marcinzo56 Napisano 15 Lutego 2008 Share Napisano 15 Lutego 2008 (edytowane) Witam oto moj skonczony (w 99,9%) Peterbilt. Truck był robiony bez szpachli a malowany był sprayem. Fotki moga byc troche nie wyrazne bo były robione na szybko. Jedynie co mi w nim zostało to przetrzec chromy zeby nie było na nich odcisków ale to jak bedzie czas bo trzeba sie z tym bawic. Teraz fotki: Edytowane 16 Lutego 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 15 Lutego 2008 Share Napisano 15 Lutego 2008 Wygląda sympatycznie czysto sklejony i nie przesadzony . Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Lutego 2008 Share Napisano 15 Lutego 2008 Bardzo ładnie. Grauluję. Coś mi się jednak dwie pierwsze foty nie otwierają, spróbuję później. Dobrze sklejony, fajny kolorek. Teraz przydałaby się jakaś naczepka do niego. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinzo56 Napisano 15 Lutego 2008 Autor Share Napisano 15 Lutego 2008 Dzięki no nad naczepa mysle ale to w przyszłosci bo narazie brak funduszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 15 Lutego 2008 Super Moderator Share Napisano 15 Lutego 2008 Witam. Piękny model. A czy maska jest uchylana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinzo56 Napisano 15 Lutego 2008 Autor Share Napisano 15 Lutego 2008 Witam.Piękny model. A czy maska jest uchylana? Tak, maska jest uchylana i jest skrętna oś. Foty silnika kiedys wrzuce ale musze zrobic je przy swietle dziennym. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 16 Lutego 2008 Share Napisano 16 Lutego 2008 Model ładnie się prezentuje Pewnie jakbyś użył szpachli i bardziej skupił sie na detalach to byłoby jeszcze lepiej Ale ogólenie jest OK! Podoba mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 16 Lutego 2008 Share Napisano 16 Lutego 2008 Jeden z ładniejszych modeli Italerki w ładny wykonaniu Czego chcieć więcej poza naczepą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad1 Napisano 16 Lutego 2008 Share Napisano 16 Lutego 2008 piękny czysto wykonana robótka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 16 Lutego 2008 Share Napisano 16 Lutego 2008 Widać ręczna robótka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 16 Lutego 2008 Share Napisano 16 Lutego 2008 Petek ładnie i czysto wykonany szkoda tylko, że nie pomalowałeś uszczelek w oknach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 17 Lutego 2008 Share Napisano 17 Lutego 2008 O a co to .. poduch w kolorze srebrnym... takie być nie powinny, jak już to czarny mat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinzo56 Napisano 17 Lutego 2008 Autor Share Napisano 17 Lutego 2008 O a co to .. poduch w kolorze srebrnym... takie być nie powinny, jak już to czarny mat... Dlaczego sadzisz, ze nie powinny takie byc???? Ja gdy pracowałem przy nim to stwierdziłem ze cała czarna rama nie moze byc i zrobilem poduszki na inny kolor. Wszyscy twierdza, ze kazdy ma swoj gust i ja również go mam. Jest to model ami i zrobilem go na swoj gust. Chyba nie ma nigdzie napisane ze trzeba tak zrobic jak ksiazka pisze Robiłem go dla siebie a nie do sklepu czy na konkursy wiec mi taki kolor odpowiada. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszczyk94 Napisano 17 Lutego 2008 Share Napisano 17 Lutego 2008 Bardzo ładnie . Pozdrawiam !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 17 Lutego 2008 Share Napisano 17 Lutego 2008 Tyleże poduszki powietrzne wyrabiane są z CZARNEJ GUMY, nie lakierowanej, nic!! CZARNA GUMA, GUMA CZARNA, podkreślam jeszcze raz - CZARNA GUMA. Nawet choby się ktoś uparł i polakierował poduszki powietrzne na srebrno, to na skutek wyginania, rozciągania gumy, lakier odpadł by całkowicie po ... 2 dniach. Co ma do tego twój styl i gust? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinzo56 Napisano 17 Lutego 2008 Autor Share Napisano 17 Lutego 2008 Kolego masz racje, wiem ze sa z gumy a moj styl i gust ma do tego, ze ja robie model kierujac sie swoim gustem. Moze tak jak napisałes ktos sie uparł i pomalował je na srebrno i moze to wlasnie ja jestem tym kims, ze je pomalował. Napisze to jeszcze raz: ROBIŁEM GO DLA SIEBIE i nie malowałem wszystko jak jest oryginalne wiec chyba mam prawo malowac jak mi sie podoba. Pozdrawiam i prosze włącz troche wiecej wyobrazni bo nie wierze, ze Ty wszystko robisz tak jak powinno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Lutego 2008 Share Napisano 17 Lutego 2008 Koledzy, nie ma się co kłócić. Można dyskutować, ale bez takich emocji. Generalnie, zauważam pewne niepokojące zjawisko, mianowicie nasze podejście do modelarstwa. Wydaje mi się, że mamy tu do czynienia z dwoma różnymi szkołami - pierwsza z grup stara się maksymalnie odwzorować model tak, aby w jak największym stopniu przypominał oryginał. Druga z grup, to Ci, którzy robią modele po swojemu w taki sposób, jak im się podoba lub jak chcieliby, żeby prawdziwa ciężarówka wyglądała (dla przykładu, strzelam). Należy to zrozumieć i uszanować, bo każdy ma prawo zbudować model, jak chce. Nie można narzucać komuś, jak ma model zbudować czy pomalować. To jest jego sprawa. Rozmawiajmy o stronie technicznej, jak model został zbudowany, jak pomalowany (technicznie), a nie, jaki kto wybrał kolor. To jest też kwestia gustu, a o tym się nie dyskutuje. Nie bądźmy bardziej papiescy od samego papieża. Nie starajmy się przekonać kogoś, że robi źle. Jak wszyscy będziemy robić modele według jednego wzorca, to staną się one pospolite i nudne. Polecam opanowanie emocji i większą powściągliwość, żeby się nam tu smród nie robił na Forum. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 17 Lutego 2008 Share Napisano 17 Lutego 2008 Masz rację Jarku, sorry. Ja należę do tych co chcą odwzorować dokładnie, oklega chyba nie, szanuje to i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 18 Lutego 2008 Share Napisano 18 Lutego 2008 A ja odwrotnie, lubię jak model przypomina ciężarówkę, która widziałem gdzieś na drodze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 18 Lutego 2008 Share Napisano 18 Lutego 2008 A ja lubie jedno i drugie , czasami sobie pofantazjuje a czasami bardziej zblizony do oryginału . Truckerek gdzie widziałeś tego petka ?? :P . Jarku świetna wypowiedź !!! jeszcze nie spotkalem sie z tak profesjonalnym podejsciem do modelarstwa , przynajmniej nie publicznie , za to wielkie . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 18 Lutego 2008 Share Napisano 18 Lutego 2008 KRUGER_MAN jakiego petka?? mówię ogólnie że jak coś mi się spodoba to robie, scania jest tak zrobiona... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 18 Lutego 2008 Share Napisano 18 Lutego 2008 Wiem wiem , tylko żartowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 18 Lutego 2008 Share Napisano 18 Lutego 2008 Jakoś mi się nie wydawało, a właśnie Jarek tu to masz gadane... ja bym tak nie wymyślił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niedzwiedz Napisano 20 Lutego 2008 Share Napisano 20 Lutego 2008 Taaa Jarku bardzo dobre to bylo. brawo brawo brawo.. co do peterbilta to cacy blyszczy sie jakpsu jajka:) czysto zrobiony i to sie chwali jak ktos wczesniej napisal brakuje malych szczegolow takich jak uszczelki w oknACH itp. ale w nastepnych modelach napewno sie odwazysz na takie kroki:) o jezusie po tym jak upierdzielilem blotem mojego trucka to z zazdroscia patrze na takie czysciochy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Actros Napisano 21 Lutego 2008 Share Napisano 21 Lutego 2008 Naprawde ładny,fajnie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi