Skocz do zawartości

DUKW w cieniu Suribachi - Italeri 1:35

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie,

W końcu znalazłem nieco czasu by pstryknąc parę fotek mojego DUKW.

Zestaw wzbogacony jedynie o żywiczny ładunek z Verlindena i kalki temattyczne z Bison Decals.

Inspiracja:

2m31wl0.jpg

ibmjqr.jpg

2aakeg9.jpg

11gu894.jpg

29wuxhv.jpg

15xmmu8.jpg

j73ls8.jpg

35dcn46.jpg

eufygx.jpg

2nr3tyc.jpg

29qnw2o.jpg

30n7oyg.jpg

r7m0zn.jpg

9qfuae.jpg

Pozdrawiam

Napisano

Bardzo ładny model, świetne malowanie i dodatki. Powinieneś pokusić się o figurki, a i może o małą podstawkę. Gratulacje.

Pozdrawiam

Napisano (edytowane)

Strasznie wali po oczach "wyreżyserowany nieład" wewnątrz.

Ktokolwiek by grzebał w tej skrzyni nie podkładał by sobie pod tyłek pistoletu w kaburze (o ile w ogóle by ktoś go tam samopas pozostawił) i odkładał tak pięknie pozostałe rzeczy.

Normalnie się wyjmuje jak się czegoś szuka i odkłada byle jak, a potem przed zamknięciem tak układa żeby się to kurna zamknęło.

Taką mam koncepcję.

Model taki sobie, chyba na szybko i dla zabawy - robiłeś już lepsze.

Edytowane przez Gość
Napisano

Szczerze mówiąc, to układałem bambetle tak, by coś się działo na tej przestronnej pace.

Nie robiłem go w pośpiechu, po prostu to jest bardzo stara Italerka i ciężko to przeskoczyć.

Pozdrawiam

Napisano

Chodziło mi o takie szczegóły jak odbojniki, KM itp.

Nie twierdzę, że model jest słaby itp. tylko widać ten ząb czasu i innej technologii...

W kazdym razie wszystkie modele robię dla zabawy, bez napinki i przypału na uściski dłoni "prezesów"...

Napisano

Naprawde ładny i co ważne ciekawy pojazd, a rzadko komentuje 35ki:) Niby trochę ciemny ale wygląda naprawdę dobrze i bardzo naturalnie, świetnie wyłapałeś granicę między komiksem jednolitością i monotonią.. No i koniecznie daj mu jakieś figurki bo jak już zrobiłeś takie świetne i pełne życia wnętrze to dziwnie to wygląda bez życia. Pięknie to będzie wyglądało, zwykła piaskowa podsatawka styknie. Chyba jeden z bardziej realistycznych kaczek jakie widziałem. Uwag nie mam a jak musiałbym to może kształt niektórych łatek czarnych mógłby być lepszy, ale to drobiazg przy takim pięknym projekcie. Gratuluję i czekam na podstawkę.

• 3 weeks later...
Napisano

Dzięki za wszelkie uwagi i komentarze.

Do zobaczenia w następnej galerii.