórki w Polsce to była norma, tylko brak kontrastu tzn więcej kurzu tu i tam bo szare modele są bardzo podatne na jasny brudek. pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 21 Września 2018 Autor Share Napisano 21 Września 2018 Co do moerytoryki to fakt, zestaw jest jaki jest ale merytoryka to jedno a niechlujstwo to drugie.Model wrześniowy a zrobiłeś z dodatkowymi płytami to już mógł mieć kalki z późniejszej kampanii, Bałkany czy Francja, które przecież przy modelu są dołączone,też byłby szary, więc to jest jeszcze poniżej merytoryki zestawu. Ale rozumiem to taki relaksacyjny model. Z uwag dodatkowych to właz dowódcy wklejony w poprzek i brak uchwytu na wieży i brak rdzy na małym tłumiku jak pisano. A ta wielka szczelina na przedzie to chyba największy babol na tym modelu:) Piszę to bo jednak model na forum w jakimś celu wrzuciłeś i chyba nie po to by dostawać fałszywe komentarze że jest super wszystko. Jeśli mam oceniać jedynie malowanie to nawet mi się podoba, bo takie czyste nie skatowane czwórki w Polsce to była norma, tylko brak kontrastu tzn więcej kurzu tu i tam bo szare modele są bardzo podatne na jasny brudek. pozdrawiam:) Dokładnie tak : relaksacyjny model. Do następnego inaczej podejdę, będzie warsztat i mam nadzieję, że lepiej dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi